Dr. Bene Gábor írásai Gondolatok

Mikor jönnek elő az építő jellegű Fidesz kritikusok?

Sokan ismerik már a Nemzetegyesítő Mozgalom létrejöttének okait annak ellenére, hogy teljes „elhallgatási zárlat alatt van” ez az önkéntes kis csapat, amelynek a rövidített neve: NEEM párt.

 S hogy valóban nem egy ártó-pártról, hanem egy eszköz-közösségről, egy nemzetegyesítő gondolkodást terjesztő és a „politika” szót inkább a „közélet” szóval helyettesítő társaságról van szó, azt mi sem bizonyítja jobban, mint az a reagálás, amit egy új facebook üzenet kapcsán fogalmaz meg az alábbiakban NEEM egyik alelnöke.

Megérkezett ugyanis hozzá Dr. Varga-Damm Andrea üzente, aki OV egyik régebbi nyilatkozatának részletét küldte szét az alábbi megjegyzéssel:

„Bizony, miniszterelnök, mindenért meg kell fizetni. Jól mondja!

A NEEM alelnöke pedig ekként reagált a videó-részletre és a kommentáló szövegre együtt: „A nyilatkozat nagyon is korrekt és talán nem is lenne vele semmi gond, ha nem éppen most kerül szétküldésre, amikor a közélet teljesen fel van bolydulva azon, hogy meddig tart még a koronavírus kapcsán kialakult áldatlan helyzet. Ilyen körülmények között ugyanis nem szerencsés a nemzet további megosztását folytatni, hiszen a legtöbb magyar embernek nincs rálátása arra, hogy valójában mi is történik a háttérben. Az viszont egyértelmű, hogy éppen a Jobbik eredeti – Vona Gábor alatti – vezetése, teljesen kiábrándította a radikális szavazók jelentős részét, s így inkább csak azok szavaztak mégis a Jobbikra, akik vagy stabilan nemzetellenes gondolkodásúak, vagy pontosan ismerhették a Jobbik pálfordulásának konkrét okait. A képviselőnő által küldött, s OV által megfogalmazott erkölcsi nyilatkozat azonban éppen a balliberális gengszterpártok és a vele összebútorozó Jobbik vezetőire vonatkozik, akik bizonyosan a pokolra jutnak majd, amikor megmérettetésre kerülnek a másvilágon.”

Miután megkaptam a Nemzetegyesítők álláspontját ebben az ügyben, elgondolkodtam a nyilatkozat szövegén, azonban rögtön utána jött egy másik videó is, amely Szél Bernadett legújabb parlamenti felszólalását tartalmazza. Ők azonban ezt írták az elküldött videó elé:

„A Fidesz most lopja el a parlamentben azt, amit eddig nem tudott. Egyszerűen bicskanyitogató: miközben mindenki az egészségét és az egzisztenciáját félti, ők rendeleti kormányzással párhuzamosan benyújtottak 16, a járványhoz semmilyen szálon nem kapcsolódó törvényjavaslatot, melyek célja kizárólag az állami vagyon elherdálása, korrupciós üzletek titkosítása, hatalommal való visszaélés, a kihagyhatatlan kultúrharc és a szimpla emberi gonoszság.”

Mivel a libsik „kihagyhatatlan kultúrharca” kapcsán vannak alapos ismereteim, így belehallgattam a mondanivalójába, s most ezeket a mondatrészeket ragadom ki az éretlenség áradatából: „Én zöld vagyok és én tudom, hogy egy közösséget az tesz immunissá és erőssé, hogy sokféle…..önök nem tudnak együttműködni…mindig csak a valóságot akarják betiltani….. Fejezzék be a lopást és kezdjenek el a járvánnyal foglalkozni!, stb.”

Gondolom, nem hiszi el rólam senki, hogy Fidesz fan lennék. De számomra sajnos hiteltelen a hölgy, s kár hogy értehetetlen módon védelembe vette a magukat átoperálni szándékozó szerencsétleneket, s kár, hogy a beszédének a valóban előremutató részét nem egy olyan személy mondta el, aki nem járatta még le magát…..

No de ezt a feladatot majd a NEEM által népképviselővé emelt, helyi követek biztosan fogják teljesíteni, mert nem politikai hasznot fognak húzni az esetleges kritikáikból, de túlzások nélküli igazságkereséssel a mindenkori hatalom szemébe mondják az építő jellegű kifogásaikat. Hiszen arra szükség van, de a túlzó, nemzetellenes lózungokra nincs!

Szeged, 2020-04 19

Bene Gábor a nemzetegyesítés segédmunkása

NEEM

Vélemény, hozzászólás?