A szabadság ára
Dr. Bene Gábor írásai Gondolatok Hírek

VÉGRE VÉGE LESZ AZ USA COVID-SZÍNHÁZÁNAK?

Egy viszonylag fiatal floridai kormányzó nem volt hajlandó elfogadni a szövetségi kormányzat szigorú korlátozásait a Covid megszorítások alatt. S így az államban hatalmas népszerűség veszi körül, hiszen nem mentek tönkre a kisvállalkozók, s nem fogadta el a tudománytalan és kifejezetten a félelem gerjesztésére, illetve a gyógyszer lobbi érdekeinek szolgálatára kialakított központi elképzeléseket. „….az adatok megmutatták, hogy mi működik és mi nem. Már rég itt az ideje, hogy bezárjuk a Covid-színházat. Mi Floridában csak az igazat mondtuk, az adatok alapján tettünk válaszlépéseket, és a floridai emberekre bíztuk a döntéseket.”

E gondolatokat Ron DeSantis kormányzó mondta el még ez év márciusában, s Ő most hatalmas előnnyel nyerte meg a floridai a kormányzóválasztást, s ha Trump is nyer majd, akkor biztosan megváltozik a félelem gerjesztésére épülő Covid-politika az USA minden republikánus államában.

Ron DeSantis egy olasz származású, de floridai születésű 44 éves jogász-történész, aki a Harvardon és a Yale-en is szerzett diplomát. Katonaként a haditengerészetnél szolgált és számos kitüntetést szerzett, mint katonai jogi tanácsadó. 2010 után szállt be a politikába, és így 2012 és 18 között a kongresszus tagja volt képviselőként, majd Trump támogatásával indult el a kormányzói székért abban az államban ahol született. 

2018-ban még elég szoros eredményt ért el, hiszen az újraszámlálás eredményeként csupán 32 ezer szavazat többlettel nyert akkor. Egyébként a fiatal kora ellenére a konzervatívok között is a legkonzervatívabbak közé tartozik, bár a mostani győzelme éppen a Covid-hisztinek a liberális kezelésének tudható be. Tudom, hogy ez ellentmondásnak tűnik, de vannak területek, ahol a szabadelvűség még ma is sokkal fontosabb, mint a megcsontosodott konzervativizmus. Írom ezt annak ellenére, hogy magam bizony nemzeti és konzervatív vagyok!

Győzelmének tehát egyértelmű oka az, hogy az általa vezetett államban nem vezette be a rettegést, nem volt sem lezárás, sem maszkviselés, sőt az oltásokat sem tette kötelezővé. Még olyan trükkökhöz sem folyamodott, hogy a cégekre bízza az oltások felvételének a kötelezővé tételét, mert szerinte – s ebben bizony nagyon egyetértek vele – minden embernek szabad akaratot adott a Jóisten, s nem szabad a rettegést gerjeszteni államilag.

Ezenkívül nem nézi jó szemmel a gender ideológiát és az iskolákból ki mis tiltott minden hasonló törekvést, sőt a déli határon átszivárgott migránsokat is a szomszédos demokrata állam területére vitette át a helyi erőkkel. Mint jogász, nagyon is aggódik Amerika eladósodása miatt, s a kultúrharcos demokratákat is ostorozza ahol csak tudja, tehát valóban konzervatív személy. 

Mindezek összessége tette őt egyre népszerűbbé Floridában, s neje és három gyermeke is sokat nyomott a latban abban az államban, ahol a hozzá hasonló latinok élnek többségben. Sok floridai latin,  pl. a kubaiak és a venezuelai amerikaiak, sőt a a Puerto Ricó-i gyökerekkel rendelkezők is átpártolhattak DeSantis táborába.

A mostani választásokon tehát kapott négy és félmillió szavazatot, ami közel másfél millióval több, mint amit a demokrata párti ellenfele szerzett. Lám-lám a Covid-színház ellen fellépők lassan de biztosan haladnak előre, s remélhetőleg 2024-ben leváltják a demokraták egyre rozzantabb hatalmi elitjét, amely mindent kiszolgál ami a pénz-birodalom és a gyógyszerlobbi érdekeit képviseli.

Dr. Bene Gábor

A szerző közjogász

Vélemény, hozzászólás?