Hírek az USA-ból
Dr. Bene Gábor írásai Gondolatok

„Példátlan támadás alatt áll az USA demokrácia” – Pénzpórázon tartott médiamunkások kórusa (VI. rész)

A beiktatás óta, szinte kampányszerűen nyomják az amerikai médiában azt a mantrát, hogy az emberek hamis híreket tesznek fel a közösségi oldalakra, ami: „nagyon veszélyes a demokráciánkra nézve!” – szó szerint ez hangzik el szinte minden pénzpórázon tartott médiamunkás szájából.

Kicsit olyan ez, mint amikor a papagájt megtanítják valami olyanra, amit az állat nem is ért, de állandóan és imamalomszerűen ismételgeti. Akit érdekel a téma: kattintson a linkre!

Magyar Békekör pedig itthon nyomja szinte ugyanezt a stratégiát! Biden hazai és nemzetközi lépései – címmel adta ki ezt az anyagot ma:

 „Az Egyesült Államok új elnöke 1,9 billió (1900 milliárd) dolláros támogatással siet azoknak az amerikaiaknak a megsegítésére, akik a koronavírus-járvány tetézte gazdasági válságban egzisztenciálisan ellehetetlenültek, és éheznek – jelentette a Magyar Békekör tudósítója.
Élelmezési és munkanélküli segélycsomagját Joe Biden a kongresszus elé terjesztette jóváhagyásra. Harminc millió amerikait juttatnának elegendő élelemhez, köztük 12 millió olyan gyereket étkeztetnének, aki az iskola járvány miatti bezárása következtében nem részesülhet ellátásban. Brian Deese, a Fehér Ház gazdasági tanácsának igazgatója elmondta, hogy a feketék és a latinók közül minden ötödik éhezik, minden hét amerikai háztartásból egy táplálkozási gonddal került szembe.
A bajbajutottaknak közvetlen anyagi segítséget is nyújtanának. Úgy tudják, annak összege 1400 dollár (kb. 400 ezer Ft) lesz.  Az intézkedés annál is sürgősebb, mivel nyolcmillió amerikai háztartás március óta vár az állásvesztés miatt kilátásba helyezett anyagi támogatásra. A munkáltatókat 15 dolláros (kb. 4500 Ft) órabér-minimum fizetésére köteleznék.
Az egy év alatt megkétszereződött munkanélküliek segélyezését szeptemberig kiterjesztenék, és fizetett betegszabadságot élvezhetnének azok, akik Covid-19-ben megfertőződtek. (Ezt Trump megtagadta tőlük. Ennek következtében arra kényszerültek, hogy megélhetésük érdekében fertőzötten dolgozzanak, elősegítve annak a járványnak a terjedését, amely a világ országai közül az USÁ-t sújtja a legjobban, és eddig 425 ezer amerikai életébe került.)
Az amerikai társadalom gyógyulása és egysége az igazság és az elszámoltathatóság helyreállításától függ – mondta a szenátus demokratapárti többségének vezetője, midőn bejelentette, hogy a Donald Trump leköszönt elnökkel szembeni vádeljárást február 8-ra tűzték ki. „Mielőbb magunk mögött kell hagynunk nemzetünknek ezt a sötét fejezetét” – adott hangot véleményének Chuck Schumer.
 Az amerikai válság leküzdésére irányuló lépéseit Biden békülékeny nemzetközi ígérettel párosította. Kilátásba helyezte a hadászati atomfegyverek korlátozásáról szóló Új START szerződés öt évre történő meghosszabbítását.
Ugyanakkor arra utasította az amerikai hírszerzést, folytasson átfogó vizsgálatot arról, hogy a közelmúltban történt és oroszoknak tulajdonított kibernetikai támadást valóban oroszok követték-e el, és beavatkozhattak-e az amerikai elnökválasztásba. Jen Psaki fehérházi szóvivő közléséből az is kitűnik, hogy az új amerikai kormány politikai eszközként akarja kihasználni Oroszországgal szemben a Navalnij-ügyet.” (Kiadta: Magyar Békekör)

Nem egyszerű az írást kritizálni, bár azt gondolom, hogy sokan tudják a következőket:

1/ az USA kormányzat elszívja a nemzeti erőforrások 25-38 százalékát az olajdollár segítségével még ma is a világ államainak a többségétől.

2/ Az így keletkezett „pénz-profit” kisebb részét fordítja arra, hogy az európaiaknál jobb fizetést tudjon biztosítani az alsóközéposztálynak.

3/ Amerikából főleg a Kínába kivitt ipari termelés által munkanélküli tömegeknek, jelentős wellfare, vagyis szociális juttatás jár akkor is, ha nem képződött számára munkanélküli alap, soha nem dolgozott.

4/ Ez a jólétinek mondott rendszer és az USA katonai kiadásai azok, amelyek a földünk legeladósodottabb államává alakították, bár szinte az összes államot sikerül a dollár „segítségével” megkurtítani.

5/ Az ún. balliberális kormányok ezt a folyamatos eladósítási trendet jelentősen erősíteni szokták, a republikánusok pedig csökkenteni. Az az ötlet, hogy nem akar háborúzni, meg fog törni a fegyverlobbi és a „héjják” akaratán, mert éppen ők voltak azok, akik valójában elégedetlenek voltak Trump háborúellenes döntéseivel! A demokraták egyébként is olyanok, mint az erőszakos hittérítők, csak ők éppen fegyveres erőszakkal viszik szét a demo(cso)kráciát!

6/ A covid járványról Trump is tudta, hogy egy mesterséges biológiai fegyver, amit az ún. mély állam vetett be, s amit a bankárkaszti háttér rendelt meg azért, hogy a második ciklusában ne tudja Donald Trump lecsapolni azt a mocsarat, melynek fenntartója valóban a bankárkaszt.

7/ Donald Trump leköszönt elnökkel szembeni vádeljárás pontosan ezt támasztja alá, hiszen nagyon nem szeretné a pénzpórázra fűzött politikai elit és a mély állam, hogy még egyszer beüljön az elnöki székbe, mert akkor valószínűleg nem mulasztaná el a lehetőségét annak, hogy bevezesse a rendkívüli állapotot és lecsapolja a mocsarat!

Dr. Bene Gábor

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?