Kép nélkül
Dr. Bene Gábor írásai Jegyzet Publicisztika

Végre felébredt egy párt!

Dr. Bene Gábor írása

Most olvasom a NIF-en, hogy az általam is nagyra becsült Csath Magdolna Szent-Györgyi Albert-díjas közgazdászt jelöli a MI Hazánk Mozgalom államfőnek! Tekintsünk el attól, hogy Magyarország csak de facto köztársaság, mert az az ál-törvény amit a szovjet hadsereg vezetője Vorosilov erőltetett ránk – ráadásul Sztálin parancsára – szóval azt az ál-törvényt legalább a magát nemzeti radikálisnak hirdető Mi Hazánk Mozgalomnak kellene határozottan elutasítania! S azt, hogy nem fogadja el, legalább azzal fejezné ki, hogy nem hívná „köztársasági elnöknek” azt a funkciót, ami de jure nem lehet az!

Egyébként azonban egyetértek a gondolattal, hogy szükséges lenne, egy valóban a Nemzet egységét és teljességét képviselő államfőt választani, de ne úgy ahogy eddig történt! Hiszen eddig csak a pártok jelölhettek és a népképviseletinek nevezett Országgyűlésben lehetett csak elfogadni annak a személyét! Azt elismerem, hogy ennek van hagyománya, sőt a magyar szokásjog csak az Országgyűlés általi államfő/király/kormányzó/nádor megválasztását, elfogadását ismeri, s ez a mi joghagyományunk. Azonban éppen a magyar történeti alkotmány rugalmassága ad arra lehetőséget, hogy ha az idők szavát megértő, és visszahívható képviselők – régen követeknek hívták őket – átadják az államfő megválasztásának a jogát a nemzet tagjainak, vagyis az értékrendet elfogadó, megélő és azért kiálló magyar választóknak, akkor egy jó irányú modernizáció következne be! Ezáltal pedig nem gyöngülhetünk el, nem fáradhatunk bele a Nemzetünk szolgálatába, sőt ebből kell erőt merítenünk!!

Így a Nemzetegyesítő Mozgalom nevében javaslom a következőket:

Nevezzenek meg több jelöltet, hiszen a legális hatalom mostani birtokosai csak akkor foglalkoznak ezzel, ha találnak a jelölt személyek között olyat, akit ők is el tudnának fogadni.

Ott van például dr, Pócs Alfréd aki az első pillanattól rávilágított, hogy a covid egy mesterséges biofegyver és a vakcina annak a folytatása csupán.

Vagy pl. dr. Zétényi Zsolt, aki elkészítette a kommunista bűnösöket felelősségre vonó elszámoltatási törvényt, amit a „népképviseleti” Országgyűlés elfogadott ugyan, de az „Alkotmánybíróság” nem engedte át!

Vagy az erkölcsileg is kifogástalan nemzetszolgáló és kiváló filmrendező Jelenczki István, akinek a filmjeiből tudhatunk meg legtöbbet önmagunkról is! Persze a sort folytathatnám a végtelenségig, Kocsis István drámaírótól Varga István közgazdászig, de egyelőre ennyi is elegendő.  Sajnos az is gond, hogy a jelenlegi államfőnek igen kicsi a mozgástere, pedig hazánk utolsó törvényes államfője (kormányzója) után a moszkvai irányítás volt a döntő, napjainkban pedig a pénzdiktatúráé a közhatalom, bár látszatra „privatizálta” azt a pártok számára. Azonban a pártok pénzpórázon vannak, így a közhatalom valójában a bankárkaszt kezében van!

Nem így volt ez akkor, amikor a történeti alkotmány elvei határozták meg a törvényhozás kereteit, hiszen akkor csak olyan törvény születhetett ami a magyar nép érdekét fogalmazta meg és a jogalkalmazók számára kötelezően! Ma azonban olyan törvény nem születhet, ami a pénztőke érdekei ellen működhetne, vagy ha mégis, úgy a jogalkalmazók pénzpóráza kezd működni!

Sajnos a megszállások miatt felfüggesztett – pontosabban félretett – jogelvek azonban igazságosak és méltányosak voltak, csak éppen a kommunista korszak hamis vádaskodásai miatt nem tud erről a közember. A Mi Hazánk vezetése azonban tud róla, hiszen széles látókörű és profi politikusok. Ezért nem is értem, hogy miért nem a közvetlen államfő választást tűzték ki célul?

Annak ugyanis már önmagában is az lenne az üzenete, hogy ragaszkodunk ugyan a bevált joghagyományainkhoz, ám ha szükséges, akkor hajlandóak vagyunk modernizálni, hiszen éppen ez a legnagyobb előnye az őseink által beváltan használt alkotmányosságnak, nem merev mint az összes többi alkotmány itt Európában!

Ezért a Nemzetegyesítő Mozgalom nevében arra kérem az egyetlen olyan parlamenti párt vezetőjét, hogy álljon ki a közvetlen államfő választás elve mellett!

S remélem nem lesz pusztába kiáltott szó ez, s valóban felébred a „demokratikus kómába” esett pártok közül legalább egy!

A szerző közjogász és a NEEM szóvivője

Vélemény, hozzászólás?