Kép nélkül
Dr. Bene Gábor írásai Gondolatok Publicisztika

Az USA elnökének a fia bíróság előtt!

(Motto: Az alma nem esik messze a fájától!)

Hunter Biden a bíróság előtt a görög és római mitológiát használta fel védekezésül, bár kokainfüggőség és tiltott szexuális tevékenységben való részvételért áll bíróság előtt!

A legújabb védekezése, amelyet használ a politikai okokból való „szelektíven vádolás”, vagyis a vele szemben alkalmazott elfogultság amiatt, hogy Ő az elnök fia.

Jonathan Turley alkotmánytudós, kigúnyolta az elnök fiát, mert az hibásan nevezte meg az ókori szereplőket! „A bizarr beadványában, amelyben magát a történelem híres halott gyerekeivel hasonlította össze, Hektorra a trójai király fiára hivatkozik Hunter Biden, akit szerinte Odüsszeusz „meggyilkolt”!(Ezt írta le az alkotmánytudós Turley az X-en.) Ám az aki megölte Hektort „valójában Akhilleusz volt, és tisztességes küzdelemben győzte le a trójai király idősebb fiát a görög hős.”

Jonathan Turley aNew York Postban tovább elemezte a történteket:

Hunter hatalmas hasznot húzott a Biden névből, de ügyvédje, Abbe Lowell érvelése szerint most a származás „terhe” gyötri a fiút. Ezen érvelés alátámasztására Lowell a Plyler kontra Doe ügyre hivatkozik, amely az illegális bevándorlók gyermekeinek ingyenes oktatását érintette, és azt mondja, hogy az alkotmány „megakadályozza, hogy a kormány kárt okozzon a gyermekeknek szüleik magatartása miatt. „Joe Biden ugyanis olyan, mint egy okmányok nélküli migráns apa, aki átvitte a gyerekét a határon egy jobb életért.”

Hunter a házasságon kívül született, bírósági védelemre szoruló gyermekek eseteire is hivatkozik. Ám az érvelése különösen ironikus, mivel Hunter Biden azért küzdött évekig, hogy megakadályozza lányát, Navy Joan-t, hogy használja a vezetéknevét. Ráadásul azt mondja a bíróságnak, hogy éppen ez a „nagy kiváltság” teszi a hozzá hasonló gyerekeket „az animus – vagyis alélek-bátorság, –célpontjává…  A történelem tele van olyan politikai személyiségek gyermekeivel, amelyeket szó szerint elraboltak és meggyilkoltak (pl. Romanov-gyermekek meggyilkolása orosz forradalmárok által), vagy átvitt értelemben (pl. szerinte Odüsszeusz meggyilkolta Hektor koronaherceg fiát, amikor kifosztotta Tróját. (Sic.).

A bírósági beadvány azután indult, hogy az ügyészek januárban jelezték hogy a hatóságok 2018-ban kokainmaradványt találtak Hunter Biden fegyvertokján, ami akadályozza a jogi védelmét három további, fegyverrel kapcsolatos váddal szemben.

  • Hunter ellen három büntetőeljárás indul lőfegyver birtoklásával kapcsolatban.
  • A vádiratban nem szerepelt a külföldi ügynökök nyilvántartásáról szóló törvény (FARA) vagy adócsalás.

Hunter júliusban megtagadta az ügyészek által kidolgozott vádalku elfogadását, miután a tárgyalások meghiúsultak, mert Maryellen Noreika bíró kihallgatta Őt az „elterelési megállapodásról”. A megállapodás lehetővé tette volna Hunternek, hogy bűnösnek vallja magát, mert 2017-ben és 2018-ban több mint 1,5 millió dolláros bevétel után nem fizetett adót, és inkább próbaidőt kapott, mint börtönbüntetést. Ezenkívül Weiss külön elterelési megállapodást dolgozott ki, amely mentességet adott volna Hunternek a jövőbeni vádak alól, beleértve azt a rendelkezést, amely lényegében törölte volna a fegyveres bűncselekményt a nyilvántartásából.

Honféltő szeretettel: Bene Gábor

Hunter Biden

Hunter Biden, Joe Biden elnök fia, ügyvédjének Abbe Lowell-nek a kíséretében távozott, és újságírókkal beszélget, miközben a képviselőház felügyelő bizottságának meghallgatásáról jöttek ki. A kép Washingtonban készült a Capitol Hill-ben. (AP Photo/Jose Luis Magana)

 

Vélemény, hozzászólás?