Dr. Bene Gábor írásai Gondolatok

Dr. Bene Gábor: KERESD AZ IGAZSÁGOT! III. rész

Ám a valódi nemzeti oldalon a rangkórság terjed és önjelölt kormányzók, ill. a magukat vezetőnek, sőt világkirálynak tartó szerencsétlenek járatják le az ügyet. Sajnos az általam írt hatalmas mennyiségű szemfelnyitásra szánt publicisztika sem hatásos, sőt egyenesen a pusztába kiáltott szó. Mert nem lehet meggyőzni azt, aki nem nyitott joghagyományainkra, népi műveltségünkre, s nem látja át, hogy mi történik a színfalak mögött. Ráadásul az iskolákban sem tanul semmit a gyermek a hazaszeretetről. Így hazánkban is egyre jobban terjedt egyfajta újabb típusú polkorrektség, ami valójában társadalmi hazudozásra való kényszerítés.  Ez jellemző például a covid kapcsán megjelenő tájékoztatásra is, amely inkább viseli magán a félelemgerjesztés jellemzőit, mint a valós információk nyújtását.

Ugye depresszív ez a mai igazság keresésem? De sajnos ezt látom és nagyon féltem a jövő nemzedékeit attól, hogy ez a helyzet hirtelen, vagy fokozatosan, de egyre inkább romlani fog. S a következtetésem az, hogy hatalmas szükség lenne az iskolákban valódi, erős nemzettudatot átadni a gyermekeink számára, mert a jövő lehetőségeit ők fogják majd meghatározni. Ráadásul ellensúlyozni kellene a nyugat alkonyának a hamis erkölcsiségű mintáit, s nem beengedni a ’képmutató’ televíziók műsorába azt a fertőt, amit nap, mint nap megtapasztalhatunk. S ehhez csak politikai akarat kellene. De oly akarat, mely nem retten meg a liberális erők folyamatos áskálódásától, sőt a frontális támadásaitól sem. Ugyanis pénzvezérelt világunk sem tarthat örökké, s ha a vélemény-diktatúra a magyarságot megtartó, közjót erősítőként jelenne meg, akkor az utókor biztosan értékelné a diktátorokat.

S épp a napokban kaptam egy üzenetet Lenkétől, aki tisztaszívű honleány és jó alaposan megkritizált engem. Be kell látnom, hogy sok igazság van  kritikájában, hiszen ezt írta: ’’A népesség nem tud magától önszerveződni, ez látható. A népnek mindig is vezetőkre volt szüksége, mert nekik példakép kell, s akkor követik a példát. Néptanítókat kellett volna már kinevelni és útnak indítani őket. Igen ám, de miből élne egy néptanító? Ki fizetné őket? A gazdag magyaroknak egy alapítványt kellett volna már harminc éve létrehozni és kinevelni az alkalmas embereket’’

Sajnos ez nem történt meg, így bármennyire is benne van Lenke soraiban az igazság, most helyzet van és a sok-sok szervezetlen ’’néptanítót’’ kellene egységes szellemi műhellyé formálni úgy, hogy álljanak végre egymás mellé! Nem a kedvencem Popper Péter, de abban igaza lehet, hogy ha nem toljuk magunkat előre, nem furakszunk, akkor megértjük, hogy a hamisság és igazság harcában mindannyian csak közkatonák lehetünk. Ám kiválasztódik majd közülünk az a személy, aki a legalkalmasabb a vezetésünkre. S arra is nagyon oda kell figyelnünk, hogy képesek legyünk felismerni a magunkfajtát, aki nem maga mögé, vagy még inkább maga alá akar minket besorolni, hanem őszintén mellénk áll. Mert igaz ember nem akar becsempészni senkit a bűnpártok tagjai vagy támogatói közé, hanem együtt akar működni velünk a jó cél, a történeti alkotmányosság, az élhető és közjót szolgáló állam megvalósítása érdekében.

Be kell azt is látnunk, hogy a hamissággal szembeni harc nehéz és hosszú küzdelem lesz. Ezért nem csak a hazugokat kell kizárni a sorainkból, hanem a saját álláspontjainkat is állandóan górcső alatt kell tartani. Mert nem vagyunk tévedhetetlenek, de naivak igen. Sajnos néha még balekok is. Így arra is nagyon oda kell figyelnünk, ha ilyen mondatot hallunk: „Aki nem küzd senkivel, azzal senki sem képes megküzdeni.” Ez ugyanis igaz, de az önfeladás vezérmotívuma. Így akarnak lebeszélni minket arról, hogy az igaz ügyért küzdjünk, az igazságért minden körülmények között kiálljunk. Mert szerintem az igazságot nem csak keresni kell, de meg is kell találni! Szívósan, kitartóan, s ha lehet minél előbb!   

Mert a jól tájékozott, értelmes és becsületes emberek láthatják, hogy vissza kell végre állítanunk a nemzeti szervezettséget, a hagyományosan bevált királyság jó intézményeit, s mindezt meg kellene spékelni a részvételi demokráciának a rendszerével.  Mert a mai reklám-demokrácia VALÓJÁBAN a pénzdiktatúra eszköze! A hazugságokra, elnyomásra és kifosztásra épülő hazaárulás, a népirtás és az országot a nyugati tőkének való átjátszása ellen kell nekünk talpra állni, s megvalósítani őseink tapasztalatai alapján a jövőt.  Ehhez várunk minden magyartól gondolatokat és főleg tetteket! Becsületes, igazságos tetteket!

A szerző közjogász, s nemzetépítő segédmunkás

Kapcsolódó:

Dr. Bene Gábor: KERESD AZ IGAZSÁGOT! (II. rész)

Vélemény, hozzászólás?