Dr. Bene Gábor írásai Gondolatok

Példátlan támadás alatt áll az USA demokrácia (II. rész)

Sajnos jó volt a megérzésem abban, hogy nem a pártfüggetlen Trump támogatói törtek be a Capitoliumba. Nézzünk néhány példát erre! A Coverage in the spirit of faith – című televízió műsorban bemutatták, hogy egy Twitter posztban 9 óra 33-at jelölték meg a Trump csapat Capitoliumba való „betörésének” időpontját, ám az esemény mégis délután 1 órakor következett be. Még gyanúsabb az, hogy a Twitter ezt törölte. Vajon miért?

Nem azért, mert korán írták meg? Valaki azonban lementette mert számára hihetetlen volt, hogy Trump ilyen eszközhöz folyamodna, hiszen még törvényes elnökként most, bejelenthetné a rendkívüli állapotot. Ám akkor már érti, hogy miről is van szó amikor elkezdődött, hiszen a szerző előre tudta azt, hogy mi fog történni. De vajon honnan tudhatta ezt előre? Esetleg a Twitter üzenők voltak az akció megtervezői? Legfeljebb csak az időpont csúszott hátrébb?

Nézzük egy másik példát! Bent a Capitoliumban pózoló „profik” közzétettek fotókat is. Így lehetett azonosítani egyes arcokat, akik Antifa és BLM aktivisták, s ők már másutt is „szerepeltek”, vagyis valóban profi aktivisták. Meg kell állapítsam, hogy szerintem ugyanaz történt, ami Pesten 2006 szeptember 18-án a Magyar Televízió székházánál: ún. hamis-zászlós támadás. Így a budapesti minta egyértelmű, csak most Donald Trump követőit rángatták be egy olyan balhéba, amihez nincs semmi közük, legfeljebb néhány forrófejű Trump rajongó tévedhetett oda. A cél közismert: az egyértelmű országos tömeghangulatot szeretnék ezzel megingatni és Trump ellen fordítani.

A liberális-bankárkaszti pénzpórázon lévő média e kamu rohamot nagyon jól fel tudja használni az elnök lejáratására annak ellenére, hogy az intézményt védő rendőrök nem voltak elegen, sőt egyikük még be is tessékelte egy videó bizonyíték szerint, a buszokon érkező ál „trumpistákat”. Ebben a média profi, de azt pl. nem fogják nyilvánosságra hozni, hogy Nancy Pelosi demokrata házelnök veje a „támadáskor” egy nemzetiszínűre mázolt viking harcossal szelfizte le magát. Mit is keresett ez a demokrata úr, az állítólagos „trumpisták” között? S miért voltak olyan jóba, hogy még szelfiztek is egyet? Ne soroljuk tovább a kérdéseket, mert a dolog teljesen egyértelmű számunkra.

Példátlan támadás alatt áll az USA demokrácia – mondta Biden és ő tudta pontosan, hogy mit beszél. A támadást ugyanis épp ők a liberális demokraták követik el a 9/11 óta szinte folyamatosan.

Ha már említettem az írásom előző részében az ún. Lugánói tanulmányt, akkor nézzük mit írt a szerző a könyve előszavában? „Az 1970-es évek közepétől, amikor az első könyvem anyagához végeztem kutatást, folyton azt próbáltam megérteni és leírni, hogyan osztódik szét a hatalom. Ebből kiindulva olyan témákkal foglalkoztam, mint az éhség a világban és főleg a harmadik világ nyomora, a déli félteke adósságainak hatása, az észak-déli viszonyok, a transznacionális vállalatok és intézmények, és a Világbank szerepe. A Lugánói tanulmány olyan pontos, józan és távolságtartó elemzés, amilyet elvégezni képes egy komoly kutatás. Nem tudományos fantasztikus írás, vagy bármilyen más kitalálás. A legkevésbé sem volnék meglepve, ha megtudnám, hogy hasonló dokumentumot már készített egy valóságos munkacsoport.”  Ez a könyv nagyon is részletesen taglalja, sőt előrevetíti a mai helyzetet. S aki elolvassa, úgy érezheti, hogy Susan George egy zseniális elemző, vagy jövőbelátó hölgy, aki pontosan tudta, hogy mi fog történni 40-50 évvel később. Megírta a gátlástalan bankárkaszt népességet csökkentő terveit, ami gyógyszerkísérletek, helyi polgárháborúk, stb. formáiban bekövetkező szomorú jövendölés. S ezek már sajnos valóban a nyakunkon vannak, s nem tudhatjuk, hogy miképpen fog végződni ez a hatalmas kísérlet, ahol mi a „nyulak” vagyunk csupán.

Ám térjünk vissza ahhoz az egyetlen jelentős ellenkísérlethez, amit Occupy Wall Street néven ismerünk, s amelyet a liberális Amerika taposott el a lehető legaljasabb módon. Tegyük hozzá hogy pont úgy, mint ahogy Budapesten tette öt évvel előtte a szocialista-SZDSZ kormány, akik éppen annyira liberálisok voltak, mint Biden bandája.

Az Occupy Wall Street mozgalom az amerikai társadalom egyik meghatározó feszültségét testesítette meg: tömegtiltakozást hozott létre az alternatív politika előkészítése céljára. Az ún. Liberty Plaza (Szabadság tér) igényének egyik oka az volt, hogy felhívta a lakosság és az állam figyelmét arra, hogy nép egy része nem hajlandó tovább tűrni a monetáris diktatúrát, a bankárkaszt pénzügyön keresztül történő élősködését. S ebben is nagyon hasonlított a 2006 őszén Pesten indult megmozdulásokhoz, bár hatásában éppen a pénzügyi és katonai „világcsendőr” USA szerepe miatt, kétségkívül jelentősebb volt.

A New York-i aktivisták közül, akik a demonstrációt tervezték, az anarchista elvek alapján tájékozódtak az autonóm önszerveződésről és az önigazgatásról, viszont sajnos nem voltak hajlandóak politikai követelésekként megfogalmazni céljaikat, annak ellenére, hogy ez megerősíthette volna a közéletiben a szerepüket. A megválasztott képviselőknek a központi térről sugárzott egységes követelése helyett az Occupy sokoldalú megbeszéléseket eredményezett a hiperváros agoráiban, s arra törekedtek, hogy végre megoldási képletet találjanak a pénzügyi világrend megváltoztatásához. Ebből pedig érthető módon nem kért a Wall street. (Vagyis a bankárkaszt!)

A városi tüntetések és ülések hagyománya szerint a tüntetők tábora kiemelkedő és szimbolikusan feltöltött városi teret követelt, hogy felhívja a figyelmet a hamis politikára. Előkészítette a sok résztvevő által vágyott alternatív politikát, az önszerveződés modellezését és tesztelését az állam és a hamis-piac által biztosítottaktól függetlenül.

S ha Trumpnak nem sikerült az amerikai nép azon rétegeit nemzeti civil-rendszerré szervezni, akik egykor az Occupy Wall Street-et alkották – kivéve azokat, akiket eltüntettek –, akkor sajnos marad a pártokrácia, ahol a két politikai szekértábor közötti különbség nagyon csekély. Vagyis minden azon múlik Amerikában, hogy mekkora szervező munkát tudott Trump elvégeztetni a megbízható társaival. (folyt. köv.)

Dr. Bene Gábor

(A szerző közjogász)

Előző rész

Ez is érdekelheti:

Rendőrségi felvezetéssel biztosították az antifa aktivisták buszait a Capitoliumhoz 📺

Vélemény, hozzászólás?