Dr. Bene Gábor írásai Gondolatok

Nem ülünk fel semmiféle liberális népmesének – mondta a Liberális Internacionálé egykori alelnöke

Profi évértékelő 2020-ban Budapesten

 (1992. szeptember 5-én Orbán Viktort, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetőjét a Liberális Internacionálé egyik alelnökévé választották, a nemzetközi szervezet Mainzban tartott 45. Kongresszusán.)

Mindezt persze sokak számára tompíthatja Winston Churchill egyik legendás mondata, amely így hangzik: „Aki 20 évesen nem liberális, annak nincs szíve, aki 40 évesen nem konzervatív, annak nincs esze.”

Ez a mondat tökéletesen áll a tömeggyilkos Churchillre, s mellette sajnos Orbán Viktorra is, hiszen ő is megtért a liberalizmustól, amit pedig 1992. január 31-én Pécsett rendezett Fidesz kongresszuson még Otto Lambsdorf, liberális, német szabaddemokrata előtt is annyira tolt, hogy később a Liberális Internacionálé alelnökévé is választották. Mostanra azonban pontosan olyan beszédeket hallunk tőle, amit a köznép azon része, amely nem esett bele a devizahitelbe, vagy a földmutyi által nem károsult, vagy esetleg olyan helyzetbe került, hogy nyert valamilyen pályázaton, stb. stb., hallani akar tőle, mert bizony rajta kívül nincs senki e hazában, aki ennyire jól tud játszani a népünk lelkével és a fülével.

E mai politikai pártszínházban azonban elhangzott valami, amit nagyon nem kellett volna erőltetnie sem a miniszterelnöknek, sem a szövegírónak. Érezte is mert kicsit körülményesen vezette be, de végül kimondta: „Az elmúlt száz év legsikeresebb tíz éve van mögöttünk”!

Vagyis az általam elismert sok-sok kisebb-nagyobb eredmény mellett úgy döntött valaki a háttérből, hogy felejtsük már el Klebelsberg Kunó, Bethlen István konszolidációs tevékenységét, s Horthy Miklós hazamentő szolgálatát, amit csak azok a lealjasultak tudnak megtagadni tőle, akik nem hajlandók megérteni, hogy a nagy szabadkőműves cél Magyarország teljes felszámolása volt. S ha nincs a Horthy vezette Nemzeti Hadsereg, akkor ma nincs ilyen ország Európa térképén, ahogy a kurdoknak sincsen országa. Ha nincs Horthy Magyarországa, akkor hova menekültek volna a zsidók a nácik elől 1944-ig?

Én azért nagyon kíváncsi lennék, hogy ki írta a beszédnek ezt a részét, mert vannak helyzetek, amikor elég egy komoly államférfi bukásához az, hogy nem ismeri fel időben a szövegíróinak a hátsó szándékait!

BG

Orbán Viktor évértékelője ide klikkelve elérhető

Vélemény, hozzászólás?