Gondolatok

Miért jelentik fel sokan a szülőket és az orvosokat?

(Ez az eddigi leggyorsabb titkosítási feloldást előíró bírói ítélet az USA-ban!)

Egy szövetségi bíró csütörtökön elrendelte az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalának, hogy havi 55 000 oldal sebességgel állítsa elő (hozza nyilvánosságra) azokat a dokumentumokat, amelyekre a Pfizer-BioNTech COVID-19 vakcina engedélyezése során támaszkodott.

(Az FDA az U.S. Food and Drug Administration, azaz az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyeleti Hivatal rövidítése, s ennek volt igazgatója Norman Baylor, aki  a napokban a bizonyítékok hiánya ellenére jó dolognak tartja a megerősítő oltást – írja a CNBC.)

A havi 55 000 oldalas arány azt jelentené, hogy az FDA-nak valamivel több mint nyolc hónapja van arra, hogy teljes mértékben a nyilvánosság elé tárja a Pfizer engedélyezés előtti biztonsági adatait. (Illetve a vakcinában szereplő anyagok teljességét!) Ez sokkal gyorsabb, mint az FDA által (saját magának)  2021 decemberében javasolt havi 500 oldal. Ez az arány gyakorlatilag nagyjából 75 évet adott volna az ügynökségnek az adatok teljes körű nyilvánossá tételére – jegyezte meg korábban Aaron Siri, az ügyön dolgozó ügyvéd.

Mark Pittman amerikai körzetbíró elrendelte, hogy az FDA több mint 12 000 oldalt készítsen január 31-ig. Pittman ezután arra utasította az ügynökséget, hogy „a fennmaradó dokumentumokat 30 naponként 55 000 oldalas sebességgel mutassa be, mégpedig az első gyártás – vagyis legkésőbb 2022. március 1-jén esedékes, a gyártás befejezéséig”.

(A FOIA rövidítése a Freedom of Information Act–nek, vagyis ez egy törvény az információs szabadságról. A FOIA-t 1966. július 4-én iktatta törvénybe Lyndon B. Johnson elnök. E törvény célja az amerikai kormányzat birtokában található információk nyilvánosságra hozatala. Ez a hozzáférési szabadság azonban néha szembekerül a kormány által titkosított vagy bizalmasnak tartott dokumentumok érzékeny voltával, valamint egyes magánérdekekkel. A FOIA csak a szövetségi szervezetek dokumentumaira alkalmazható.)

 

„Itt a bíróság elismeri azokat az „indokolatlanul megterhelő” kihívásokat, amelyeket ez a FOIA-kérelem jelenthet az FDA-nak… De amint azt az ütemezési konferencián kifejtették, lehet, hogy nincs „fontosabb probléma az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságnál…, mint a világjárvány” , a Pfizer vakcina, és minden amerikai beoltása, gondoskodva arról, hogy az amerikai közvélemény biztosítva legyen arról, hogy ezt nem az Egyesült Államok nevében siettették.

„Ennek megfelelően a bíróság arra a következtetésre jut, hogy ez a FOIA-kérelem kiemelkedően fontos, vagyis közérdekű” – írta Pittman bíró a végzésben.

Az ügyet a Public Health and Medical Professionals for Transparency (PHMPT) indította el, amely szerint az adatokat gyorsan nyilvánosságra kell hozni, mert az FDA-nak mindössze 108 napba telt az adatok felülvizsgálata, mielőtt megadta volna a Pfizer-BioNTech COVID-19 vakcina teljes körű jóváhagyását. (Vagyis valami miatt nagyon sietett vele!)

„A Pfizer 2021. május 7-én kezdte meg az anyag benyújtását, és az oltóanyagot 2021. augusztus 23-án engedélyezték, összesen 108 nap telt el az első benyújtástól az engedélyezésig” – jegyezte meg a non-profit csoport decemberi beadványában ( pdf ).

A közegészségügyi szakemberekből, egészségügyi szakemberekből, tudósokból és újságírókból álló csoportba tartozik Dr. Harvey Risch, a Yale School of Public Health epidemiológia professzora, Dr. Aaron Kheriaty, aki egészen a közelmúltig a UC pszichiátria professzora volt. Irvine’s School of Medicine és Dr. Peter McCullough kardiológus, epidemiológus és belgyógyász.

A Pfizer COVID-19 vakcinája – amelyet Comirnaty néven forgalmaznak – az egyetlen olyan COVID-19 elleni oltóanyag, amelyet az FDA 16 éven felüliek számára jóváhagyott. A jóváhagyás csak a jövőben előállított dózisokra vonatkozik az FDA dokumentumai szerint. A Pfizer keretében jelenleg rendelkezésre álló COVID-19 vakcina beadása továbbra is frissített vészhelyzeti felhasználási engedély (EUA) alapján történik.

(Ez pedig azt jelenti, hogy hazánkban is teljesen döbbenetes az az eljárás, amivel ránk felnőttekre, de még a nálunk sokkal jobb immunrendszerrel bíró gyermekkorúaknak is be akarják adni a kísérleti vakcinát, aminek a mellékhatásait nem ismerjük!)   

„A FOIA-kérelemben keresett összes dokumentumra sürgősen szükség van ahhoz, hogy a független tudósok felülvizsgálhassák az FDA munkáját, és biztosítékot nyújtsunk a nyilvánosság számára arról, hogy a felelősségmentes vakcina [amerikai] beadása valóban átment a lehető legszigorúbb felülvizsgálaton. ” – áll a csoport decemberi beadványában, hozzátéve, hogy „[az] információra nincs szükség, ha nem készül el azonnal az összes dokumentum, mert az emberek és a kormányok most hoznak döntéseket a Pfizer vakcinával kapcsolatban, s nem 75 év múlva. .”

Az eredeti panaszban a PHMPT azt mondta, hogy „sürgősen” szükség van arra, hogy a nyilvánosság hozzáférjen a Pfizer vakcina FDA általi engedélyezésének alapjául szolgáló adatokhoz és információkhoz, mivel az orvosi közösségben széles körben és folyamatosan vita folyik arról, hogy a vakcina „biztonságos és hatékony”, sőt „sokak ellenvetése” miatt az Egyesült Államokban jelenleg érvényes oltási mandátumokkal kapcsolatban is.

„Ez egy nagyszerű győzelem az átláthatóság szempontjából, és megszünteti a szövetségi egészségügyi hatóságok által a független tudósok számára szükséges adatokkal kapcsolatos egyik fojtogatót, hogy megoldásokat kínálhassanak, és kezeljék a jelenlegi vakcinaprogrammal kapcsolatos súlyos problémákat – például a gyengülő immunitást, az oltáskerülő változatokat. immunitást, és amint azt a CDC megerősítette, hogy a vakcinák nem akadályozzák meg az átvitelt” – mondta Siri egy január 6-i blogbejegyzésében .

(A CDC rövidítés a Centers for Disease Control and Prevention, vagy is az USA egészségügyi hatósága)

Az FDA korábban decemberben közölte a bíróval, hogy a Biológiai Értékelési és Kutatási Központnak (CBER), amely a keresett nyilvántartásokat vezeti, mindössze 10 alkalmazottja van a FOIA-kérelmek feldolgozásáért felelős ágazatban, akik közül kettő új, és „még nem tudják olyan ütemben áttekinteni a feljegyzéseket, mint a tapasztaltabb munkatársak.”

Az FDA hozzátette, hogy gondoskodnia kell bizonyos bizalmas információk védelméről a törvény által előírt módon, valamint meg kell védenie a FOIA-mentességek értelmében visszatartandó egyéb információkat, ezért soronként gondosan át kell tekintenie a dokumentumokat a módosítások alkalmazása érdekében.

„Összefoglalva, az FDA által javasolt feldolgozási ütemterv méltányos a felperessel szemben” – érvelt akkor az ügynökség.

A szerkesztő megjegyzése: Ezt a cikket úgy módosítottuk, hogy tisztázza, hogy az FDA csak a Pfizer-BioNTech jövőbeni COVID-19 vakcináit hagyta jóvá.

Márpedig, ha az USA-ban is megszorongatják a Pfizer-BioNTech vakcina előállítóit, akkor hazánkban teljesen normális jelenség, hogy több tízezren jelentették fel az orvosokat és a szülőket, a kísérleti vakcinával való oltás miatt! Íme így néz ki a feljelentés egy része:

Feljelentéssel élek,

ismeretlen tettesek – szülők és körzeti orvosok – ellen mert azok részben saját gyermeket, másrészt háziorvosként a körzetébe tartozó gyermekeket szándékosan veszélyeztetik, a nem kellően kivizsgált, tehát állatkísérletek elvégzése nélkül beadni kívánt vakcinával a ’’kiskorúak veszélyeztetést’’ valósítják meg! (Az Alaptörvény is rögzíti, hogy minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéshez, védelemhez és gondoskodáshoz. Fontos megjegyezni, hogy a Be. értelmében a kiskorú sérelmére elkövetett, a gyermek érdekét sértő és a család elleni bűncselekmények miatt indított büntetőeljárást soron kívül kell lefojtatni.)

A véleményem szerint elkövetett bűncselekmény a Btk. 208. § szerinti:

Kiskorú veszélyeztetése

  1. § (1) A kiskorú nevelésére, felügyeletére vagy gondozására köteles személy – ideértve a szülői felügyeletet gyakorló szülő, illetve gyám élettársát, továbbá a szülői felügyeleti jogától megfosztott szülőt is, ha a kiskorúval közös háztartásban vagy egy lakásban él –,aki efeladatából eredő kötelességét súlyosan megszegi, és ezzel a kiskorú testi, értelmi, erkölcsi vagy érzelmi fejlődését veszélyezteti, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Vélemény, hozzászólás?