Bolton
Dr. Bene Gábor írásai Gondolatok Hírek

Remélem Bolton nem téved

A Vadhajtások cikke és a reakcióm!

Donald Trump volt amerikai elnök valószínűleg kivonja a világ legnagyobb katonai szuperhatalmát a NATO-ból, ha megnyeri a 2024-es választásokat – állította John Bolton, a Fehér Ház volt tanácsadója.

“Egy második Trump-időszakban szinte biztosan kilépnénk a NATO-ból” – mondta a volt amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó csütörtökön a NewsNation amerikai médiumnak adott interjújában. Boltont 2019 szeptemberében menesztették Trump legfőbb nemzetbiztonsági tanácsadójának tisztségéből, miután nem sikerült meggyőznie az elnököt, hogy indítson rendszerváltó háborút Iránban és Észak-Koreában.

Bolton – egy hírhedt háborús “sólyom”, aki Kubában, Líbiában, Venezuelában, Szíriában és Jemenben is rendszerváltást szorgalmazott – azzal érvelt, hogy Trump kiszámíthatatlan és hatástalanul közelíti meg a nemzetbiztonságot.

DONALD TRUMPNAK NINCS IGAZÁN FILOZÓFIÁJA, AHOGYAN AZT POLITIKAI ÉRTELEMBEN ÉRTJÜK” – mondta az ex-tanácsadó.

NEM POLITIKAI IRÁNYOKBAN GONDOLKODIK, AMIKOR DÖNTÉSEKET HOZ, MINDEN BIZONNYAL A NEMZETBIZTONSÁGI TÉRBEN. MINDEN AZZAL FÜGG ÖSSZE, HOGY A DOLGOK HOGYAN KEDVEZNEK DONALD TRUMPNAK”. Annak ellenére, hogy az elmúlt négy hónapban háromszor emeltek ellene vádat, Trump a közvélemény-kutatások szerint a Republikánus Párt 2024-es elnökjelöltségének első számú várományosa. Ő és Joe Biden elnök jelenleg 43 százalékos szavazói támogatottsággal áll holtversenyben a 2020-as csatájuk hipotetikus visszavágóján – derül ki a New York Times e héten közzétett felméréséből. Biden vezetésével a NATO és más amerikai szövetségesek szankciókat vezettek be Oroszország ellen az ukrajnai konfliktus miatt, és több milliárd dollár értékű fegyvereket szállítottak Kijevnek. Trump azt állította, hogy ha újra megválasztják, 24 órán belül véget vetne a vérontásnak, tárgyalóasztalhoz kényszerítve az orosz és az ukrán vezetőket. Bolton “katasztrofális hibának nevezte Amerika és a világ nemzetbiztonsága szempontjából” Trumpnak a tálibokkal kötött megállapodását az amerikai csapatok Afganisztánból való kivonásáról. Azt is kifogásolta az akkori elnöknek, hogy nem sikerült “megszorongatnia az irániakat”, miután 2018-ban kilépett az iráni atomalkuból.                    EDDIG

A VADHAJTÁSOK CIKKE, S ÍME A REAGÁLÁSOM AZ ÍRÁSRA!

Remélem Bolton nem téved és nem veszít ezen a „bolton”, s a fenti jóslata be is válik! Hiszen mi egy védelmi szövetségbe léptünk be, s ma már minden józan ember tudja, hogy maga a NATO a támadó fél, hiszen az ukrán vezetést a birodalmi USA pénz-vezérelt manipulátorai juttatták hatalomra, s nem csak biztatják őket, hogy NATO tagok lehetnek, hanem pénzügyi és katonai, valamint titkosszolgálati szolgáltatásokat nyújtanak nekik. Így talán éppen Trump-nak kellene eljuttatni az 1920-as APPONYI-féle beszédet, s akkor szinte biztos lenne a háborús helyzet megszűnése, mert szerintem már mindkét fél szívesenkiszállna a buliból, de Biden héjjái ezt nem engedik. Persze ezegy proxy háború, s így az ukrán főripacs saját döntéseként nem is tudna ebből kiszállni, mert kellene hozzá egy normális USA elnök, s a nemzetállami Amerika (valóban) segítő keze. NEEM?

Vélemény, hozzászólás?