NEEM Párt
Programok

A Nemzetegyesítő Klub szegedi programja

   NEMZETEGYESÍTŐK

„JÖVŐ BARÁTAI KÖRE” HÉTFŐNKÉNT

Szeged, Pixel Kávézó az Anna kút sarkán! (Bejárat Széchenyi tér 8.)

„ Azt tapasztalom, hogy az emberben a felismert, de ki nem mondott igazság elkezd rohadni.” Balczó András

Október 3-án  Elég jelentkező (70/360 3595) esetén Maister Éva művésznő estje!

Meister Éva Magyar Művészetért Ex Libris-díjas színművésznő, a Magyar Kultúra Lovagja cím birtokosa. Szépanyja anyai nagyapai ágon Gálffy Mária, Gálffy Mihály székely vértanú húga volt. Sepsiszentgyörgyön járt a református Székely Mikó Kollégiumba, ahová korábban édesapja is, majd a brassói magyar gimnáziumban érettségizett. Megfordult a fejében a jogi pálya is, de aztán száz közül elsőként felvették a marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Intézetbe. Diplomázása után a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház tagja lett.1987-ben a romániai üldöztetés elől családjával Magyarországra menekült. Férje Molnár H. Lajos író. Gyermekeikː Magor, Móricz Zsigmond-ösztöndíjas költő, nyelvész, folyóirat-szerkesztő és Boglárka, szerkesztő-riporter, dokumentum- és rövidfilmrendező. Éva a szolnoki színházban kezdett dolgozni, ahol férje dramaturg lett. Egy évad után, magyarsága miatt, a liberális vezetés az utcára tette. Tíz évig vezette a Kölyök Színpadot, ahol gyerekszínészekkel rendezett darabokat, gyerekeknek. Emellett drámajátékot, színjátszást, beszéd- és mozgásgyakorlatot, vers- és prózamondást tanított az ország legnagyobb színjátéktanszékkel működő művészeti iskolájában, a Teátrumban.  Sok növendéke nyert dráma- és színjátékversenyeket, valamint városi, megyei, országos szavalóversenyeket. Miután megszüntették az iskolát, létrehozta a Stúdió-M amatőr ifjúsági és felnőttszínházat, amit három évig vezetett. 1989 óta szabadfoglalkozású színművészként – intézmény és támogatottság nélkül – egyéni előadásaival járja a Kárpát-medence magyar településeit és a külföldön élő magyar közösségeket.

Október 5-én  PIXEL Boros László orvos professzor vendégünk lesz 17 órától, akinek alternatív véleménye van a COVID-19 vírus kapcsán kialakult világhisztériáról.  

Ezúttal prof. Boros László tart előadást, aki az USA-ból tért haza a COVID-19-ről rendezett konferenciára, amelyet augusztus 21-én tartottak a fővárosban.

 

Október 6-án koszorúzás az Aradi vértanúk terén és a Battyányi szobornál 17 órától.

 

Október 12-én A helyi közösség élenjárót választ és meghallgatja az előző élenjáró beszámolóját.

 

Október 19-én beszélgetés 1956-ról és annak mai üzenetéről.

 

Október 23-án 17 óra : koszorúzás a Schwartz Lajos emléktáblánál a Takaréktár utcában.

 

Október 26-án Bencsik Róbert „szerszél” beszél az ősi magyar hitről és a teremtésről!

 

November 2-án az Orvosok a Tisztánlátásért, az Egri Hun Fokos Szövetség és a COVID-19 Nemzetközi Konferencia megálmodója Pócs Alfréd főorvos a vendégünk, aki a Heves Megyei Orvoskamara vezetőjeként szállt szembe a vírushisztéria túlkapásaival.

Minden jó magyart nagyon várunk az előadásokra hétfőnként és a nemzet számára fontos önszerveződő közösségek megalakítása és működtetése érdekében segítünk is, ha szükségessé válik!

 

Ne feledd! Ami nem öl meg, az megerősít!

Ez NEEM párt! Hanem Nemzetegyesítő Mozgalom!

Vélemény, hozzászólás?