Ukrajna a térképen
Elemzés Külföld Külföldi sajtó Publicisztika Történelmi visszatekintés Vélemény

Hogy is van ez?

EZEK MILYEN JOGON UKRAJNA TERÜLETEI ?

Érdekes mód, Az ukránok természetesnek tartják, hogy a több száz év óta más nemzetiségiekkel lakott területekre (ahol ukránok sohasem laktak, sőt nem is jártak) joguk van, az nekik jár és sajátjuknak számítják: Donbász, Luganszk, Fekete-tenger menti megyék, Krím, Bukovina, KÁRPÁTALJA… Mi címen jár ez nekik, miképp kerültek e területek az Ukrán állam berkeibe? miért üldözik az ott élő ŐSHONOS (gyökeres nemzeteket)? Hisz azok nem ukránellenesek! (Sőt !)

Egy állam sem jött létre békés úton, senkitől sem kapott ajándékba egy fikarcnyi területet sem (Ukrajnán kívül). Minden ország háború, harcok következtében jött létre. Ős idők óta minden háborút terület igények robbantottak/robbantanak ki. Vajon mikor, kitől, milyen területeket vívott ki magának az Ukrán állam? Hogy is jött létre? Minek következtében? Mikor?

Az ukránok nem szívesen adnak erre választ. 1991-et számítják a mai államuk születésévének. De attól a perctől egy darabig még Oroszország hatása alatt maradtak, (a volt ukrán kommunista vezérekből lett Államelnökök idején) utána szinte teljesen az USA diktátuma alá kerültek… Jött az USA által szervezett 2014-évi un. „Tisztességi forradalom” amely következtében fellendült az ukrán nácizmus, a ruszofóbia (orosz gyűlölet) megfertőzte a lakosság majdhogynem 100%-át, és elkezdődött a nagyon is ukrán patrióta orosz nemzetiségű polgárok könyörtelen kiirtása, a magyarok elleni atrocitások. Az amcsik irányítása alatt a leghűbb, életerős fiatal hazafiakat küldik a frontra (a vágóhídra). Előbb-utóbb ennek a háborúnak vége lesz. Ukrajna mint állam mindenféleképp fennmarad. De ki fogja ujjá építeni, ki fogja függetleníteni, ha a NEMZETHŰ férfiak oda vesznek a fronton, az asszonyai a gyermekeikkel menekülnek nyugatra, és azokat népesítik az afrikai migránsok helyett… Amerikai segélyek nélkül az állam egy óra alatt megszűnne létezni… és talán nem is lesz képes létezni…

A kormányunk figyelmen kívül hagyva a valós, érthető, és igazságos okokat, amelyek ezt a háborút okozták, szó szerint a ruszofob hazug ukrán, ill. nyugati sajtó alapján ítéli a helyzetet (lásd az M1 TV csatornát). Pedig az oroszok csak a saját ősterületeire tartanak igényt, és a sajátjait igyekszenek menteni a kiirtástól. Érdekes, és nagyon jól esne, ha az ukránokat simogató, élesen oroszokat elítélő kormányunk válaszolna e feltevésre: Tegyük fel, hogy az ukrán fasiszta nácik beváltva a fenyegetéseiket elkezdik gyilkolni a Kárpátaljai magyarokat. Biztos vagyok, hogy a Kormányunk azon nyomban vezényelne egy különleges békefenntartó kommandó csapatot a magyarok megvédésére. Nagy valószínűség, hogy fegyveres harcba kerülnének a nácikkal. Ez esetbe a magyarok megszállók? azon nyomban szankciókat kell bevetni ellenünk? Legyünk igazságosak végre. Talán nem muszáj oly buzgón táncolni az amcsik muzsikájára…

Valamiért nem akarjuk meglátni, hogy már régóta minél jobban hízelgünk az ukránoknak, könyörgünk, hogy szeressenek – tiszteljenek minket, azok annál cinikusabban, szemtelenül megvetnek, támadnak, szorítanak minket (már mint a Kárpátaljai Magyarokat) Nem szűnnek a Magyarellenes kirohanások.

v. Kövér György. Ungvár-Záhony.

Vélemény, hozzászólás?