A békének nincs alternatívája!
Dr. Bene Gábor írásai Gondolatok Jegyzet NEEM elemzés Publicisztika

A békének nincs alternatívája!

Itt lóg a levegőben a világháború és a magyar társadalom megosztottsága ennek ellenére még mindig uralja a közbeszédet és főleg a cselekvés tereit. Mindez azért meglepő, mert nyugaton – ahol pedig a globális pénzdiktatúrát kiszolgáló politikai vezetések – tovább mantrázzák a háborús uszítók médiában megjelenő provokáló véleményeit. Lehetséges, hogy éppen azért passzív a magyarság, mert a kormány propagandája is háborúellenes?  S ezzel igazolható a hazai elkényelmesedés?
Igaz, ezzel szemben mindent teljesít a kormány a gyakorlatban, ami a NATO tagság kapcsán előkerül és legfeljebb csak is azért nem küld fegyvereket Ukrajnába, mert  egyszerűen nincs amit elküldhetne? (A legtöbb kisállam az elavult technikáit adta át, s cserébe az USA modernebb fegyvereit kezdte megvásárolni!)
Sőt az is igaz, hogy már az államkapitalizmus korában – amit persze szocialistának nevezett el a kommunista vezetés – azt tanulhattuk az iskolában, hogy nem a SZU, hanem a náci Németország kezdte a háborút. Holott éppen a két szocialista állam (az egyik nemzeti- a másik nemzetellenesen volt szocialista) paktuma tartalmazta azt, hogy mikor és hogyan osztják fel maguk között a gyenge Lengyelország területét! Most vajon milyen háttér-paktumok léteznek?
Mert azt elég nehéz elhinni, hogy Oroszország hadereje ne tudta volna egy néhány napos villámháborúval lerohanni Ukrajnát, ha az nagyon akarták volna. Azt hinni, hogy a föld legnagyobb atomarzenáljával rendelkező országnak nincs rendes hadereje, hanem csak zsoldosokkal tud háborút folytatni?
Érdekes, hogy most viszont azt hallhatjuk minden hullámhosszon, hogy agresszor az orosz fél. Pedig az orosz támadáshoz nagyon kellett az Ukrajnában élő oroszok  és más nemzetiségek jogainak szinte teljes korlátozása, vagyis az orosz medve bajszának a szemtelen megrángatása. A Nemzetegyesítő Mozgalom egyik tagja meg is fogalmazott pár kérdést Földi László biztonságpolitikai szakértő számára, amit remélhetőleg meg is fog majd válaszolni!
1/  Mi a véleménye a magyar kormány Ukrajna NATO-felvételével kapcsolatos álláspontjáról?
2/  Véleménye szerint tudomásul veszi-e Oroszország Ukrajna kilátásba helyezett NATO-felvételét?
3/  Fenyegeti-e Magyarország szuverenitását a NATO?
4/  Lát-e lehetőséget arra, hogy Magyarország a semlegesség útjára lépjen?
A Nemzetegyesítő Mozgalom szerint ugyanis sem Ukrajnát, sem Svédországot nem szabad felvenni a NATO kötelékébe, mert ezek közvetlen veszélyt jelentenek az orosz nemzetbiztonságra!
Semlegességünk – amely már 1956-ban is célkitűzésünk volt – illetve a háborúból való kimaradásunk érdekében, egy petíció is készült az Orbán kormánynak, amihez komoly utcai aláírásgyűjtést is szervezni kell ennek érdekében.
A béketárgyalásoknak az érdekek kölcsönös figyelembe vétele, a szerzett és történelmi jogok leginkább való érvényesülése és az okos és kölcsönös engedményeken alapuló megállapodás – vagyis a tűzszünet és utána a béke – lehet az eredménye.  S mivel a békének valóban  csak ezek lehetnek az alapjai, így a pápa szerepvállalása is dicsérendő.
Ha mindez nem következik be, hanem elhúzza a háborút a két fél, úgy szinte biztosra vehető, hogy egyszer elpattan a húr, és bevetik az atomfegyvereket!
Ha azonban sikerül elengedni a politikai egoizmust, s nem ragaszkodni a megegyezést akadályozó dolgokhoz, úgy ez lehetne az a gyönyörű madár amely Pio atya jóslatában is szerepel! Ráadásul csak is ezek lehetnek a magyarságot egységessé szervező, vagy inkább kovácsoló erők, amelyek a világbéke alapjait is jelentik majd!
A Majdan tanúságai csak így vonhatók le és Susan George egykori könyv-jóslata a belső polgárháború kapcsán csak így akadályozható meg! 
Ráadásul szerintem a tartós világbéke csak Oroszország NATO felvételével, Európa versenyképessége pedig az oroszok EU csatlakozása után emelkedhet!!! 
Hazánk fejlődésének és belső nyugalmának az alapja szintén a béketárgyalások eredményes befejezésétől függnek, így arra kérek minden jó magyar embert, hogy kezdjen bele a háborúellenes tüntetésbe!!!
S ehhez a Nemzetegyesítő Mozgalom még arra is hajlandó, hogy az alapelvéhez híven, minden békét akaró szervezettel együtt demonstráljon még akkor is, ha azokkal nincs azonos filozófiai, ideológiai alapon! Mert szerintünk nincs baloldal és nincs jobb, csak nemzetiek és nemzetellenesek vannak!
 

No ezért megyek ki szombatonként a Jászai Mari térre 16 órára, ahová minden jó magyart várunk, akár milyen a származása, pártállása, vagy a vallása.

Persze csak akkor, ha szerinte is igaz ez: A békének nincs alternatívája!

Dr. Bene Gábor

Vélemény, hozzászólás?