Bene Gábor publicisztikája, beszéde
Dr. Bene Gábor írásai Gondolatok

Választási csalások és más finomságok.

Egyre nagyobb a káosz és egyre világosabb, hogy mekkora csalás-sorozat volt az USA félidős választásán, s ebből a tényből egész nyugodtan következtethetünk arra, hogy az elnökválasztás is hasonló módon zajlott és így is fog majd lezajlani! Pedig abban bíztam, hogy legalább a régi-új elnök megválasztása esetén elvonul az a sötét felhő a fejünk fölül!

Mindezek ellenére úgy tűnik számomra, hogy a demokrata csalás-gépezet már nem működik úgy, mint régebben. Persze nem csak az USA helyzete érdekes ebből a szempontból, hanem az EU is hasonló gondokkal küzd, sőt itt még a leleplezett korrupciós vizsgálat is hozhatna „eredményeket”, de sajnos nem fog!

Azonban be kell látnunk, hogy az összes pénzdiktatúrás állam esetén hasonló lehet a helyzet, vagyis következmények nélkül buknak le a képviselők, államfők, főbírók, illetve egyes választási komputerprogramok felelősei.

A bankárkaszt ugyanis mindent és mindenkit pénzpórázra vett, mert tudja, hogy abból lehet csak baj, ha túl sok magas beosztású személy kezd el hallgatni a lelkiismeretére. Így azután az „oszd meg és uralkodj” elve és a régi római mondás: „ha nem tudsz leverni egy mozgalmat, állj az élére!”- s e két elv dönti el a választásokat és kevésbé a nép az istenadta nép, amely csak bámul, hogy ki szavazott vajon arra a  Josh Shapiró nevű csirkefogóra, aki a 844 ezer szavazó ellenében, csupán 366 ezer szavazattal megszerezte a többséget, ami így 56,6 százalékot jelentett a számára.

Persze a józan embereknek azonnal föltűnik, de a tömegembernek  ez az ellentmondás nem jelent semmit, mert ott ún. elektorokat is alkalmaznak, hogy még átláthatatlanabb legyen a választási művelet.

Lehetséges, hogy ezt még képernyőn is láthatták az USA-ban?

Igen, de ez az USA polgárainak végképp nem jelent semmit, mert aki felszólalhatna ez ellen az hallgat, mert komolyan pénzpórázra van véve, vagy csak egyszerűen fél, mert ismeri a dörgést.   Ezek után csak sajnálni tudom a demokrácia mintaállamának alaposan átvert választóit!

Ugye a politikusoknak sokkal előrébb kellene látnia mint a köznépnek, a tömegembernek? Ám ez mintha mostanában alaposan megváltozott volna. 2006 őszén a Kossuth Lajos téren az Országgyűlés épülete mellett sok olyan mondat elhangzott amit akkor nem, de mostanában már a pártpolitikusok is mondogatnak.

Azt persze elismerem, hogy a politikai játék egy bonyolult terep, ahol nem mindig lehet és kell azt mondani amit a politikus mint egyén gondol, de azért alapvetően nem annyira szerencsés az, ha a saját véleményével teljesen ellenkező dolgot mond pl. Brüsszelben a miniszter, vagy akár egy képviselő. Pedig bizony egyre gyakrabban fordul elő ez is, miközben a demokráciát és jogállamot rajunk kérik számon.

Sajnos nyakunkon az új kommunizmus amely Nyugat-Európát, és Észak-Amerikát is elöntötte már. Ez az ideológia persze nem azonos azzal az  általunk alaposan megismert szovjet típusú kommunizmussal amit bolsevizmusnak hívnunk, de tendenciájában bizony azonos az alapja.

Verd szét a nemzeti egységet, törd meg az ősi és nemzeti kultúrát, szoktasd le az embereket az önellátásról és tereld be őket a városokba. Mindezt azért, hogy a szavazók csak fogyasztók,  függőségben nyomorgó de elkényelmesített rabszolgák legyenek. Olyanok, akik csak melóznak, esznek-isznak, vagyis dolgoznak és fogyasztanak. Kicsit sem törődnek majd a politikai pártokkal és politikusaikkal, mert elfoglalja őket a kemény munka és az élet „élvezete”, ami valójában függőség.

S nem csak azért függőség mert a hírfogyasztás, a gyógyszer és kábítószer fogyasztás, vagy a divatos zenei, viselkedési, öltözködési, étkezési hajviseleti, tetoválási áramlatok mind-mind a reklámőrület hatása alatt vannak, hanem azért is mert mindezek mellett a szerencsejáték és a tőzsde”játék” függősége is alapvetővé vált nyugaton. S egyre inkább begyűrűzik hozzánk is, csak talán a szegénységünk és az alulfizetett munkahelyeink miatt, nem látszik ez egészen tisztán, nem tűnik fel, de nagyon is veszélyes.

S az államok függősége is egyre inkább dominál, mert az adósságcsapda növelése bizony divattá, pontosabban elvárt politikai cselekvéssé vált.     S ezt az adósságcsapdát egyre kevésbé kell a tömegembernek látni, mert elhiteti vele a reklám és a média, hogy ez így van rendjén, s most csak a Covid, vagy a háború az oka az inflációnak és áremeléseknek, nem az adósságcsapda. Pedig a helyzet egyre inkább átláthatóvá válik, mert a kigúnyolt Konteo – vagyis az összeesküvés – egyre nyilvánvalóbb gyakorlattá válik!

A fejlettnek nevezett világunk épp a gondolkodás, az elemző képesség visszaszorítását végezte el, akár a jóléti társadalmak, akár az atomizáltan bolsevizált közösségeiket nézzük. Ráadásul a „fejlődés” egy olyan szintet ért el, ahol már egyre több jel mutat a társadalom-mérnökösködők újabb kitalációira. Pl. az emberi munkaerő már túl sokba kerül, s így a mesterséges intelligencia és a robotizáció felé kell fordulnunk, ha nem akar az országunk csődbe jutni.

Nem a boldogságindex tehát a cél, nem az állam polgárainak a jóléte, hanem a profit, amellyel szemben már régóta nem lehet törvényeket hozni, mert a bankárkaszt gátlástalansága már az egekig ér!

2006 őszén sokat beszéltem a fővárosi Kossuth téren a Lugánói tanulmány – című Susanna George kötetről, amelyben már előrevetítette a szerző a mai állapotokat, s megjósolta, hogy polgárháború lesz az összes európai államban, pedig akkor még szó sem esett a migránsok erőszakos fellépéséről, sőt a két ortodox keresztény állam összeütközéséről sem.

A választási csalásra idomított és szakosodott mainstream-médiában megdöbbentően primitív csalások látnak napvilágot. Ebből íme egy esetet mutatunk fel, de figyeljék csak a grafikonon a számokat! S ha figyelnek,  bizony mindenféle kommentár nélkül is rájöhetünk, hol a bibi.

Dr. Bene Gábor

A szerző közjogász

image.png

 

Vélemény, hozzászólás?