A békének nincs alternatívája!
Gondolatok Nyílt levél

Nyílt levél Novák Katalinnak és Orbán Viktornak

Novák Katalin államfő
és
Orbán Viktor miniszterelnök részére

Tisztelt Államfő asszony! Tisztelt Miniszterelnök úr!
Kérjük, tegyenek eleget alkotmányos kötelezettségüknek, ami a mostani világpolitikai helyzetben is kizárólag a magyar
állampolgárok érdekeinek, és biztonságnak védelme!
Az Alaptörvény Q cikke értelmében:
Magyarország a béke és a biztonság megteremtése és megőrzése érdekében együttműködésre törekszik a világ valamennyi
népével és országával. Elfogadja a nemzetközi jog általánosan elismert szabályait.
Az R cikk kimondja: Az Alaptörvény és a jogszabályok mindenkire kötelezőek.- ezért kérjük, ennek tudatában cselekedjenek!
Magyarország nemzetbiztonsági érdeke minden esetben a semlegesség, ami 1956 egyik követelése is volt!
Az Önök baráti viszonya a nemzetközi közösség által is elítélt, többek által háborús bűnösnek tekintett izraeli elnökkel, Benjamin Netanjahuval, az arab világ jogos felháborodása miatt fokozott biztonsági kockázatnak teszi ki a magyar embereket.
A terrorcselekmények elkerülése, és a jó kapcsolatok fenntartása végett Magyarország helyes döntése az izraeli háború esetében a pártatlanság lenne, a Kína és Oroszország, de Brazília által is javasolt megoldás megvalósítása.

A jelen helyzetben a tűzszünet, a humanitárius folyosó fenntartása, a túszok elengedése, a megtorlások leállítása, a kétállami megoldás és a
béketárgyalások támogatása.
Ennek érdekében kérjük, ajánlják fel a feleknek hazánk béke, szabadság és egység megteremtésére irányuló: közvetítő szerepét!
Ezzel szolgálatot tehetnének a békekötés érdekében mindkét félnek, leginkább biztosítva azt is, hogy hazánk ne lehessen terrorista célpont!
A földjeiket és hazájukat védő palesztin hazafiak, és civilek nem terroristák, a velük szemben alkalmazott brutális, aránytalan megtorlás jogilag, de erkölcsileg sem elfogadható!
Az ENSZ BT 181 (II)-es 1947-es döntése értelmében Palesztinát önálló államként fogadták el, a palesztin népnek joga van az önvédelemhez!
A Palesztin állam létrehozását Izrael nem fogadta el.
Amennyiben az Önök kormánya valóban békepárti, ahogyan ezt az ukrajnai háború esetében is hangoztatja, határolódjanak el a nyíltan a népirtásra felszólító, nemzetközi jogot, és humanitárius jogot is sértő izraeli állam, de az őket ebben támogató Amerikai Egyesült Államok, és Európai Unió rasszizmust, és háborús bűnöket elnéző nyilatkozataitól és politikájától is!
Ha a háború túlterjed Izrael és Palesztina határain, az Izraelnek nyújtott NATO-védőernyő miatt világháborús helyzet alakulhat ki, ami népünk életét és országunk területi épségét is veszélyezteti, pedig ezek védelme az Önök kötelessége!
Felhívjuk a figyelmüket, hogy kommunikációjukban ne mossák össze az Izrael által létrehozott és finanszírozott, a palesztin nép kiirtásában „okot” szolgáltató HAMASZ terrorszervezetet a palesztin néppel!
A felelősség az Önöké, ezért kérjük, cselekedjenek ennek tudatában!Kelt: 2023 10 20 Budapest
A petíció támogatói:
Nemzetegyesítő Mozgalom

MVSZ
MAREVOSZ
Dr Bene Gábor Sándor
Dr Beke Erzsébet
Lelkiismeret 88 Egyesület
Gurabi Csaba Károlyné
Szamonek János
dr Fórizs Eszter
Czetli Balázs, és sokan mások.

Vélemény, hozzászólás?