Ki lehet követ?

Milyen a megfelelő követ?

Fontos, hogy a követünk a követi megbízást ne anyagi okok miatt vállalja.

Családi élete legyen rendezett, harmonikus. Életszínvonal tekintetében elérte, amire vágyott.
Az anyagi fejlődés helyett a szellemi és lelki fejlődést helyezi előtérbe. A nép a nemzet szolgálatát. A követnek tudnia kell a bőséghez vezető utat, hiszen ezt a tudást kívánja átadni közösségi szinten. Mivel tudja az utat ezért bőségben él anyagi, szellemi és lelki szinten is. Fejlett együtt érző, beleérző képességgel rendelkezik. Türelmes. Rendelkezik a tudás megosztásának képességével. A követ megválasztása valójában kiválasztódás, mely évente történik. Ahhoz, hogy egy szervesen működő képviseleti rendszert létrehozzunk, ahhoz ki kell venni a rendszer működését megzavaró tényezőket.
Ezek a :

  • meggazdagodás utáni vágyat a pénz csábítását,

. rang, beosztás utáni vágyat,

  • és a hatalomvágyat.

Tegyünk be olyan szűrőket a működésbe, hogy csökkentsük a fenti tulajdonságok felbukkanását. Keressük meg és támogassuk azokat a társainkat, akik elhivatottak, áldozat vállalók, területük szakértői, szolgálatra készek és haza szeretők.

 

Meggazdagodás utáni vágy

Ha azt kívánjuk, hogy követeink a pártokrata rendszertől függetlenek legyenek és az Őket bejuttató embereket szolgálják, akkor az anyagi hátteret is vagy magának, családjának vagy a követet bejuttató közösségnek kell fedeznie.

Ezért a következő lehetőségek adódnak:

  1. egykeresős önfenntartó család egyik tagja,
  2. nyugdíjas asszony vagy úr,
  3. vállalkozó, aki meg tudja oldani, hogy főállásban a haza ügyeit, mellékállásban a vállalkozását intézi
  4. a követet bejuttató közösség biztosítja a megélhetéshez szükséges fedezetet.

Mivel a követünket az elhivatottság, áldozat vállalás, szakmaiság és a magyar nemzet iránt érzett szeretet mozgatja, ezért ez az összeg nem lehet több, mint amennyiből ezidáig megélt. A követ így nem csak erkölcsileg a társadalmi szerződésen keresztül, hanem anyagilag is függ az őt bejuttatóktól. Amennyiben a kötött mandátumban foglaltakat nem teljesíti a követ, mind jogilag, mind a „d” esetben anyagilag is visszahívásra kerül. Ahhoz, hogy a követeink ne melegedőnek használják az Országházat, ahhoz vissza kell utasítaniuk a rendszer által felkínált magas jövedelmet. Ha azt elfogadják, akkor megtették az első lépést az Őt beküldő közösségtől való elszakadás felé. Ha a javadalmazás visszautasítása törvényi akadályokba ütközik, úgy a korábbi keresetén felüli részt a követnek az őt bejuttató közösség számára, annak fejlődésére fordítva, vissza kell juttatni.

Ha a rang, beosztás utáni vágy és a hatalomvágy ellenérzést fejt ki az őt bejuttató közösségben, úgy a követet egyszerű többséggel visszahívhatják és mást küldhetnek helyette.