Céljaink és eszmeiségünk

Céljaink:

A NemzetEgyesítő Mozgalom egyik célja, hogy a pártokrácia helyett demokráciáthozzon létre.

Pontosabban a népuralom eredeti alkotmányos kormányzását valósítsuk meg, amely Arisztotelész elnevezése szerint a politeia.

Ennek érdekessége, hogy a sajátos, magyar koronaszuverenitás az egyetlen megvalósulási formája.

Alapcélkitűzés az is, hogy mintát mutassunk a pénzpórázra fűzött pártok számára, mivel nem veszünk igénybe közpénzt, s meg is akarjuk szüntetni a pártok közpénz lenyúlásait, támogatását és ezzel a társadalom mesterséges megosztását is. Ezért lett a nevünk Nemzetegyesítő!

Valójában a pártoskodást fel akarjuk számolni, és lehetőséget biztosítunk „szolgáltatásunkkal” ahhoz, hogy a hatalmat visszaadjuk a helyi közösségek újraszervezte, nemzeti-társadalom kezébe.

Részletes programunkat a társadalom maga alkotja meg.

Hogy kik lesznek a nemzeti-társadalom kerületi követei ebben a munkában? Társadalmunk alulról szerveződött és várhatóan legbecsületesebb, legkiválóbb népi szakértői, akiknek a NemzetEgyesítő Mozgalom alapítói adnak megbízólevelet.

Legfőbb célunk tehát a bevált joghagyomány, vagyis az Alkotmányos rend helyre állítása.

 

Eszmeiségünk

Az európai szárazföld legősibb íratlan, szokásjogon alapuló és igazságos alkotmánya a magyar Alkotmány, melynek megtestesítője a Szent Korona.

A zseniális magyar Alkotmány megértése a magyarság és a világ népeinek szabadságának a záloga, ezért annak széleskörű társadalmi megértetésére kell fordítanunk a rendelkezésünkre álló időt.

Mindezt a helyi önszerveződéseknél, a szellemi kalákák tagjai előtti előadásokkal, az alkotmányos rend előnyeiről való beszélgetésekkel terjesztjük.

Mi nem azt keressük a másik magyarban ami elválaszt, hanem azt ami összeköt minket!