Gondolatok

IDŐ VAN!?

A Nemzetegyesítő Mozgalom egyik alapító tagja Cser Lajos levelét tartom a kezemben, s olvasom. Érzem, hogy válaszolnom kell, mert amikor elválaltam mindenféle fizetség, s várható elismerés nélkül is a Mozgalom egyik szóvivői posztját, azzal lettem megbízva, hogy képviseljek egy pártoktól teljesen független irányt úgy, hogy ne a gyűlölet, hanem a szeretet vezéreljen és ne a pártot, hanem csak a közjót szolgáljam minden alkalommal. Most pedig Idő van – címmel kapok egy ettől kissé eltérő anyagot. Így a továbbiak kettőnk munkája: Lajosé és az enyém. Én megpróbálok hű lenni az ő eredeti gondolataihoz, tehát teljesen az ő írását fogom követni, csak éppen kérdezz-felelek alapon viszem végig a lefektetett gondolatsorát és először idézek – ahogy ő tette – Topolánszkytól:

 „A politikai térképen van egy nemzeti szuverenitást védő polgári-vidéki összefogás és vele szemben tombol egy erőszakos nyugatról lecsapó, globalista ideológiai orkán, amely szeretné kiradírozni a nemzeti függetlenséget és a különutas gondolkodást”?

Ezzel egyet is lehet érteni, csak az hiányzik belőle, hogy éppen a Fidesz volt az, amely belehajtott bennünket az EU-nak nevezett új gyarmatosító rendszerbe, ahol sajnos már régen elveszett a nemzeti szuverenitás, így mondhatnám azt is, hogy „késő bánat, eb gondolat”! Én azonban nem ezt firtatom most, hanem azt a hatalmas veszélyt, amit épp az okozott, hogy nem volt elszámoltatás sem kommunista pribékekkel, sem a spontán privatizációt elkövetőkkel szemben az Antall éra alatt, sem a Gyurcsány féle vérgőzös szemkilövetések, lovasroham, és az azonosító nélküli rendőrök gyalázatos terrorja kapcsán. Én azt végképp nem tudom megbocsátani, hogy a kétharmados többséggel sem tudott elszámoltatást rendezni a kormányzó pártszövetség, holott megígérte!

”a 2022-es választások valóban fekete-fehér képletté válik: Ide szavazol, vagy oda, Orbán mellett vagy Orbán ellen, globalisták vagy nemzetiek, bevándorláspártiak vagy migrációellenesek, vagy ide állsz vagy oda állsz, középen nincs semmi!” ?    

S itt ért a meglepetés, amikor az általam tisztelt alapító azt írta, hogy „És tényleg nincs ott semmi!” Holott minden statisztika szerint 32-38 százaléka van ott a hazai választóknak, akik valami miatt csalódottak, kiábrándultak mert nem úgy történt amint megígértek nekik, mert az út szélén maradtak, vagy kénytelenek voltak a devizahitelnek nevezett csalások miatt külföldre, vagy kilakoltatottként az utcára menni. Ezt a 32-37 százaléknyi embert ma Magyarországon nem tudja megszólítani senki, mert olyan szinten csalódtak a rendszerválás hazugságaiban, hogy hat lóval sem tudná egyik párt sem elvontatni a szavazófülkéhez! Ennek a rétegnek a képviseletére jött létre a Nemzetegyesítő Mozgalom! Ezt a hatalmas tömeget, a MATT, az Alkotmányos Ellenállás, a Magyarok Szövetsége, a Humanista Mozgalom, az MVSZ, a Trianon társaságok, A MAREVOSZ, az Orvosok a Tisztánlátásért, stb. nevű csoportosulások próbálják összeterelni de ők sem adnak nekik valós jövőképet, mert képviselethez nem tudják őket juttatni! S ezt vállalta fel az alakulásakor a Nemzetegyesítő Mozgalom 12 bátor és szerény alapítója, akik megértették, hogy nem lehet a párt-hívőkből elcsábítani szavazót, de ez nem is az ő küldetésük volt. S azok közül most egy személy azt hiszi, hogy a pártos rendszerben betegesen hívő személyekből, el lehetne szédíteni bárkit egy vadonatúj nemzeti ígérethalmazzal? Nekem 2006-ban ráment a családom a kitartásomra, mert azt hittem, hogy lehetséges kitartó demonstrációval meghátrálásra késztetni az újmarxisták milliárdos vezetését. Most pedig ezt olvasom a levélben:

„Az egyik oldalon a nemzeti, a másik oldalon az internacionalista vagy globalista”

Vagyis, ha nem vagyok a hibákat is elkövető, de valóban sok jót is meglépő Fidesz oldalán, akkor internacionalista vagy globalista vagyok? Ez lassan olyan sértő a részemre, mint amikor Gyurcsány minden ok nélkül újnácinak nevezett! Én még emlékszem a kommunisták jelmondatára: Aki nincs velünk, az ellenünk van! Csakhogy ezt még Kádár János – a véreskezű diktátor is meghaladta akkor, amikor így alakította át: Aki nincs ellenünk, az velünk van! S mi nem vagyunk senki ellen, de nagyon is a magyar nép oldalán harcolunk, a népképviseletért!

„A nép két részre szakadt. Van egy nemzeti tömb és egy nem nemzeti tömb.”

Ha így lenne, akkor nem kellene a Fidesznek aggódnia a választások miatt. Ám nem ez a helyzet, hanem ahogy már sokadszor említem, figyelembe kell venni a közvélemény kutatásokat, s ott van a 32-37 százaléknyi csalódott magyar. Velük mi lesz? Őket nem kellene képviselni azért, hogy legyen végre nekik is valóságos népképviseletük? A két rész egymással szemben áll, ez igaz! Ám 32/37 százalék nem fog elmenni szavazni, mert mindkettőből kiábrándult valamiért. Sajnos azt érzem, hogy velük nem akar törődni az, aki csakis ezt a két részre való szakadást nyomja, pedig ő is tudja, hogy három a magyar igazság és nem két, hanem három részre szakadt a hazai választók tömege! Ezt lehet vitatni, de ezek tények!

„Közben ellopták a kibeszéléshez szükséges szavainkat. Senki sem tudja megmondani mit jelentenek a fasiszta, soviniszta, rasszista, nacionalista, náci, stb.

Sajnos ebben is van igazság, ám a hazai közélet tele van antiszemitázással is, holott tudományosan ismert, hogy a mai zsidóság legnagyobb része már nem is szemita! Az idegen kifejezéseket pedig a jobboldal is előszeretettel használja. Én emlékszem arra, amikor lenácizták az MSZP-vel közösen a JOBBIKOT, sőt még Horthy Miklóst is, akinek pedig a pesti zsidóság az életét köszönheti.

„A helyzet egyre nehezebb és a megoldás itt van az orrunk előtt. Orbán Balázs cikkének címe: „Helyre akarjuk állítani az ezeréves magyar állam működésének logikáját”

S ehhez nem volt elegendő három ciklus, amikor kétharmados többsége volt a Fidesz-KDNP pártszövetségnek? Pedig Orbán Viktor írta a könyvhöz az előszót, s abban kifejti: A jó nemzetstratégiához saját recept kell! Csak azt érteném meg, hogy miért nem fér bele a jó nemzetstratégiába az, ha nem pártokat akar építeni, támogatni a NEEM, de a pártonkívüli népképviseletet szeretnék megsegíteni?

A levél második részét is közreadom néhány nap múlva!

BG

Vélemény, hozzászólás?