Dr. Bene Gábor írásai

Reakcióm az Ateista Mémbázisra

A Magyar Ateista Mémbázis tette fel ezt a szimpatikus négust és a hozzávaló szöveget, Március 16.-án.  „Nincs zarándoklat, nincs szenteltvíz, nincs mise, a Vatikán lemondta a húsvéti programjait… Ez önmagában felér egy beismerő vallomással!”

Csakhogy ez nem a hit ellen szól, hanem a vallási intézmények ellen, amely a működtető emberek minőségétől és Istenhitétől függően fognak reagálni mindenre, ami jelentkezik körülöttük.

Vagyis, ha nincs a különböző egyházi vezetéseknek valóságos Istenhite, csak valami érdekalapú tudásuk van a Szentkönyvekben leírtak kapcsán, akkor bizony könnyen kideríthető róluk, hogy nemcsak a hitük hamis, hanem bizodalmuk sincsen a JóIstenben, hanem lényegileg ateisták.

S íme itt a válaszom erre a gyakorlatban megmutatkozó „komoly” ateizmusra: Isten nem az a szakállas bácsi, akit a templomokban szoktak ábrázolni. A koronavírus viszont nem az a betegség, amit Isten szabadított ránk, hanem egy nagyon is tudományos munkával megtervezett biológiai fegyver, ami ez esetben még visszafelé is elsülhet. A szabad akarat alapján kívánok tehát „jó rettegést” mindenkinek, aki nem látja a fától az erdőt!

A szerző közjogász, de Istenhite megrendíthetetlen

Vélemény, hozzászólás?