pénz, pénz, pénz
Ajánló Könyv

Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér!

Sokat beszélünk a pénzháttérhatalomról, a bankárkaszti elit gátlástalanságáról. Viszont legtöbb embernek fogalma sincs mit takarnak ezek a szavak, milyen ok és manipuláció rejlik a „pénzteremtők” vagyis a pártokat és a közéletet maga alá gyűrő eszközrendszer, vagyis a magánpénz rendszere mögött. Ebben szeretne segíteni, a tisztánlátásunkat előkészíteni, vagy tovább segíteni az alábbi anyag.

A szemfelnyitásban óriási sikereket elérő brit Positive Money alapítvány magyar nyelvű írását is szeretném népszerűsíteni, mely a hat részes videósorozatának magyar leirata. Köszönet érte az eredeti videófordítónak, amit az Exopolitika Magyarország pontosított a szöveges változatban. (a videókon szereplő feliratokban nem)!

Minden magyar embernek tisztában kellett volna lennie az alábbiakkal már évekkel ezelőtt, s akkor nem következett volna be a „devizaalapú-hitel” hatalmas károkozása a nemzetünk oly sok tagjára, s így a „nyugatra tántorgók” tömegei otthon maradtak volna. Kérem olvassák és terjesszék, hogy legalább a jövőben tudatosabban álljunk a hitelfelvételhez, amit őseink így fogalmaztak meg: Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér! Vagy segíts magadon s az Isten is megsegít! Aki elöljáróban meg tudja nézni régi küzdőtársamnak Varga István közgazdásznak – az MNB Felügyelőbizottságának egykori tagjának alábbi videóját, nagyot fog előre lépni az ismeretek terén, illetve érzékelheti a napi gazdaságpolitika hibáit.

https://youtu.be/mMPw-WhuZeU

A gondolkodás nehéz munka, ezért csinálják olyan kevesen. A tudás viszont hatalom, s a modern világban éppen ettől akarnak minket megfosztani! BG

PozitívPénz – Bankvilág 101

1./6.: Első rész: Elterjedt félreértések a bankvilágról

A bankok működésével és a pénz eredetével kapcsolatban nagyon sok zavaros képzet él. Nagyon kevesen látják át igazán mi és hogyan történik.

Közgazdasági végzettséggel rendelkezőknek talán valamivel több elképzelésük van, de nagyon sok közgazdasági kurzus továbbra is egy olyan modellt oktat, amely már évtizedek óta nem állja meg a helyét.

Az igazán aggasztó az, hogy sok politikus és közgazdász még mindig ezzel az elavult modellel dolgozik. A következő közel egy óra során felfedezzük, hogyan működnek a bankok igazán, és hogyan keletkezik a pénz.

Először azonban tisztáznunk kell az ellentmondásokat, és meg kell ismernünk mi a probléma azzal, amit a legtöbb ember a bankok működéséről gondol.

A banki tevékenységről alkotott…

a folytatáshoz töltsd le a 43 oldalas PDF-et itt:

magyar letölthető PDF: 
a box-on (regisztráció nélkül letölthető):
https://app.box.com/s/rhdzu1w514y626ac1oqv6oaj1akcalyx
vagy a scribd-en (kényelmesen online olvasható)
https://www.scribd.com/doc/294218879/PozitivPenz-Bankvilag-101-Positive-Money-Magyarul

angol letölthető PDF:
a box-on: https://app.box.com/s/1situsfqdscnhmjiib4z522dqo595px7
vagy a scribd-en:
https://www.scribd.com/doc/294218881/Positive-Money-Banking-101

Nézd meg a videókat youtube-on itt: 
http://tinyurl.com/PozitivPenzVideok (a szöveges pontosítás miatt a PDF-et ajánljuk)

Ingyen letölthető terjedelmes publikációik, tanulmányaik:
http://positivemoney.org/publications/

A Positive Money két fő könyve:


 1. Modernizing Money

  http://positivemoney.org/modernising-money/
  vagy: http://www.amazon.com/Modernising-Money-Monetary-System-Broken-ebook/dp/B00BD8PHHY  2. Where does money come from:

  http://positivemoney.org/where-does-money-come-from/
  vagy http://www.amazon.com/Where-Does-Money-Come-Ryan-Collins-ebook/dp/B00FFAKEQU/

 

Bejegyezte: HelyiPénzSzoftver dátum: 17:53 Nincsenek megjegyzések: 

Küldés e-mailbenBlogThis!Megosztás a TwitterenMegosztás a FacebookonMegosztás a Pinteresten

Címkék: bankingbankolásmegoldáspénzrendszerpénzügyi rendszerpositive moneypozitív pénzválság

Bill Still – Van Megoldás – A Pénz Urai (The Money Masters) című film készítőjének első magyar könyve

 

Ami a legfontosabb: Van Megoldás című könyve (http://vanmegoldaskonyv.hu) megoldást is kínál. Jelen pénzreform-javaslat az író 1996-ban bemutatott és világszerte ismertté vált, A pénzvilág urai (The Money Masters, themoneymasters.com) című nagysikerű dokumentumfilmjének forgatása alatt került kidolgozásra, és most nyomtatásra. A könyv 2009-ben jelent meg Amerikában, Magyarországban 2016-ban: azonban aktuálisabb, mint valaha. Bill Still személyes weboldala: http://www.billstill.com

Bill Still elismert amerikai gazdasági újságíró könyvében a pénz és a mai bankrendszer kialakulásának nyomába eredve fedi fel annak gyökereiben rejlő hibáit. Számos ismert és kevésbé ismert történelmi eseményt tár elénk, melyet követve olvasmányos módon mi, átlagemberek is bepillanthatunk a “függöny mögé” és könnyedén megérthetjük az olykor reménytelenül bonyolultnak beállított folyamatokat.

A könyv mindazoknak szól, akiket a munkanélküliség, adósságspirál vagy hitel terhe sújt, vagy csak tudni szeretnék, mi történik jelenleg a világban, és kíváncsiak a megoldásra. És főként azoknak, akik tenni is szeretnének a nemzet vagy csak saját gyermekeik, unokáik jobb sorsáért! Mert VAN MEGOLDÁS!

Bill Still a korábbi újságíró, főszerkesztő és dokumentarista több nagy nevű újság hasábjaira írt már: USA Today, The Saturday Evening Post, a Los Angeles Times Syndicate, OMNI Magazine, stb. Az ő nevéhez fűződik a Health News című rádióműsor is.

22 könyvet írt eddig és két dokumentumfilmet forgatott. Ebből az egyik, a már említett The Money Masters című, nagy port kavart filmje, melynek 20 évvel ezelőtt tett kijelentései sorra beigazolódnak. Másik filmje a The Secret of Oz: http://stillswill.wix.com/billstill#!about-the-secret-of-oz/cwjt

Bill Still korunk egyik szabadságharcosa, a szó legnemesebb értelmében. A szabadságért, a valódi szabadságért tesz, híreket közöl, kommentál saját YouTube csatornáján (http://www.youtube.com/user/bstill3/videos) található tömérdek videón keresztül és helyezi összefüggésbe a sokszor átláthatatlan folyamatokat.

Magyar nyelven a Van Megoldás c. könyv oldalain keresztül vezet be bennünket abba a világba, amely a mindennapjaink meghatározó elemével, a pénzzel és annak működésével és hátterének megismerésével hoz bennünket közelebb egymáshoz. Mert csak együtt, közösen sikerülhet számunkra, embereknek megtalálni a megoldást…

Pénz Urai/Mesterei című film hivatalos weboldala:

http://www.themoneymasters.com

A könyv megrendelhető a http://vanmegoldaskonyv.hu oldalon, mely e cikk tartalma nagy részének forrása is.

 

NEEM

Vélemény, hozzászólás?