Kép nélkül
Jegyzet Publicisztika

Fordul a kocka a Bolondok Bolygóján!?

Bécsben miután eltörölték a maszk-kötelezettséget a tömegközlekedésben, 150 eurós bírságot kap , aki maszkban utazik

Az ember áll és bámul, hogy fel lehetett forgatni az ordas COVID-hazugságokkal az egész emberi civilizációt. Figyelve az eseményeket, néha azt hiszem, valami ócska horror-komédia zajlik éppen a világban. Ahol a tudomány, a jog, a logika és az emberség el lett taposva a világ legnagyobb hazugság által. De ahogy kiderülnek a dolgok, úgy villan elénk az egész sátáni projekt görbetükre.

Bécs március 1-jén megszüntette a maszkra vonatkozó követelményt, miután néhány hónappal korábban Ausztria többi része feloldotta a hasonló előírást . azonban az érvényben levő törvények alapján, mos az fog büntetést fizetni, aki maszkban száll fel a villamosra vagy a buszra.

A Kurier című osztrák napilap szerint most, azok akik eddig azért nem utaztak a tömegközlekedési járműveken mert nem akartak arcpelenkát hordani ismét utazhatnak, , de akik maszkot akarnak viselni a villamoson, buszon, azok akár 150 eurós pénzbírságra számíthatnak.

Most, a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) és a Szabadságpárt (FPÖ) koalícióban lévő populista szövetségesei által 2017-ben elfogadott törvénynek köszönhetően orvosi igazolásra lesz szüksége azoknak, akik továbbra is maszkot szeretnének viselni.

Bár az AGEsVG névre keresztelt törvény eredetileg a teljes iszlám fátyol – például a hidzsáb és a burka – viselésének megszüntetésére irányult, az összes arcot eltakaró maszkra vonatkozik. Így a covid-őrület alatt bevezetett, amúgy teljesen haszontalan arcmaszkokra is.

Szőke Mária Magdolna

Vélemény, hozzászólás?