aratók
Dr. Bene Gábor írásai Gondolatok Publicisztika

A természet legyőzése, a beilleszkedés helyett!?

Nem akarok senkiben félelmet gerjeszteni, de muszáj leírni a következőket! Kiestünk a természet körforgásából, s ha beüt az összeomlás, amit persze már nem a pénzdiktatúra fog mesterségesen megrendezni, hanem elfogy az olaj. Ám akkor az elkényelmesedett városlakók megrohanják a falvakat, hogy éhségüket csillapítani tudják! A régi világban még mindenkinek volt egy kis földje, ahol ezt-azt meg tudott termelni, ám mára a monokultúrás termelés szinte teljesen az olajtól és a kemikáliáktól függ!
S mi lesz akkor, ha egyszer ezek majd nem állnak a rendelkezésünkre?
Lesz annak is egy pozitívuma, hogy visszaáll a természeti egyensúly, ismét lesz rendes madár populáció, lesznek honos vadállatok és rovarok, sőt rágcsálók, s táplálékot szolgáltatnak másoknak a természet rendje szerint.
Csakhogy ebben már az ember helye nem egészen tisztázott, mert ebbe a rendszerbe csak a régi paraszti tudással és szemlélettel lehetne visszatérni. Az pedig mára – köszönhetően a bolsevik TSZ agitátoroknak – elveszett. A”jó gazda gondossága” ma már csak kevesek sajátja, s azok sem fognak tudni mit kezdeni az éhség-rohammal, vagyis a mai városi szemlélettel.
Elveszett a tudás, kihalt a paraszti józanság és a munkabírás szorgalma.

Viszont már a falusi emberek nagyobb része sem képes az önellátásra. S felütötte a fejét a „politikai állatvédelem” is. Persze nem a pártpolitikai „állatokra” gondolok, mert ők csak a saját pozícióikat akarják védeni. Inkább arra gondolok, hogy sok elhagyott háziállat és ház van már ma is a tanyavilágban és a falvakban. Az elhagyott házakban pl. a mezei egerek is körbenéznek táplálék után kutatva és ha bejutnak egy ilyen házba, márpedig bejutnak, akkor sokat fognak pusztítani. Főleg akkor, ha az élősködő népelem feltöri az elhagyott házat és kifosztja, mert ehhez nem kell gazdasági és társadalmi összeomlás, mert azt ma is megteszik egyes bűnözők. Ám az elhagyott háziállatok – főleg télen – vagy elpusztulnak, vagy túlélik ha nem túl kegyetlen az időjárás, de ők is prédájává válhatnak a természeti ragadozók edzettségének. S ugyanez a helyzet fog előállani akkor, ha az élősködők nem üres nyaralókat, tanyákat, sőt falusi házakat találnak, hanem benne lakik néhány ember is. Ugyanis a mai (elkényelmesedett) ember sem biztosan tudja megvédeni magát, ha csak nem készül föl erre is!
Az elhagyott háziállatok – kutya és macska – szintén nem biztosan tudják túlélni azt, ha nincs ember, aki enni ad nekik. A kutyák biztosan nem élik túl, s ráadásul az aranysakál falkák is komoly veszély rájuk nézve. A házi macska sem természetes ragadozó hazánkban, de közülük az erősebb és kitartóbb képes lehet túlélni egy telet, s megvárni, hogy visszatérjenek a ház vagy a tanya lakói. Viszont ha nagyon elszaporodnak, úgy komoly veszélyt jelenthet a madár populációra és a ragadozó madarak elől is levadássza a táplálékot. Az ember azonban nem képes túlélni egyetlen telet sem, ha nincs éleleme, vize, tüzelőanyaga. A természet legyőzésére berendezkedett ember nem tudja, hogy a legyőzés helyett a beilleszkedés lenne a feladata, de erre már legtöbbünk képtelen. A felelőtlen, tudáshiányos, és a természeti rendből kiesett ember már nem paraszt, hanem egy modern ember, aki akaratlanul és tudatlanul pusztítja a környezetet! Ez a modern, városi létforma eredménye!
A természet nem tolerálja az őt legyőzni akaró embert és halálra is ítéli!
Aki azt hiszi, hogy a meleg szobában a számítógépet bámulva érti a világot, s fotelforradalmárként oszthatja az észt a falusi-tanyasi embereknek, az nincs tisztában a jövő hatalmas veszélyeivel! Aki a „való világot” is csak a TV-ből ismeri, így lesz „állatvédő” és „zöld politikus”, aki tüntet az állatok jogaiért, de még önmagát sem tudja megvédeni, ha szükség lenne rá! S ha valaki még emlékszik Mel Gibson filmsorozatára a Mad Max-re, az pontosan tudhatja, hogy utópiának, lehetetlen jövőképnek tűntek azok amik abban a filmben lejátszódtak, de ma már számíthatunk arra, hogy rövidesen megvalósul!
Mert ma még hazamehet bárki a lakásába, házába, bekapcsolhatja a TV-t és a távfűtést, letusolhat 40 literben, lehúzhatja a WC-t 5 liter ivóvízzel és a hűtőben tárolt húsokat megsütheti vezetékes gázzal, vagy villannyal. S nem veszi észre, hogy csúnyán meg van vezetve, mert ez nem fog örökké tartani!
Látod e már, hogy mennyire el van torzulva a világ? Pedig ez mind ma még természetesnek tűnik minden városlakó, sőt a számára falusi számára is.

Viszont régen minden tanyasi/falusi háznál természetes élet folyt! Volt 1-2 macska, 1-2 kutya, baromfi, disznó, tehén, meg legalább egy ló. Mindennek és mindenkinek meg volt a természetes feladata. Ezért tudott megélni úgy a tanyasi/falusi ember, hogy szinte nem is volt hulladék, nem pazarolt semmit, de a saját tevékenysége alapján eltartotta családját, mert nem volt rászorulva semmire és senkire! Nagybátyámnak még voltak egészséges növényei, ehető gombát és gyógynövényeket szedett az erdőben vagy a réten, s levágott egy állatot, ha a tejből készített – túró-sajt- már nem volt elegendő a családnak!
S most itt műhús, meg a szöcske és a katona légy fehérje, s ezzel gondolja a Világgazdasági Fórum, vagy az ENSZ megmenteni a világot ? Arról most nem is írok, hogy amit a multinacionális cégek árulnak az sok minden, csak nem természetes élelem! De ezt már mindenki tudhatja, aki nem teljesen zavarodott meg a fogyasztói lét elkorcsosító reklám-hülyítésétől!
S mi teszünk-e valamit az önvédelmünk érdekében?
Újjá építjük-e a Hangya szövetkezetet és az ezt működtető Nemzetet? Lesz-e tanyakörzeti, vagy falusi kaláka közösség, önvédelmi mozgalom?
A szerző közjogász

Vélemény, hozzászólás?