Covid vakcina
COVID-19 Dr. Bene Gábor írásai Gondolatok

Néhány, a hivatalostól eltérő gondolat a Covid statisztikáról – avagy Aki túl sokszor kiált farkast, annak a végén senki sem hisz

A kormányzat nem tűri azokat, akik a véleményszabadság talaján állva kifejtik az ellenvéleményüket azokkal az intézkedésekkel szemben, amelyek szerintük nem a valóságos tényeken alapulnak, s így eddig legalábbis a felesleges riogatás körébe sorolhatók, viszont az az immunrendszer egyik komoly gyengítője, az egészségesek számára előírt maszkviseléssel együtt. (Ezért volt házkutatás az Orvosok a Tisztánlátásért csoportnál? Vagy Gödényt akarják népszerűsíteni?)

Sokan vannak, akik keresik a válaszokat korunk nagy kihívásaira, de nem találják. Ám a magyar népmesékben mindig megtalálható korunk kihívásaira a megfelelő válasz. 2006 őszén sokszor hivatkoztam egy közmondásra, hogy „addig nyújtózkodjunk, ameddig a takarónk ér”, vagyis ne higgyünk a banki reklámoknak és ne vegyünk fel hitelt tőlük, mert nem azért jöttek hazánkba és nem azért vették pénzpórázra a pártok vezetőit, hogy ne használják ki az adódó lehetőséget. Most azonban arra hívnám fel a magyar társadalom figyelmét, hogy aki a tényekkel szembe folyamatosan megy (vagyis hazudik) a mortalitást – magyarul az elhalálozási számokat illetően –, arra őseink azt mondanák, hogy: farkast kiált. Ilyenkor előbb-utóbb úgy fog járni mindenki, akár egyén, akár kormány, mint az egyszeri pásztorfiú az ismert népmesénkben. Amikor végre valóban igazat fog mondani, miszerint jön a farkas, ám akkorra már senki se fog hinni neki! S eddig csak ez történt, illetve nőtt az államadósságunk!


Ma úgy látom, hogy nem tanulunk ezekből az erkölcsi példázatokból, s így amikor majd valóban bedobja a Bill Gates nevével fémjelzett oltásmaffia a valóban komoly biológiai fegyverüket (a sars, ebola és koronavírus egyvelegét) akkorra már nem hiszi el senki, hogy valódi a veszély, mert amint látni fogjuk eddig nem haladta meg halálesetek száma a 2015-ös nagy influenzajárvány hazai számait, de ugyanez vonatkozik a nemzetközi színtérre is. Pedig, ha az oltásmaffia bedobja azt a jelenleginél sokkal erősebb mesterséges vírust, akkor bizony annak a hatása bőven meg fogja haladni az addig „szokásos” influenzajárványra jellemző mortalitási adatokat, s százezrével fogunk elpusztulni.  Szerintem eddig nem volt szükség a riogatásra és bizony a svéd utat kellett volna a kormánynak megpróbálni, hiszen tudtak volna hivatkozni rájuk, így nem lett volna nagy politikai hisztéria belőle. Én csak azt nem értem, hogy miért nem ez szerepel a kommunikációban, s miért riogatják most az embereket, holott a „farkast kiáltó” effektus bekövetkezte után, valóban nem fogják majd komolyan venni a kormányt a magukat nagyon is becsapottnak érző átlagemberek. Vagy ez lenne a rejtett cél a riogatással? Nézzük a COVID fertőzöttségi trendeket!

 „Az Operatív Törzs nyilvános adatszolgáltatásába bekerült koronavírus-fertőzöttek Öthetes trendje, vagyis az elmúlt 35 nap új eseteinek hétnapos mozgóátlaga, valamint a Kéthetes incidencia. Ez a százezer lakosra jutó jelentett covid fertőzések száma az utolsó 14 napban.” Az incidencia szó jelentése: az újonnan megbetegedettek gyakorisága meghatározott időtartam alatt, egy populációban, s érdemes ennek is utána nézni az interneten!

 A koronavirus.gov.hu  oldalon szereplő öthetes trend alapján a táblázaton a növekedési faktor csak egy megyében, Somogyban pozitív, vagyis 4 százalékos. Egy komolyabb magyarországi influenzajárványnál egy hét alatt jelentkezik 80 ezer ember influenzaszerű tünetekkel az orvosnál, most még ezt sem értük el, de a gazdaság leállításából származó károk, valódi tragédiát jelentenek sokaknak!

Amikor január és március között durva influenzajárvány van, akkor – különböző okok miatt – 4-5 ezerrel emelkedik meg a halálozások száma, s 2015-ben a jelenlegi számoknál jóval magasabb volt az elhalálozás. S az is fontos, hogy a halálozási többletnek az aránya elmozdult a 80 év feletti, alapbetegségekkel rendelkező nők felé, s így sajnos ők azok, akik a vírus-rettegéssel leginkább gyöngítik az immunrendszerüket a tudatipari média viselkedése kapcsán most!

2015 I. negyedévében 3643-mal több nő hunyt el az egy évvel korábbinál, és 2047-tel több férfi vesztette életét, mert az influenza miatt az alapbetegséget súlyosbító szövődmények vezettek a halálhoz, most azonban közel egy egész évben sem hunyt el annyi személy.

Az influenzajárványra utal az is, hogy a haláloki struktúrában amúgy jelentős daganatos halálozások és a közlekedési baleset, gyilkosság, öngyilkosság nem játszott szerepet a vizsgált halálozási többletben. 2015 tehát kiugró év volt a halálozási statisztikákat nézve, idén viszont csak a svédországi mintát nem alkalmazó vezetés kiáltozta, hogy: farkas! Pedig egy idő óta nem hallunk már Farkas Flóriánról és annak a cigány-vezető elszámolási nehézségeiről sem. Így az oltásokkal való kommunikáció is hiteltelen, mert az emberek között jár egy vicc: Két egér beszélget és az egyik kérdezi: Te beoltatod magad? Mire a másik: Megvárom majd, hogy az embereken befejezzék a kipróbálását!

„A hit nekem azt jelenti, hogy ha hétszer elbukom, nyolcadszor is felállok és minden rossz ellenére, sem veszítem el a reményt” (Sabatina James)


Én nem szeretnék elbukni, de nagyon javaslom a kormánytagoknak, hogy inkább a hitet közvetítsék az emberek felé, s nem csak az idei haláleseteket kellene folyamatosan beolvasni, hanem a hasonló időszakban elhunytak számával kellene összehasonlítani a 2015-ös esztendővel! Sőt talán az újszülöttek számát is szükséges lenne megemlíteni, hogy ne lássák az idősek mellett a fiatalok is nagyon sötétnek a jövőt! Nos ennyit a farkast kiáltókról!

Dr. Bene Gábor
A szerző közjogász és nemzetépítő munkás

Vélemény, hozzászólás?