Dr. Bene Gábor írásai

Egy tanulságos levélváltás

Tisztelt NEEM!

Siófoki strandokról és az ott fürdőzni kívánó emberekkel kapcsolatban szeretnék írni, leginkább Sóstóval kapcsolatban.

A sóstóiaknak és az oda látogató turisták számára három lehetőség van. Vagy iszonyú nagy szerencséjük van és tudnak fürödni és parkolni a falatnyi szabadstrandon vagy fizetniük kell a fizetős sóstói strandon. A harmadik lehetőség, hogy elmennek 4-5 kilométert, hogy szabadstrandhoz juthassanak.

De ott vagy nincs jó parkolóhely, vagy fizető parkoló található. (Pl a Beszédes József sétányon, ahol jó szabadstrand van)

Vagy mennek gyalog. De a csak egy napra érkező turisták fürödni mennek, nem gyalogtúrázni. Főleg, hogy piknikszerűen (kiskosár, kézi hűtőláda, nagyobb táska) mennek a legtöbben. S kell vinni a gumimatracot, úszógumit is.

Tehát a Sóstót választó turisták és az ott lakó emberek könnyen cseberből vederbe kerülhetnek ilyen szempontból.

De ha valaki a családjával a sóstói strandot választja, akkor ott horror árakkal találkozik.

Belépéskor egy átlag családnak (Két felnőtt, egy kisebb és egy nagyobb gyerek) kell fizetnie kb 2500 forintot egy sima fürdésért.

Egy balatoni fürdőzéshez hozzátartozik az étkezés is. Ezt legegyszerűbb a strandon megejteni, ugyanis ha elmegy távolabb az ember, akkor a csomagjai őrizetlenül maradnak, meg hát nem gyalogtúra a fürdőzés.

Azonban a sóstói strandon annyiba kerül egy kisebb adag étel (pl egy lángos, hamburger vagy gyros) mint a Mustafa étteremben egy nagy tál étel.

Fürdőzés után az ember általában fáradt, és ha egynapos fürdőzésről van szó, akkor már nincs kedve parkolóhelyet vadászni vagy gyalogtúrázni és elmenni a Mustafába enni.

Mindenre van megoldás, tehát erre is. Amennyiben Siófok és az ország valóban családbarát, ezt a problémát meg kell oldani!

Kérem, hogy minden lépést tegyenek meg azért, hogy a Balaton valóban mindenkié—így a sóstóiaké és az oda látogató turistáké is—legyen!

Várom érdemi és megtisztelő válaszát!

2020-07-31

Tisztelettel: Vincze Erik


Kedves Erik!

Szomorúan olvastam sorait, mert ezek a bosszantó apróságok csak akkor zavarók, ha annyira alul van fizetve az átlag magyar ember, ahogy azt ma tapasztaljuk!

Sajnos ez a jelenség általános az országban, csak a kifosztásunk módszerei változnak az országunk egyes részein.

Az ellenzéki pártok természetesen ilyen esetben azonnal kihasználják a helyzetet, s mindent megígérnek.

Ám ha kormányra kerülnek, azonnal elfeledkeznek erről az ígéretről.

A Nemzetegyesítők azonban NEEM ígérhetnek változást, mert ők csak arra hozták létre a mozgalmukat, hogy a választópolgároknak lehetőséget adjanak arra, hogy a pártok ún. „részképviseleti” rendszere helyett, végre valódi népképviselők kerülhessenek be a törvényhozásba, s alapvetően változzon meg a jelenlegi igazságtalan rendszer!

(PÁRTKÉPVISELŐK helyett NÉPKÉPVISELŐK kellenek!) Mert ebben az esetben lehetséges csak az általános és gyökeres változás, mely az egész nemzetünket szolgálja.

Szerintem a fő gond az, hogy a média hamissága miatt az átlagemberek nem értik meg a probléma gyökerét! Nem az egyes rész problémákkal kell tehát foglalkozni, hiszen az elviszi az energiáinkat a gyökeres megoldástól!

Ilyen volt 2006 őszének a tüntetéssorozata is, amiben az akkori naivságom okán, magam is szerepet vállaltam.

Pedig sem tüntetéssel sem erőszakkal nem tudunk itt jó irányú változást elérni, csak egyetlen eszköz maradt a kezünkben és ez az országgyűlési választások, amelyet persze el lehet kerülni, passzív ellenállóként át lehet engedni a döntést a bennünket kifosztó pártoknak is. Ám szerintem csak az általam reklám-demokráciának nevezett hamis rendszer ellen való választási egység lehet az egyetlen jó megoldás, mert ha nem választunk az önfeladásként minősíthető csak!

Ez az „eszköz” tehát az, amit 2012-ben Papp Lajos professzor írt le egy írásában, vagyis a VÁLASZTÁSOK fegyvere, amit jelenleg még a bankárkaszt által pénzelt pártok uralnak kizárólagosan!

 Kedves Erik!

Szívesen elmegyek bárhová minden térítés nélkül, ahol valóban akarják a jó irányú változást! S beszélgetünk a megoldásról, de szívesen tartok felvilágosító előadást, segítek az önszerveződő közösség kialakításában!!

Csak arra kérem, csörgessen meg a telefonszámomon akkor, ha valóban igényli a segítségemet, s akkor én visszahívom! 70/360 3595

Honféltő szeretettel: Bene Gábor 

 

Nemzetegyesítő Mozgalom

Vélemény, hozzászólás?