címer
Gondolatok Jegyzet

Süge Ferenc: Bemutatkozom

Először bemutatkozom, SÜGE FERENC vagyok. Szenttamáson születtem 1942-ben. Foglalkozásom a polgári életben a mezőgazdálkodás és ezen belül elsősorban a dísznövények termesztése volt, mint a tuják. rózsák, bukszusok, stb. Mint dísznövény-kertész 1976-tól Szenttamáson a városi parkokban voltam munkavezető. Az 1978-as választások alkalmával, az akkori „Szabad Vajdaság” (1972-1984-ig) idején megválasztottak az első helyi közösség elnökének. Az a tisztség nagyon hasonlít, egy városi kerület polgármesteri munkájához. Ott 1978-1982-ig szolgáltam a népemet és a lakosságot.

Ott módomban volt titkos, a régebbi anyagokba is betekinteni, ahol sok igazságtalanságról vettem tudomást, amelyeket akkoriban nem volt ajánlatos még szóbahozni sem! Az ott eltöltött időben, rálátásom lett a városvezetés mikéntjére! Megtanultam rálátni, nem csak a városi, hanem a tartományi és az ország-vezetési módszerekre és titkokra is.

Az államigazgatások beállítását a világban, igen igazságtalannak tartom, mert minden felől a népek kizsákmányolását látom. Harcolok a keresztény hitemért, az igazságért és a békéért.

Azt mondják, hogy a nemzetállam egy szélsőjobboldali jelenség, de én mégis a nemzetállamnak vagyok a híve. Az egész világ igazságtalan: diktatúra, erőszak és a gonoszság a jellemző. Kinek jó ez?

A célom ezzel a könyvvel az, hogy harcoljak az erőszak ellen. Ne támadja az egyik ember a másikembert azért, mert az más nemzetiségű, fajú, vallású, politikai meggyőződésű, vagy más valamiben különbözik tőle! Ne egymást eltűrve kelljen élni, hanem önigazgatási (regionális) közösségekben, ahol mindenki saját magának hozza meg a törvényeit. Ne egymás ellen harcolva, mint egy polgárháborúban akarjunk a továbbiakban jobban élni, hanem egymással megbeszélve, összefogva, segítve, lehetőleg egyenlő vagy hasonló esélyekkel rendelkezve. Világunk magatartása a Tízparancsolaton és a keresztény kultúrán alapuljon, azt tedd a másik emberrel, amit veled is szeretnéd, ha hasonló helyzetben cselekednének! Aki vét valamiben, annak keresztényi módon meg kell bocsátani, de tudni kell, hogy semmiféle bűnnek nincsen elévülése, még az illető halála után sem! Ki miben hibázott a társadalom ellen (különösen élet elleni, vagy vagyoni alapon), azért felelnie kell mindhalálig!

Nem lehetetlen, csak nehéz a jót akaró emberek dolga, mert ezen a FÖLD nevű bolygón most A SÁTÁN BIRODALMA VAN…

TEREMTŐ ATYÁNK, legyen meg a Te akaratod mindenkor mindenben és add, hogy az Őrangyalunk oltalmazzon bennünket!

Legyen egyszer már minden ember szabad és ne uralkodjon senki sem a másik emberen! JÉZUSUNK, BÍZUNK BENNED!

Vélemény, hozzászólás?