orban-1
Dr. Bene Gábor írásai Gondolatok Hírek Jegyzet

Orbán kisétált a teremből, de 10 milliárd euróval a „zsebében”!

E kis hírösszefoglalónkban csak két fontosabb „háborús” tényt emelek ki!

1.

Prüszköl a brüsszeli politikai elit, a hazai ellenzék vezetői és a hazánkkal szemben álló politikai pártcsoportok amiatt, hogy az Európai Bizottság komisszárjai úgy döntöttek megnyitják az eddig visszatartott 10,2 milliárd euró kohéziós támogatást. Valószínűleg azért döntöttek így, mert a magyar kormány nagyon határozottan utasította el eddig Ukrajna csatlakozását az EU-hoz, s a biztosok (komisszárok) nem akartak újabb vétót Orbán Viktortól.

Európai Tanács éjszakai, feszült hangulatú brüsszeli ülése után kiderült, hogy Magyarország megvétózta azt az uniós tervet, amely 50 milliárd eurót irányzott elő támogatásként Ukrajnának. Orbán Viktor elhagyta az üléstermet, erre a többi nemzeti vezető gyorsan megszavazta, hogy hivatalos tárgyalásokat kezdeményezzenek Kijev EU csatlakozási kérelméről.

Charles Michel történelmi pillanatnak nevezte a döntést, ahol nem vett részt a magyar miniszterelnök. S ezekkel a szavakkal fejezte ki elégedettségét: Ma este nagyon erőteljes jelzést küldtünk az európai polgároknak, és nagyon erőteljes jelzést az ukrán állampolgároknak”!

Ez hazánknak a jogos járandóságot jelenti, az ukrán népnek azonban a további szörnyű vérontást. Vagyis a bennünket gyarmatosító EU csak azért szabadította fel a címben említett milliárdokat, hogy az „utolsó ukránig harcolhasson Oroszország ellen, amelynek az ásványkincsei nélkül Európa, végkép le fog maradni abban a világméretű gazdasági versenyben, melyet már így is a Kínai kommunista párt látszik megnyerni! Vajon mi okból akar öngyilkos lenni az EU?

 2.

Az USA Today szerint: Izrael – a gázai civilek körében rendezett – vérfürdő miatt folyamatosan elveszíti a nemzetközi támogatását, sőt az amerikai elnök is egyenesen bírálta az izraeli miniszterelnököt a gyalázatos népirtás miatt.Az amerikai elnök arra figyelmeztette a háborús feleket, ezen belül főként Izraelt, hogy „legyen óvatos…. mert az egész világ közvéleménye megváltozhat”

Biden mindezeken felül elkotyogta, hogy egy magánbeszélgetésük során Netanjahu kioktatta Őt ezekkel a szavakkal: Ti szőnyegbombáztátok Németországot. Ti dobtátok le az atombombát Japánra. Rengeteg civilt öltetek meg”. S az elnök lányos zavarában azt válaszolta, hogy Izrael ne kövesse el azokat a hibákat, amelyeket az Egyesült Államok a 9/11-es terrortámadások után elkövetett. S ezt már én teszem hozzá: Amely támadásról ma már egyértelműen tudható, hogy két titkosszolgálat együttműködéseként, és hamis-zászlós támadásként, csak a casus bellit – vagyis háborús okot – biztosított az arabok ellen. (S ezért vetődik fel az emberben a gyanú, hogy nem gázában is egy hamis-zászlós támadás történhetett? Hiszen azért nem annyira hülyék a palesztinok, hogy belekezdjenek egy öngyilkos háborúba!  Ugye?)

NEEM?

a8051485-4cfe-4329-9dd3-9b629bb076d1.png

 

Vélemény, hozzászólás?