Gondolatok

90 százalékban hamis a covid teszt az Egyesült Államokban?

 Prof. Christian Drosten, Coronavirus DEU, Deutschland, Németország

Szoros lehet a helyzet a német  „supervirológus” Christian Drosten számára, aki kulcsszerepet játszott a világszerte alkalmazott PCR-teszt fejlesztésében melyet hazánkban is használnak.  A Covid-19 esetében tesztelt pozitív eredmények akár 90 százaléka hamisnak bizonyulhat – írja a New York Times.

A szokásos PCR-vizsgálatok „nagyszámú olyan embereket tesztelnek diagnosztizálják, akikben csak viszonylag jelentéktelen mennyiségű vírus van és valószínűleg nem fertőzőek” – fogalmaz a New York Times óvatosan, de egyre egyértemübévé válik.

A Massachusetts (New York és Nevada) három vizsgálati adatsorát vizsgálva az ország egyes vizsgálati helyszínein a helytelen eljárások alkalmazása miatt „a pozitívan tesztelt emberek 90 százaléka alig mutatott vírusterhelést”. A pozitív tesztet végzők 90 százaléka egyáltalán nem volt pozitív – még a megkérdezett szakértők is „csodálkoztak” azon, hogy ezeket az embereket koronahordozóként azonosították irta a NYT .

Ha a massachusettsi fertőzési arányt vesszük figyelembe az országba 45 604 embert teszteltek, akik ezen a napon pozitív eredményt értek el, közülük csak 4500-nak kellene kényszerkaranténban lennie, és az érintkezés nyomon követése erre a kis csoportra korlátozódna.

A RedState szerint csak az Egyesült Államokban több mint 85 millió PCR-tesztet végeztek. Összességében, ha az új NYT-adatokat vesszük alapul, akkor majdnem 13 milliárd dollárt semmisítettek meg egy lényegében értéktelen teszt miatt – ezzel zárja az irást a RedState. Ez „hatalmas csalás” volt az amerikai lakosság ellen, a PCR-tesztet „arany standardként” értékesítették, és a RedState szerint a történelem „legnagyobb csalása”.

Az egész világon használt Drosten Covid 19 PCR teszt fejlesztésének története sokkal inkább hasonlít egy rossz filmre, mint egy tudományos munkára: „A SARS-CoV2 PCR tesztjét modellként fejlesztették ki a SARS-CoV 2003-as genomadatainak és a közösségi média felhasználásával egyetlen egy betegminta vizsgálata nélkül ! „- mondotta az orvos Dr. med. Steffen Ghani. Ghani szerint a WHO ezt a tesztet már 2020. január 21-én, vagyis a munka benyújtásának napján engedélyezte.

Ma már Amerikában is megjegyzik, hogy a PCR-vizsgálat, amelyben csak „DNS-fragmenseket másolnak,„ válogatnak és elemeznek ””, nem mond semmit a fertőzés vagy akár egy lehetséges betegség kockázatáról, hanem csak arról, hogy valakinek már volt „Corona kapcsolata”. Folyamatosan növekvő „fertőzések” száma a világszerte eső betegségek és halálesetek egyre több tesztje miatt – meddig fog még állni ez a kártyavár?

Christian Drosten „neves német sztár“ virológusra, aki segített a Covid-19 PCR teszt kidolgozásában, elméletileg kellemetlen idök várnak . Képzeljük csak el, hogy az amerikai állampolgárok csoportos keresetet indítanak, akik elzárás miatt elvesztették állásukat, kényszerkaranténba kerültek vagy egészségkárosodást szenvedtek az elhalasztott műtétek miatt. A legrosszabb esetben Drostent per fenyegeti?

Mi van hazánkban ? A kormány lezárta a határokat, a tömegközlekedési járművekről leszállíttatják az utazókat akik nem hajlandók a szervezetének szükséges oxigén mennyiséget csökkenteni a maszk használatával. Sőt még meg is büntetik mivel nem hajlandó önmagában kárt tenni!

NNK növeli a tesztelők számát !

Az országos tisztifőorvos keddi utasításának megfelelően növelik a koronavírus-tesztek szállításához szükséges kapacitást – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az MTI-vel kedden.

Az NNK Nemzeti Népegészségügyi Központ közleménye szerint erre az elmúlt 24 órában tapasztalható, koronavírus-tesztek iránti megnövekedett igény miatt van szükség. Az országos tisztifőorvos határozata értelmében betegszállítónak jelölte ki valamennyi közfinanszírozott, működési engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató tartalék gépjárművét, továbbá bevonta őket a PCR-tesztekhez levett minták szállításába is. A feladat koordinálást az OMSZ végzi – írták.

Források: MTI; Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?