ukrán katonai jelzés
Gondolatok Publicisztika Vélemény

Kijev az utolsó stratégiai tartalékait is csatába dobta

 

Úgy tűnik véget ér az ukrán ellentámadás, Zelelnszkijék, azaz a globalista maffia és a NATO (mint ezt előre lehetett tudni) vesztettek. Az ukrán ellentámadásra összeállított eredeti haderő 50%-a elveszett!

Az ukrán katonai parancsnokság két hónapos ellentámadás után úgy döntött, hogy az utolsó stratégiai tartalékokat is harcba dobja a borzalmas veszteségek és az ismétlődő megsemmisítő vereségek után elsősorban Zaporizzsjában, de Bahmut-Dél-Doneckben is.

Az információt az amerikaiak a Washington Poston keresztül hozták nyilvánosságra. Ennek oka az ukrán hadsereg közelmúltbeli veresége volt. Fennt láthatjátok az új videókat, amelyek mindegyike a legutóbbi zaporizzsjai csatákból való.

Ez egy totális győzelem, az orosz hadsereg megsemmisítő győzelme, amely lényegében véget vet az ukrán „ellentámadásnak”. Az oroszok 60 nap alatt 43 ezer ukrán áldozatot követelnek. A NATO a teljes ukrán haderő 50%-át gyűjtötte össze és készített fel az ellentámadásra.

Az amerikaiak és az ukránok eredeti terve az volt, hogy Kijev a stratégiai tartalékokat a csatába veti, mivel szerintük az orosz védelem „megtört”, hogy aztán Berdjanszk-Melitopolisz felé nyomulhassanak.

Ez azonban soha nem történt meg, aminek következtében Kijev a stratégiai tartalékokat használta támadó hadműveletekre. Kijev nagyon rossz helyzetét tegnap láthattuk, amikor a WarNews247 azt írta, hogy az ukránok PT-91 Twardyval dobták csatába a lengyel brigádot.

Washington Post elemzése szerint Kijev a stratégiai tartalékokból harcba dobja a 10. hadsereghadtestet!

Kijev csatába veti a 10. hadsereg hadtestét, amely stratégiai tartalékban volt a Zaporizhzhya régióban található Rabotino település területén.

Amerikai források azt nyilatkozták az újságnak, hogy Rabotinóban az ukrán fegyveres erőknek van a legnagyobb esélyük az orosz egységek ellenállásának leküzdésére. Ettől a településtől azonban az Orosz Föderáció fegyveres erőinek fő védelmi vonalaiig még 19 km van.

A Washington Post megjegyzi, hogy az ukrán csapatok offenzívájának első szakasza júniusban kezdődött, amikor az Ukrán Fegyveres Erők 9. Hadserege az Orosz Föderáció fegyveres erőinek erős védelmi vonalaiba és aknamezőibe ütközött, és visszavonulásra kényszerült. súlyos veszteségek voltak a nyugati katonai felszerelésben.

A második szakaszban az ukránok gyalogsági támadásokat hajtottak végre. Kijev aszimmetrikus hadviselési módszerekkel (vagyis az orosz hadsereg gyengeségeit kihasználva) próbált előnyt szerezni az oroszokkal szemben, de ez sem vezetett jelentős előrelépéshez és a kívánt eredményhez.

Ukrán források szerint a mai időjárás kedvez az orosz csapatoknak, akik tüzérséggel és drónokkal csapnak le. Ugyanakkor az ukrán hadsereg új alakulatai nem olyan sikeresek, mint azok a tapasztalt egységek, amelyek Herszon és Harkov közelében harcoltak.

Ez magyarul azt jelenti, hogy Zelenszkijék előre magyarázkodnak, tehát tudják, ez a hadművelet az ukránok és szövetségeseik elkerülhetetlen veresége lesz. Az ukrán ellentámadás 2 hónapja alatt 40 000 ukrán katona halt meg. Kijev továbbra sem hajlandó mérlegelni a béketárgyalásokat. Nyilvánvaló, tényleg az “utolsó ukránig” akarnak harcolni

Vélemény, hozzászólás?