Dr. Bene Gábor írásai Gondolatok

Ellenőrzés nélkül minden párthatalom erkölcstelenné lesz!

Jóni József értékes kritikája és Dr. Bene Gábor arra adott válasza

Gábor! Pont az a probléma, hogy a sok csoport, vagyis sok közösség mindig is sokfélét akar. Ezek a közösségek pedig a maguk igazáért, ha erősek és „szentül” hisznek a maguk létjogosultságában, akkor mindig is szembe fognak fordulni az esetleg másként gondolkodókkal. Ez történt 90-ben is. Bár a cél egy volt, de ahány politikai csoport volt annyifélét akartak. Így végül egymás ellen fordultak.

A győztes pedig diktatórikus eszközökre kényszerült a hatalma megtartása érdekében. Úgyhogy nem igen jó az, ha sok csoport van és sokfélét akarnak, mert a sokféleséggel megosztják a csoportokhoz nem tartozók többségét. Ez történik ma is. És ez fog történni, bármelyik politikai csoport is kerül hatalomra. Főleg, ha megízlelte a hatalmat már.

Azon kívül mivel én az anarchizmussal, vagyis a hatalom-nélküliséggel szimpatizálok, így csak világ-viszonylatban tudok gondolkodni. Csak nemzetben nem. Sajnos az emberiségnek esetleg 10 százaléka tudná így megélni. A 90 % arra született, ami ma van. Vagyis a falka törvénye szerint tudnak csak élni, amit a génjeiben hordoz az emberiség. Bár voltak kísérletek, hogy ezen felülemelkedjen az emberiség, mint pl. a szocializmus, de kár volt erőlködni.

Kedves Józsi!

Bizonyos fokig persze igazad van, mert ez a gyakorlat évezredes. Ám ez a divide et impera logikája, amit persze meg lehet haladni, ha van nemzeti minimum, ami a végcélt tartalmazza, hiszen a végcél ma: minden magyar – és persze az emberiség számára is – a jó irányú változás. Nekünk – minden ellenkező híreszteléssel szemben – mellérendelő a nyelvünk és őseink egy zseniális alkotmányosságot fejlesztettek ki, amit ugyan a Habsburg kor megpróbált folyamatosan hatástalanítani, de teljesen nem sikerült. Ezért csak annyit kellene megérteni, hogy a főhatalom azért illeti a Szent Koronát, mert nem zsarolható, nem szervezhető pártba, vagy titkos szervezetbe, hanem a jól bevált jogelvek alapján tudná működtetni az országot. Az ember esendő és erre őseink rájöttek, tehát csak egy utunk van, visszatérni a nemzeti önszerveződés, valamint együttműködés helyi rendszeréhez. Én ezen dolgozom, s bízom benne, hogy NEEM feleslegesen! Ha részt szeretnél venni a nemzetté szervezés munkájában, akkor csak csörgess meg és visszahívlak, amikor lehetőségem van rá! 70/360 3595

Összegzés: 1/ Tehát NEM bármelyik politikai csoport is kerül hatalomra, hanem azok az alulról kijelölt NÉPKÉPVISELŐK, akik nem tagjai semmilyen pártnak, hanem a nemzeti értékrend helyi csoportok általi képviselői. Így nem működhet az oszd meg és uralkodj elve!

2/ Ha a választókerületi KÖVET megízlelte már a hatalmat, úgy a helyi közösség ellenőrző képessége meg tudja akadályozni, hogy elfusson vele a ló. Ha esetleg helyben nem jól ellenőrzik, akkor még ott van a Nemzetegyesítők Bölcseinek Tanácsa, mert felülről ők, vagyis a Történeti alkotmányosság elveit jól ismerők ellenőrzik őt, s vissza is hívhatják!

3/ Az anarchizmussal, vagyis a hatalom-nélküliséggel szimpatizálni lehet ugyan, de annak megvalósítását belátható időn belül az emberi esendőség meg fogja akadályozni. Illetve, ha bekövetkezik, akkor a MAD MAX kora jön el, amit senkinek sem ajánlok mostanában.

4/ Érdekes, hogy én is világ-viszonylatban tudok gondolkodni, csak előbb itthon kell rendet csinálni és a pártoskodás helyett visszaépíteni az értékelvű nemzetet, majd mintát mutatni a környezetünknek és az fog szétterjedni a világon.

5/ Egyelőre valóban a falka törvénye szerint tudunk csak élni, de ez a falka maga a NEMZET. Bár valóban voltak kísérletek ennek felülírására, mint pl. egyes hódító vallások és vallási hittel kezelt elméletek, mint pl. a kommunizmus menyországát hirdető bolsevik szocializmus, ám még az elfogadható elveit is kisiklatták hívei. Ez a kísérlet egyébként is a bankárkaszt részéről indult, csak menet közben egyes vezetők még a kiötlőkkel is szembe fordultak. Mindez vezethetett volna jó irányba is, de sajnos nem ez történt.

Javaslom az alábbi videót megtekinteni:

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Nemzetegyesítők

Vélemény, hozzászólás?