Publicisztika

MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG (MJB) SZÓRÓLAPJA

ÁLLAMPOLGÁROK SOKASÁGÁT ÉRDEKLŐ (ÉRINTŐ) KÉRDÉSEK, VÉLEMÉNYEK, ÉSZREVÉTELEK

1./ Hiller István nyilatkozata szerint, ő és a pártja: Nagy Imre szellemi örökösei.  Ha ez így van, akkor tisztázandó, hogy az örökségbe beletartozik-e Nagy Imre (1) „padláslesöprő” tevékenysége, (2) a kulákok üldözése vagy (3) Sztalin és Rákosi iránti szeretete?  Azt is jó lenne tudni, hogy ő és a pártja, mikor ítéli el, a Nagy Imre felakasztásában bűnös elődpártját és vezetőiket?

 2./ Gyurcsány Ferenc és Horn Gábor – egy időben -, arra biztatgatták a fiatalokat, hogy utazzanak külföldre. Most az ellenzék (valamint a JOBBIK) egyes „szószólói” azt vetik a kormány szemére, hogy számtalan fiatal távozik hazánkból külföldre. Vajon miért nem kifogásolják Gyurcsány és Horn kijelentését? Miért hallgatnak arról, hogy a kádári érában azért nem távoztak külföldre a fiatalok, mert útlevelük nem volt,  és a szökni akarókat  vagy  „elkapták”,  összeverték és bebörtönözték,  vagy a határsávban agyonlőtték!

3./ Az antiszemiták ellen (helyesen és jogosan) törvény védi a szemitákat!  De mi és ki védi a magyarokat?  Mi védi a magyar népet és kormányát az uszítóktól, a vádaskodóktól, a kirekesztőktől vagy a hazug nyilatkozatok terjesztőitől?  Az EU elnöksége miért nem ítélte el  sem a Benes-féle dekrétumot, sem a hazájukból kirekesztett, magyarokat sújtó (külföldi) kormányokat,  vagy kormánytagokat, bírákat, ügyészeket, rendőrséget? Az EU elnökség zöld lámpát tartott az elfogult, a magyarság és a kormánya ellen káráló Judith Sargentininek, aki örömmel és könnyes szemmel vette tudomásul, hogy az EP-ben hány tájékozatlan, részrehajló, alulképzett és jogi kérdésekben (hozzá hasonló) dilettáns személy szavaz a beadványa mellett.

Itt kell megemlíteni, hogy pártjaik védőszárnya alatt, egyes magukat magyaroknak tartó személyek is lejáratják a magyarságot és a magyar kormányt.  Ezek a „gyászmagyarok” (selejt emberek) semmibe veszik sok millió magyar állampolgár döntését, akaratát, érdekét és jövőjük alakulását. A Szanyi-Balczó féle képviselők eddig semmi jót nem tettek hazánkért az EP-ben, jól elvannak havi több millióért, és talán azt sem érzik, hogy az árulásnak minősíthető tevékenységükkel, az ottani külföldiek előtt lejáratják a magyarokat!  Rongy emberek szégyenítik meg azt a magyarságot, azokat a hőseinket is, akik a nyugati világot védelmezték a mongoloktól, a törököktől, akik ’56-ban szembe szálltak a megszálló szovjetekkel, és most is védik Európát a migránsok özönétől.

4./ A hazai egészségügyi helyzet javítása megoldható lenne minden beruházás nélkül, ha megszüntetnék (vagy csökkentenék) a szervezetlenséget és  a bürokráciát. A bürokráciának köszönhető, hogy  az orvosok több időt töltenek papírmunkával, mint a  betegekkel való foglalkozással.  A gyógyszerészekre is olyan feladatot szabtak ki, amihez semmi közük nincsen. A betegekkel pedig megjáratják a „kálváriát” a háziorvostól kezdve, a szakorvosokhoz való bejutásig, szükségtelenül növelve minden érintett „üresjáratát”.

5./ Nem vehetjük le napirendünkről azt a közel 20 éves  problémát  sem, hogy a rendszerváltozás  mindaddig nem lehet teljes, amíg:

a/  A szabadság téren ott éktelenkedik  a Vorosilov által jogtalanul  felállított szobor;

b/ A Rákosi, a Kádár és a Gyurcsány  rendszer  politikai, gazdasági és/vagy köztörvényes bűnözői nem nyerik el a büntetésüket;

c/  Az ügynökök és az ügynökök irányítói  a „fű alatt” lapulhatnak;

d/ A parlamentben ott lehetnek az elmúlt rendszer  vezető beosztású személyei;

e/ Tisztázatlan a milliárdosok vagyonainak eredete;

f/  Egyesek összetévesztik a jogtalan (hamis, rosszindulatú, trágár hangvételű, stb.,) kritikát, a megalapozatlan  véleménynyilvánítást, a hazudozást, a rémhírek terjesztését,  az emberek  uszítását a sajtószabadsággal;

g/ A bérek (fizetések)  kiugróan  magas összegei, valamint a jutalmak, prémiumok, ajándékok,  különféle juttatások (ruházat, gépkocsi, irodai felszerelések, telefonok,  utazások, stb.,) nincsenek központilag (országosan) megállapítva.

Rohanó világunkban ez az ötpontos anyag csupán gondjaink és problémáink töredékét érinti!

De talán az olvasók tisztánlátását ezzel is segítettük.

Budapest, 2018. 09. 14.

Tisztelettel, az MJB elnöksége nevében:

Prof. Dr. Bokor Imre

            elnök

Péteri Attila Árpád
elnökségi tag

              koordinátor

NEEM Nemzetegyesítő Mozgalom

 

Vélemény, hozzászólás?