izrael
Ajánló Dr. Bene Gábor írásai Gondolatok Publicisztika

Az USA „teljesen tehetetlen Izrael befolyásolására”?

A közelmúltban egy újságírói kérdésre még ezt válaszolta az USA elnöke:

„Mi vagyunk az Amerikai Egyesült Államok, az Isten szerelmére! A világtörténelem legerősebb nemzete!”

Azonban Izrael a palesztinokkal szembeni válogatás nélküli népirtása még az USA vezetésében is kiverte a biztosítékot, így elhangzott már az a mondat is amit ennek a cikknek a címéül is választottam: „teljesen tehetetlenek vagyunk Izrael befolyásolására.”

A második világháborút követő évtizedekben eddig nem volt olyan esztendő amikor az USA ne avatkozott volna be valamely állam belügyeibe, ne háborúzott volna valahol, ám úgy tűnik, hogy egykori világhatalmának lassú elsorvadása már jó ideje érzékelhető, s gazdasági elsőbbségét Kína, politikai elsőbbségét viszont – éppen a címben jelzett kifejezésből következően – Izrael kívánja átvenni. 

Az, hogy mindez sokkal véresebbnek ígérkezik most, mint a Szovjetunió bukása, szerintem teljesen nyilvánvaló.
Az egyre inkább nevetségessé váló Joe Biden és a felette álló bankárkaszti elit téveszméi és hatalomtechnikai manőverei végre-valahára lelepleződnek, de félő, hogy komoly ára lesz ennek!


Vagyis a „világ legerősebb nemzete” nem képes egyszerre az ukrajnai és a közel-keleti konfliktusokat is számára elfogadható végkifejletre vinni, s mind Oroszország,Ukrajna és Izrael fütyül arra, hogy mit mond az USA elnöke.
Persze az köztudott, hogy minden választási „ügyeskedés” (hogy ne szimpla csalást írjak) ellenére, fontos, hogy a választói közvélemény mit gondol az elnök alkalmasságáról. Ezért nagyon meglepődnék, ha a demokraták ismét Bident indítanák a következő elnökválasztáson, hiszen a világcsendőri főnök legutóbbi utasítását Izrael egyszerűen kinevette. Biden ugyanis nincs már tisztában sem az erőviszonyokkal, sem az USA valódi lehetőségeivel, ugyanis a belpolitikai nyomással szembesülve, egyszerűen utasította Izraelt, hogy hagyja abba a Gáza elleni véres bombázó hadjáratát.

A válasz nélkül maradt utasítást – főleg a világfelháborodást keltő palesztin holokauszt miatt – a Biden adminisztráció tisztviselőkénytelenek voltak magyarázni, ami azt tartalmazta, hogy már nem képesek a szövetséges Izrael befolyásolására, teljesen tehetetlenek katonai tevékenységét megállítani. Michel Chossudovsky írását már előzőleg nyilvánosságra hoztam, s az abban leírtak tették számomra világossá, hogy milyen veszély leselkedik ránk.

Ez a tény és az előző írásban idézett Ben Gurion csatorna megépítésének a lehetősége Izraelt olyan világpolitikai magasságba fogja emelni, hogy már a kétpólusú világrend helyett nyugodtan beszélhetünk többpólusúról, amiben Izrael igen előkelő helyet fog elfoglalni akkor, ha az arab világ nem fogja ezt egységes fellépéssel megakadályozni.

Ám ha az utóbbi történne, az kétségkívül egy korlátozott atomháborúhoz fog vezetni, hiszen ha megszorongatnák, akkor Izrael az egyetlen atomhatalom aki nem gondolkodna egy percig sem azon, hogy bevesse-e fegyverarzenálja legkeményebb részét, pl. Irán vagy akár Törökország ellen. Márpedig egy korlátozott atomháború nagyon könnyen válhat végzetessé az emberiség számára.

Ezt azonban minden ország vezetése pontosan tudja, így abban biztosak lehetünk, hogy nincs másik atomhatalom Izraelen kívül, amely elkezdené ezeket a fegyvereket bevetni. Izrael vezetése azonban egészen másként gondolkodik, s ha az USA elveszítette a kontrollt felettük – s ez ma már világosan látszik – akkor bizony komolyan aggódhat a világ a jövő miatt!

Az amerikaiak által évtizedek óta hatalmas pénzekkel támogatott Izrael nem csak ki fogja irtani a palesztinokat, nem csak eltünteti a muszlimmá lett ősi héberek etnikumát, hanem gátlástalanul tör arra, hogy Jahve ígéretét maga valósítsa meg! Hiába sikoltják a világba a judaista-zsidó vallás képviselői, hogy a zsidóknak csak akkor lehet állama, ha eljön a számukra rendelt messiás, az ő hitük szerinti megváltó, mert Izrael vezetése materialista.

Hiába tüntetnek tehát a világ minden táján emberek a palesztin holokauszt ellen, a foszforbombákkal megszórt területen mindenki élve fog elégni, mert Izrael nem fog engedni a céljaiból, s alapos a gyanúm, hogy a hamis-zászlós (Hamász) támadás mögött is a háborúhoz szükséges casus bellit keresők állnak. Számomra minden ember értelmetlen és erőszakos halála fájdalmas. Így egyaránt siratom a zsidókat és a palesztinokat, de ennek a háborúnak a legfőbb felelőseit az amerikai kormányok és az őket hatalomba segítő bankárkaszt éceszgébereiben találom meg. S mivel a szovjet és az ötletadó éceszgéber szavak jelentése nagyon közel áll egymáshoz, hiszen mindkettő a „tanács” szó egy-egy változata, így félő, hogy ismét a marxi „kísértet járja be Európát”, sőt az egész világot. Mert ha nem sikerült eddig megvalósítaniuk a szovjet-kommunista világhatalmat, akkor most Kína és Izrael fog ezzel megpróbálkozni.

A bankárkaszt által elvetett izraeli mag, vagyis a poszt-amerikai háború elkezdődött…, s „repül a nehéz kő, kitudja hol áll meg”…

A szerző közjogász és a NEEM civil szóvivője

Vélemény, hozzászólás?