Dr. Oláh Zoltán Sándor írásai

Ma is poszt-kommunista állapotok uralkodnak – Egy tudós gondolatai

„A kórházaink, iskoláink lerohadtak, fizetésünk meg a béka feneke alatt…” – ez egyáltalán nem új folyamat. Már a rákosi-kádár korszakban is így volt a velünk határos Ausztriához képest, mert az USA és a Nyugat szögesdrót mögött odadobott bennünket az oroszoknak hadisarcot fizetni. A gazdasági rendszerváltás elmaradt. Így importáltuk a neoliberális gazdaságpolitikát, és ipar nélküli félkarú nemzetté váltunk, olyan apostoli királysággá, amelyben a birtok és tulajdon közötti ég és föld különbéget a többség nem tanulta meg a népidemokrácia iskolarendszerében.

Ma is poszt-kommunista állapotok uralkodnak mesterségesen előállított nagy-befektetők, mint Mészáros Lőrinc „nemzeti”, vagy pl. Leisztinger Tamás „nemzettagadó” háttérhatalmi tényező személyében. Szeretjük vagy nem ezek nélkül a „jéghegyként” lebegő monstrum pénzmosodák nélkül a jelenlegi posztkommunista rendszer az EU Fölzárkózási Alapjait képtelen lenne leszívni, és így még túlárazott útépítésre sem tudták volna a 4 évenként váltott nemzeti vagyon fosztogató politikusok a 2004 óta két körben felkínált mintegy 8+12=20 ezer milliárd MO-nak járó címkézett forrást.

(BG: Így sajnos szükséges rossz, ami történik (pl.„mészáros-pénztáros”jelenség) hiszen a mai világot így rendezte be a bankárkaszti irányító réteg: agytrösztje!)

A mindenkori pártok gondoskodtak arról, hogy a közpénz jelleg elsikkadjon, és a pártkasszák álcázott feltöltése után a maradékból megvalósult beruházásokat a kormányok és helyi politikusok ajándékaként tálalták föl az istenadta népnek.

Mészáros neve alatt felesleges magánvagyont feltételezni (nyilván képződik az is!), mert azt pártpénztárosok kezelik a háttérben. De ahol ilyen pénzmozgás folyik a leeső garasokból is szép summa üti a család markát. Ugyanakkor ez nem egyedi eset, hanem a posztkommunista üzleti modell egész Kelet- és Közép Európában. Persze a nyugati demokráciák sem jobbak, amelyek gyarmataikból teremtettek fogyasztói társadalmat. Nekünk magyaroknak világhatalmi vágyak nélkül marad a Kárpát-medence és annak szentkorona elvei szerinti birtoklása, csak ezeket a HANGFOGLALÓ őseink által felépített, háziasított növényekkel és belakott, a tájegységeket az alföldjeinket hegyeinket-völgyeinket felölelő nemzedékről-nemzedékre nemesített közbirtokosságainkat a „honfoglalók” kisajátították és 1020 év alatt szétverték helyben gazdálkodó közösségeinket. (BG: Ehhez persze leginkább a Habsburgok segítették a bankárkaszti erőket, mert sajnos először elhitették a nemességünkkel, hogy megvédenek minket az oszmán terjeszkedéstől, ám helyette lecserélték a majdnem teljes nemességünket) Most, hogy arisztokraták lettek a kommunisták és rendszerváltó földprivatizációs jegyüzéreink is meggyérültek, az országot felesleges munkaadókra és vállalókra osztva fönntartani. Ezért is értelmetlen ez a kínaiak malmára hajtott haszon, amely Belgrád-Budapest néven álcázott Európa és a hazai elit, de a poszt COVID munkanélküliség egy csomagba pakolt bérrabszolga kiárusítása is.

Helyette nemzeti BIO-ipart, bioinformatikai alapú -technológiákat kell tömegesen meghonosítani, (lásd) Miskolc-OZ-BMSE – http://vegyeszmernok.eu/bioinformatika-es-molekularis-idegsebeszet/

(BG: Ha ez nem megvalósítható a jelenlegi hatalmi struktúrában, akkor minden ügyessége ellenére leváltja a nép a jelen – magát nemzetinek mondó – hatalmi rendet és a balliberális rablóbandát fogja visszaszavazni rövidesen. Ezért javasolják a Nemzetegyesítők azt a megoldást, hogy térjünk át a pártokrácia helyett a népképviseleti ellenőrzésre, amely képes a bal-liberálisokat kiszorítani!)

 

Dr. Oláh Zoltán egyetemi oktató

NEEM

Vélemény, hozzászólás?