Gondolatok

A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát!

Pár évvel ezelőtt jelent meg a Kanadai Magyar Hírlapban egy írás – ami sajnos csak most került a kezembe –, amelyet egy Lázár György nevű arrafelé élő egyén jegyzett.  Nekem persze nincsenek kételyeim afelől, hogy ki lehet e mögött a név mögött, sőt nem is akarom a kommunista korban működő „nagynevű névrokonával” összeboronálni, de ami sok az sok.

Nekem eddig nem volt bajom a Lázár Györgyökkel, sőt az egyikkel kifejezetten jó viszonyt ápolok, hiszen a szüleit is nagyon kedveltem, mert rendes, jó magyar emberek voltak, ráadásul életem egyetlen műtétjét is neki (Dr. Lázár György professzornak) köszönhetem, mert ő volt az a sebész, aki ezt végrehajtotta rajtam. Ez úton is köszönöm neki és sajnálom, hogy (valószínűleg felvett névazonosság miatti személy kapcsán) ledorongoló írást kell megjelentetnem.  A másik Lázár György – aki egy ideig Magyarországnak miniszterelnöke is volt – szintén nem volt számomra ellenszenves, pedig én a kommunistákat nem nagyon kedveltem, de ő legalább nem volt véreskezű. Ám ez az Amerikában élő Lázár György azonban kiverte nálam a biztosítékot, amikor elolvastam azt a cikket, amiben ezek a mondatok szerepeltek:

„…kiderült, hogy az Omega együttes nem az Egyesült Államokban, hanem Kanadában fog koncertezni, pontosabban az Árpád Parkban, amelyik Niagara Falls-on található. Az egy kicsit messze van Kaliforniától, ahol én élek, így hát nem fogok elmenni. Bevallom, a majd 200 dolláros hétvégi belépőt is drágának tartottam.”

Szóval nem vagyok ugyan Omega rajongó, mert mindig is az Illés volt a kedvencem, de egy Amerikában elő és ott dolgozó ember számára, ha 200 dolláros belépő a több napos ún. Magyarok Világtalálkozójára drága, az csak valami hazudozó éhenkórász lehet, vagy csak fösvény és magyargyűlölő. Én nem éltem ugyan kint, de igen sokszor látogattam meg a kint élő rokonaimat, így van fogalmam arról, hogy ott kint mennyit is ér az a 200 dollár. Ez a megjegyzése azért is érthetetlen, mert nemcsak egy szimpla Omega koncertről van szó, hanem sok egyéb programról is.  Ez a szemlátomást értékválságban szenvedő liberális figura később le is írja a programot, amit viszont úgy kell kihámozni a sületlenségei közül:

„Az eseményt Magyar Világtalálkozónak hívják,… Komáromi Zoltán a főszervező, ………s bíznak abban, hogy a magyar összetartozás is egyszer majd égig ér. A gyógyító sátorban Géczy Gábor és Vígvári János ingyen „gyógyítanak”, …….. lesz Ökomenikus istentisztelet a nemzetért, “Népek Krisztusa Magyarország” előadás, valamint lovas és talpas íjászok bemutatója.”

Innentől persze nem kell csodálkozni azon, hogy megpróbál ez a betegesen liberális és a kiválasztottsági mítosz által alaposan megfertőződött Lázár György, fogást találni magán a rendezvényen. Ennyi őszinte és tisztaszívű magyar-szolgálatot egy láthatóan zsidóskodóan sóher újságíró el nem tud már elviselni, pedig megtehetné, ha már használja a nyelvünket, amelynek logikája és ősgyökei miatt a leginkább „agyfejlesztő” lehetett az ő számára is. Ám nincs benne semmi tisztelet a nyelv valódi tulajdonosainak leszármazottai felé. Pl. idézőjelbe teszi a Népek Krisztusa Magyarország – előadás címet, mert csak azon töri az agyát, hogy mibe is lehetne itt belekötni?  Persze már az ingyen „gyógyítanak” kifejezés második felének idézőjelbe való tétele is mutatja, hogy bizony van a tarsolyában rosszindulat bőven. Persze más lenne a helyzet, ha mondjuk egy komolyabb derékbecsípődéssel érkezett volna oda és Géczy Gábor ingyenes kezelése után elmúlt volna az összes panasza. Ám valószínűleg ő egy ilyen helyzetben is inkább választaná a helyi kiropraktorokat – lényegesen drágábban –, nehogy véletlenül köszönetet kelljen mondania egy tehetséges magyar népigyógyásznak! No de térjünk a tárgyra! George Lazar meg is találta e rendezvényen a fogást az alábbiak szerint:

„Megakad a szemem az egyik programon. Minden áldott nap előad majd Dr. Papp Lajos. (BG: Kiderül tehát, hogy a rendezvény több napos volt!) Akik esetleg nem tudnák, Papp úr szívsebésznek mondja magát, járja a világot, és tartja „lebilincselő” előadásait a magyarságról, a termékeny magyar földről, és a magyar vízkincsről. (BG: Nem mondja magát szívsebésznek, hanem 1989 óta az orvostudományok doktora a kandidátusi fokozat kihagyásával és a világon először hazánkban vezették be az általa kidolgozott ún. kardio-teletermográfiát, ami világhírűvé tette őt!)

Szerinte az istenhitnek van ereje a gyógyításban, de én azon morfondírozok, hogy mikor van ideje operálni a jó doktornak, hiszen mindig utazik és előad.”

Persze az Istenhitnek sokkal inkább minta placebónak, valóban van ereje a gyógyításban! S szívem szerint azt kérdezném most, hogy miként lehet valaki újságíró Amerikában, ha arra nem képes, hogy utána nézzen annak a személynek (akár az interneten is) akiről véleményt formál? Papp Lajos professzor kapcsán ugyanis csak a Wikipédiát kellett volna megnéznie és máris ott a felelet a bugyuta kérdésére, hogy miképpen van ideje operálni? S én, egyszerűen csak ide másolom az előbb említett forráshely válaszát: „ A PTE Szívgyógyászati Klinika Igazgatója volt 2008-ig, amikor is lemondott minden pozíciójáról és kérte nyugdíjaztatását. Úgy döntött, hogy ami az egészségügyben történik az sem erkölcsileg, sem szakmailag nem vállalható.

Ha George Lazar/Lázár György tevékenységét alaposan megnézzük, akkor egyértelmű, hogy vagy a magyarságot eláruló hazánkfiáról van szó, vagy egy olyan magyargyűlölő figuráról, aki bizony nem csak használja a szép magyar nyelvünket, hanem megtanult aljaskodni is, annak használata közben. Ám nézzük, miket ír még le ez a szellemi tróger magyarul?

„Papp Lajos gyakran idézi példaképét, a „dicsőséges” Wass Albertet, aki pedig jogerősen elítélt fasiszta háborús bűnös volt, románokat és zsidókat gyilkolt, azért halálra is ítélték. Majd végül főbelőtte magát, éppenséggel itt az Egyesült Államokban.”  

Lám itt van a kutya eltemetve! Ez a szerencsétlen és nagyképű tollforgató nem olvasott soha életében semmit Wass Alberttől, bár amilyen idegenszívű, valószínűleg nem hatott volna rá olyan erővel, mint ahogy a magyar lelkialkatú Papp Lajosra vagy akár rám is hatott. Mert ha csak egyetlen munkáját is elolvasta volna, akkor tudná, hogy NEEM háborús bűnös, NEEM fasiszta, NEEM gyilkos, mert Wass Albert munkái a humanizmusával vannak tele. Mert ha az ellene szőtt vádak igazak lennének, akkor bizony nem szorult volna a román SZEKU (titkosszolgálat) arra, hogy három alkalommal is megpróbálja őt meggyilkolni, mert kiadta volna az USA a románok kérésére azonnal! Nem elképzelhető, hogy minderről nem tudott az aljas lejáratni akaró cikk írója!  Mint ahogy arról is tudnia kellett, hogy Amerikában alaposan megvizsgálták Wass Albert előéletét és csak úgy adtak neki letelepedési engedélyt, majd állampolgárságot is, hogy tisztázták minden vád alól, ám ezt a firkász nem volt hajlandó figyelembe venni! Halálra pedig az a román kommunista vezetés ítélte, amelynek szüksége volt a birtokaira, illetve szerette volna az igazságot hirdető írót elhallgatatni!  Ebben az alaptalan és mocskos vádaskodásban, csak annyi igazság lehet, hogy ez a nagyszerű író és költő, vagy egy újabb románok szervezte gyilkossági kísérletnek lett áldozata, vagy valóban saját maga ellen fordított fegyver által halt meg Floridában.  Sajnos nem tudjuk, hogy melyik az igaz, de azok a vádak, amiket a román állam megfogalmaz vele szemben teljesen hamisak!

Ám nézzük, mivel próbálja még lejáratni ez a rosszindulatúan hazudozó firkász Papp Lajos professzort?

„Nem tudom más hogyan van ezzel, de nekem azért mégiscsak furcsa, hogy a Hippokratészra felesküdött Papp úr egy fasiszta gyilkos „emberi nagyságát és humanizmusát” méltatja.”                                                                                                                                       

Az én népem erre szokta mondani, hogy a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát! A professzor úr ugyanis egy valóban emberi és művészi nagyságot és annak humanizmusát méltathatja annak emberi és hazafiúi példaképén keresztül. S vele szemben az amerikai George Lazar csak hazudni tud folyamatosan, mialatt Papp Lajos NEEMes és Nemzetes uramnak nem csak igazsága van, hanem még megoperált szíve is!

Remélem a tengerentúl élő igaz magyarok nem fognak ennek az össze-vissza hazudozó tollforgatónak felülni és ha eddig járatták is az újságot, azonnal követeljék meg a lap szerkesztőségétől, hogy vagy tegyék utcára ezt a szélhámost, vagy ha még egy írása megjelenik a lapban, akkor lemondják annak az előfizetését!

 

(A szerző egy nemzetépítő segédmunkás)

NEEM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?