Szegedi iparterület térképe, illusztráció
Dr. Bene Gábor írásai Gondolatok Hírek Kiemelt

Betört Szegedre Kína? Itt a sárga veszedelem?

A debreceni akkumulátor gyárat építő Semcorp vállalat két kínai tulajdonos-vezetőjét letartóztatták Kínában, mert a gyanú szerint a dúsgazdag testvérpár komoly összegeket „mentett” ki az országból. Az Epoch Times cikke után a kínai tőzsdén hatalmasat estek a cég részvényei. S érdemes azon gondolkodni, hogy vajon miért nem a magyar feltalálók által kidolgozott, nem környezetszennyező, sőt a levegőt is tisztító cink/oxigén akkumulátort kezd el itthon gyártani „Pénztáros” Lőrinc? Ahelyett, hogy a kommunista Kína erősen szennyező vállalkozását engedi hazánkba települni a kormányunk? Ugyanis a kínai kiviszi a profitot, de Lölő pénze legalább itt maradna!

Ráadásul most olvasom a hírt, hogy a szülővárosomban is vadul beindul a környezetszennyezés, mert az északi ipari-parkban egy kínai autógyár telepítése kezdődött. Azt még nem sikerült kiderítenem, hogy mekkora állami támogatást adnak a kínai beruházónak, de biztosan nem lesz kevés.

S mindezt a mi pénzünkből, mert a kormány részben a mi adóinkból ilyen nagyvonalú minden külföldi beruházóval. Pontosabban a felvett hitelekből, mert éppen egy éve január 4-én rekordösszegű, 4,25 milliárd dollár értékű „devizahitelt” vett fel, 5, 10, és 30 éves lejáratra. Minden év elejére időzített devizahitel-felvételek fő oka, hogy komoly a költségvetési hiány. Még nem találkoztam a hírrel, hogy idén mennyi kötvénykibocsájtást, vagy hitelt akar a kormány, de az adósságcsapda rendszere nem változik, s most már Szeged is célvárosa lett a meggondolatlan autóipari beruházásoknak. Mindez annak ellenére történik, hogy ennek a városnak voltak hagyományos, nemzetközi hírű termékei, melyek ma nem, vagy nem megfelelő tulajdonos irányításával készülnek. (Pick szalámi, pirospaprika, stb.) Régi mániám, hogy ami jó azt nem kellene javítani, mert biztosan elrontjuk. S ez Szegeden meg is történt!

S természetesen lakossági fórum sem volt a kínai autógyár kérdésében, mert ugyan kinek számít a lakosság véleménye Szegeden? (A baloldalnak? Vicc!)

A megosztásban érdekelt pártok vezetői biztosan egyeztettek ez ügyben, de a lakosság nem! Bár lehet, hogy a szociktól kifarolt városvezető is egyeztetett pl. a külgazdasági és külügyminiszterrel, de erről se hallott a többség. S ahogy Rákosi a vas és acél országát akarta „kifaragni” a magyar államból, most az „akkumulátor nagyhatalom” meséje kering az ország szinte összes véleményformáló médiumában. Erről nyilatkozik a miniszter, de ezt lengetik be a szakértők és a helyi önkormányzati vezetők is. Úgy tűnik, hogy a kevés számú megszólaló közül egyedül dr. Szabó Lászlóval tudok egyetérteni, aki Szeged szégyenére most Cegléd környékén orvos, s ezt írta az ügy kapcsán:

A vörös buzeráns…. 12 000 új munkahelyet teremt egy olyan városban, ahol nincsen munkanélküliség !!!

Na ki fog ide jönni ? Azazhogy kit is hoznak ide ?!

Multi-rezisztens TBC-s indonézeket, mint Ceglédre !!!

(Eddig csak 5 halt meg itt közülük. A betegeim pedig egy szellőtérben dolgoztak velük…)

Olyan nagy a szüksége van Szegednek erre a kínai negyedre, mint üvegesnek a hanyatt-esésre !

Erre a hamar gyarmatosításra én ma nem tudom a megoldást.”

Nos nagyképűség nélkül állíthatom, hogy én tudom a megoldást. Csak az a baj, hogy a szegedi lakosok nagyobb része nem veszi a lapot, hogy a színes bőrű embereket betelepítő Kalergi terv megvalósítása folyik már egész Európában. S ebből mi csak akkor tudnánk kimaradni, ha az atomizált roncstársadalom helyett képesek lennénk végre visszaépíteni (alternatív, nemzeti társadalomként) a valódi közösségeket. Az egymást segítő szellemi kaláka (ez egy valódi magyar hagyomány!) szükséges lenne minden falu és város számára, magisztrátussal, utcakapitányokkal és önvédelmi körökkel.

Az un. EUDÉMONIZMUS ugyanis itt van a nyakunkon. Olyan dolgokat fogadtatnak el velünk amit ha megvizsgálnánk alaposan és kibeszélnénk, soha nem fogadnánk el. Persze eddig is olyan termékeket vásároltattak meg velünk, aminek a beltartalmát nem ismertük, mert ha rá is írják, akkor csak „kódolva”. Ám ha pontosan ismernénk hogy mit akarnak etetni velünk, úgy biztosan nem vennénk meg a multik vackait. Ugyan ez a helyzet a komcsik kínai autógyárával is! Ráadásul a boldogságra való törekvés (eudémonizmus) Klaus Schwab önjelölt világmegváltó nyilatkozatában is megjelent: „nem lesz semmid, de boldog leszel!” (Mi ezt már Rákosi alatt megismertük!)

S tavaly november végén WEF elnöke a kínai állami tévében mondja el világátalakító terveit. Kína ugyanis az „új kommunizmus” zászlóshajójaként megfigyelőkamerákkal, a szociális kreditkártyákkal, digipénzzel, az emberek átfogó megfigyelésével építgeti a tervezett „szép új világot”, amely Klaus Schwab terveiben szerepel. Ez az elképesztően ronda buzi ott jelentette be, hogy ő és a WEF : Meg fogja határozni a globális rendszer konkrét elemeit.

S mi közép-európaiak elhittünk, hogy a svéd modell, vagyis a jóléti állam fog bekövetkezni akkor, ha magunk mögött hagyjuk a szovjet blokkot?

Akkor még igen, de ma már akár a keleti kommunisták, akár a nyugati elvtársaik nyomulnak, érezzük a démonista-bolsevista bűzt, ami mindkét irányból árad felénk. Sőt azt vegyük észre, hogy ez már nem csak az EU „démonizmusa”, hanem a teljes és valóban rothadó pénzdiktatúráé!

S ebben a bűzben ledöbbenten állunk itt Szegeden is, hogy a jobb- és a baloldal ugyanazt a démoni bűzt árasztja!

Ja kérem egy a gyökérzetük!

A szerző közjogász és a NEEM szóvivője

Vélemény, hozzászólás?