Bene Gábor publicisztikája, beszéde
Ajánló Dr. Bene Gábor írásai Hírek Könyv

Innováció és tradíció – könyvajánló

Bene Gábor: Könyvajánló a szerkesztőtől

Innováció és tradíció – a címe annak a munkának, amit közösségben hoztunk létre, s magam csak a csoport (az AJET) vezetőjeként pásztoroltam a kiadást, illetve szerkesztettem össze a közösen létrehozott anyagokból azt, amit a hazai jogásztársadalom egy erősen kimagasló egyénisége lektorált. A jogkönyv szeretné magyar inspirációval feltölteni az olvasóit.

Ugyanis tudható az, hogy a digitalizáció, a mesterséges intelligencia és a robotizáció a jogi szolgáltatások természetét, és az államberendezkedéseket is egyre inkább fel fogják majd forgatni, így több alternatíva áll előttünk. Vagy csak hagyjuk magunk mellett elmenni ezeket, vagy rámutatunk arra, hogy a kommunista és globalista jogrendszerek hasonlóak és az első „monetáris diktatúra” amely álláspontom szerint Róma volt, igen erősen kritika alá vehető. A mai idegen eredetű jogrendek és állameszmék főleg erre épülnek, ellentétben a szkíta szokásjog és életmód hagyományaival, amely valóban erkölcsi magasságot mutat fel a rabszolgatartó „kapitalizmus” újabb keletű formáival szemben is.

Egyszerűbben tehát ez a kérdés: vagy felvesszük a versenyt a haladásnak nevezett környezetpusztító rendszerekkel és mi magunk alkotunk jogot és a jövő állameszményét is úgy, hogy felhasználjuk őseink komoly tapasztalatait?

Vagy csak hagyjuk, hogy az élősködő bankárkaszt továbbra is helyzeti előnybe kerülhessen a megállíthatatlannak látszó és fenntarthatónak hazudott „fejlődés” kihasználásával?

Álláspontom szerint óriási innovációs potenciál rejlik a magyar jogászokban, így köszönöm ha belép velünk a jogászszakma modernizációjának kapuján! Ebben a könyvben ugyanis nem dobtunk ki semmit a magyar jogi múltból ami értékes, s csak azt próbáljuk megjavítani ami valóban rossz és elavult!

A tevékeny munka, az erkölcsi tartás és a fenntartható visszavonuláshoz szükséges nyitott szellemiség kellően fel kell vértezzen mindannyiunkat a mai és a jövő társadalmi folyamataihoz történő alkalmazkodásra, amely nem lépi át a józan ész és a természet határait. Nem akarja azt legyőzni, hanem bele simulva együtt akar élni vele, mert nem hiszi magáról, hogy ő az Isten! Dolgozzunk tehát a magyar nemzeti állameszmén úgy, hogy abból haszna legyen az egész világnak és azzal betölthesse a küldetését a magyarság! Kizárólag rajtunk múlik, hogy ismét jogásznemzet leszünk-e!?

Azt persze nem tudhatom, hogy a legaltech jövőkutató-véleményformálója, Richard Susskind mit szólna ehhez a jogkönyvhöz, de abban biztos vagyok, hogy a magyar jogászok közül sokan felkapják majd a fejüket ha a hallanak róla, s főleg akkor, ha a kezükbe kerül!

(Megrendelhető: elybeke2@gmail.com címen, vagy a 70/3603595 számon!)

Vélemény, hozzászólás?