nincs kép
Jegyzet Publicisztika

Szolzsenyicin és a Holodomor

Kedves Olvasó!

Mindig is tiszteltem Szolzsenyicint aki sokaknak felnyitotta a szemét azzal, hogy korrekt tájékoztatást adott a Gulágok kapcsán. Ám sok olyan munkáját is olvashattam, amelyek tökéletesen leleplezik a pártokráciát és kimutatják a demokratikus-diktatúra lehetőségét. Most olyan gondolatsort olvashatunk tőle egy amerikai publicista tollából, amely ismét egy tabudöntögető anyag, s engem meggyőz arról, hogy a napjaink média-diktatúrája hogyan álcázza egyszerű közmeggyőződésnek azt, ami bizony egy műtermék, vagyis csaló manipuláció!  Egyszerűbben fogalmazva: itt lelepleződik a gonosz!

Kérem olvassák el Luke Harding sorait, s vonják le a következtetést!

S ne feledjük, hogy ez akkor íródott, amikor még híre-hamva sem volt az ukrán-orosz háborúnak, de a tervszerű félretájékoztatás már elkezdődött, vagyis a háttérben már működtek a rejtőzködők, akik a direkt hazugság helyetti ügyes csúsztatást mesterien kitalálják!

Bene Gábor

Szolzsenyicin megtámadja Busht Ukrajna miatt

Luke Harding

2008. április 3

Alekszandr Szolzsenyicin, Oroszország legünnepeltebb élő írója tegnap emlékezetesen darázstámadást intézett George Bush ellen, azzal vádolva őt, hogy beleszeret egy „bolond mesébe” az ukrán történelem kapcsán.

Az Izvesztyija című újság egyik cikkében a 89 éves Nobel-díjas azt sugallta, hogy az Egyesült Államok elnöke elfogadta az ukrán állításokat, hogy az ország az 1930-as években Sztálin alatt „holokauszt” áldozata lett.

Bush kedden Viktor Juscsenko ukrán elnökkel együtt megkoszorúzta az 1932-33-as éhínség áldozatainak emlékét Kijevben egy emlékműnél. Ukrajna holodomornak nevezi, amelyben ukránok milliói haltak meg.

Anélkül, hogy Bushot név szerint említette volna, Szolzsenyicin kijelentette, hogy az éhínség nemcsak az ukránokat, hanem a Szovjetunió szerte a hétköznapi állampolgárok millióit is „lekaszálta”. A hangszerelő kommunisták közül sokan valójában ukránok voltak – tette hozzá.

„Ezt a népirtással kapcsolatos provokatív felháborodást… a kortárs Ukrajnában a legfelsőbb kormányzati szintre emelték. Ez azt jelenti, hogy még a bolsevik propagandaszállítókat is felülmúlták zsonglőrködésükkel?” – kérdezte Szolzsenyicin.

Hozzátette, hogy a „nyugati emberek” – az oroszokkal ellentétben – kevéssé voltak kitéve „szörnyű hazugságoknak”, ezért hajlandóbbak elhinni a történelmi tévedéseket. „Soha nem kerültek be igazán a történelmünkbe. Csak egy ostoba mesére van szükségük” – írta.

A Sztálin-gulág borzalmait leleplező Szolzsenyicint 1970-ben irodalmi Nobel-díjjal tüntették ki. 1974-ben kiutasították a Szovjetunióból, 1994-ben tért vissza az Egyesült Államokból.

Későbbi kijelentései egyre inkább nacionalista nyugatellenes hangnemről tanúskodnak, és úgy tűnik, hogy rajong Vlagyimir Putyin elnökért, aki tavaly nyáron irodalmi díjat adományozott neki.

 

Vélemény, hozzászólás?