Dr. Bene Gábor írásai Gondolatok

Ismét van egy bizonyíték arra, hogy mennyire komoly a népirtási szándék a jelen ál-pandémiás korszakban?

Ismét van egy bizonyíték arra, hogy mennyire komoly a népirtási szándék a jelen ál-pandémiás korszakban? Valószínűleg, mert helyettesíteni akarnak a bankárokon kívül mindenkit robotokkal. Már az autókat is vezető nélkül akarják gyártani?  Sőt az ápolók, rendőrök máris sorra kerültek!

Ha józanul belegondolunk akkor nemcsak a Big Pharma hatalmas profitéhsége lehet az oka az oltási őrületnek, hiszen minden egyes gyógyszergyárnak van olyan osztálya, akiknek állítólag az a feladatuk, hogy ki kell találjanak újabb betegségeket. Erre a rossznyelvek szerint azért van szükség mert az üzlet miatt

a gyógyszer mellékhatásokra is azonnal szükséges egy-egy új gyógyszer, s így növekszik szépen lassan a gyógyszerek fogyasztása. Ilyen ügyes csel egyébként az is, hogy a „covid védőoltást” mindenképp többször kell majd beadni nekünk.  Emlékeztetőként? Valószínűleg inkább a profitéhség okán!

Most kaptam a hírt, hogy idősek és betegek gondozásához gyártani kezdenek egy Sophia nevű humanoid robotot a hongkongi Hanson Robotics vállalatnál. Sőt ehhez hozzátette egy F.E. monogramú személy azt is, hogy rendőr robotokat is gyártanak már is, sőt kiegészítette azzal, hogy „nem lesz szükség annyi rendőrre sem ám”!

Tehát kedves ápolók, rendőrök, politikusok, jogászok, újságírók, stb. – rövidesen robotokkal fogják önöket helyettesíteni, s nem lesznek tekintettel arra, hogy önök hogyan fognak majd megélni! Ilyenkor jön elő a liberális maszlag a feltétel nélküli alapjövedelemről! Ugye teljesen logikus, hogy valamit azért mondani is kell az embereknek, hogy ne lázadjanak fel a robotok ellen?

 

Én csak köszönni tudom dr. Fóris Eszternek, hogy elküldte ezt az anyagot, mert így lehetőségem volt arra, hogy felhívjam a figyelmet a látszólag pozitív robotizáció egyre növekvő veszélyére!  Azt ugyanis nem kellene elfeledni,

hogy a munka az embernek nem csak megélhetési tevékenysége, hanem az egészséges életben tartója is! Nagy szükség lenne a robotizációs nyomulás helyett a fenntartható visszavonulásra gondolni, mert az emberiséget nem csökkenteni kellene, hanem a természettel harmóniában kellene végre élnünk!

 

 

Idősek és betegek gondozásában nyújthat segítséget Sophia, a humanoid robot, amelynek idén kezdi meg tömegtermelését a hongkongi Hanson Robotics vállalat – tette közzé az MTI.

FORRÁS: PEDRO FIÚZA/NURPHOTO VIA GETTY IMAGES

 

A cég bejelentette, hogy négy modellje, köztük a 2016-ban kifejlesztett Sophia tömegtermelését kezdik el 2021 első felében. Mint a vállalat laboratóriumában szervezett bemutatón Sophia elmondta: az olyan szociális robotokat, mint ő, a betegek és idősek gondozásába lehet bevonni. A kommunikációban és a kezelésekben is segíteni tud, emellett „társadalmi stimulációt képes nyújtani nehéz körülmények között is” – tette hozzá.

David Hanson, a vállalat alapító igazgatója hangsúlyozta: a koronavírus-járvány megmutatta, hogy szükség van a nagyobb mértékű automatizálásra az emberek biztonsága érdekében. Hanson szerint a robotok nemcsak a pandémia idején az egészségügyben szolgálhatnak megoldásokkal, hanem a kereskedelemben és a légitársaságoknál is a vásárlók segítségére lehetnek.
Mivel Sophia és a Hanson más robotjai humanoid külsejűek, az ilyen időszakokban, mikor az emberek elmagányosodnak és társadalmilag elszigetelődnek, különösen hasznosakká válhatnak – mutatott rá az igazgató.

Hanson már 2021-ben sok ezernyi robotot szeretne eladni, kisebb és nagyobb méretben. A pontos adatokat azonban nem hozták nyilvánosságra.
Johan Hoorn professzor, akinek kutatásai egyebek mellett Sophia létrehozásához vezettek, elmondta, hogy miközben a technológia még gyermekcipőben jár, a pandémia felgyorsíthatja az emberek és robotok közötti kapcsolat fejlődését. A hongkongi Politechnikai Egyetem professzora szerint a világjárvány hozzájárul, hogy hamarabb a piacra kerülhessenek a robotok, mert az emberek felismerik, hogy nincs más lehetőség.

A Hanson Robotics idén egy Grace nevű robotot is bemutat, amelyet kifejezetten az egészségügyi szektor számára terveztek.
Az ágazat más nagy szereplői is segítettek a pandémia elleni küzdelemben. A SoftBank Robotics vállalat Pepper nevű robotját a maszkviselés ellenőrzésére fejlesztették ki, Kínában pedig a CloudMinds vállalat segítette egy robotvezérlésű kórház felállítását, amikor a járvány kitört Vuhanban.

A robotok alkalmazása már a pandémia előtt is felszálló ágban volt. A Nemzetközi Robotikai Szövetség jelentése szerint 2018 és 2019 között a professzionális szolgáltatórobotok értékesítése 32 százalékkal nőtt, és elérte a 11,2 milliárd dollárt (3 289 milliárd forintot). Azoknak, akik az említett érzékeny feladatok ellátásában dolgozó robotoktól esetleg tarthatnak, Sophia válaszul idézte Roosevelt amerikai elnök ismert mondását: „Az egyetlen dolog, amitől félnünk kell, az maga a félelem”.

Eddig az idézett írás, s ha már a félelem van terítéken, akkor meg kellene érteni, hogy a mesterséges pandémia nem csak felgyorsíthatja az emberek és robotok közötti kapcsolat fejlődését, hanem az oltási génterápia segítségével maguk az emberek is szép lassan robotokká fognak válni, ha nem ismerjük fel mielőbb a Bill Gates féle társadalom-mérnökösködő messiástudatot!

Ne féljük tehát, hanem ébredezzünk!! (BG)

Vélemény, hozzászólás?