Bene Gábor publicisztikája, beszéde
Gondolatok Hírek Jegyzet Publicisztika

Holnap lesz ismét egy kilakoltatás

Holnap lesz ismét egy kilakoltatás a fővárosban, ahol remélhetőleg nem sikerül a végrehajtó terve és nem sikerül egy UCC hívőt utcára tenni a pénzdiktatúrát kiszolgáló erőknek. Igaz, én nagyon nem értem azokat akik elhiszik, hogy nyugatról bármi jó is begyűrűzhet hozzánk – mint pl. az UCC – , de ha nem lennék elfoglalt akkor szívesen mennék segíteni a lakást megvédeni a törvénytelen és kapzsi martalócoktól. Ám ennek kapcsán jutott eszembe, hogy kaptam régebben egy írást egy olyan embertől, aki valóban sokat tett azért, hogy ne történhessenek meg a törvénytelen kilakoltatások.

S íme most ezt ismét közreadom, hátha le tudná vonni a tanulságokat az, akit érint az ügy! BG

A DH tüntetés margójára

image.png

Természetesen a magam részéről továbbra is folytatom a devizahitelesek ügyében a bíróságokon a küzdelmet.
Azonban elgondolkodtató számomra az a helyzet, hogy ezeken a kiállásokon/tüntetéseken alig-alig jelennek meg az ügyben érintettek.
Én csak egy ügyvéd vagyok.

Nincs devizahiteles tartozásom, nem vették el a házamat a bankok/végrehajtók… mégis úgy érzem időnként, hogy lassan magamra hagytok ebben az ügyben.

Ha nektek nem fontos már ez az ügy azt megértem, hiszen belefáradhattatok, anyagilag ellehetetlenültetek, dolgoztok, nem értek rá…
Azonban Nélkületek, a személyes jelenlétetek nélkül nem fogunk még ilyen kis eredményeket sem elérni!

Azt mondjátok, hogy sok százezer embert érint a devizahitelezés-árverezés-kilakoltatás…
Hol vagytok? Miért csak néhány ember és én tartom azt olyan fontosnak, hogy ott legyek ezeken a rendezvényeken?

Szükség van arra, hogy elgyertek, mert így én sem érzem a támogatásotokat!
A hatalom erre játszik!
A kifárasztásra! Jöttök?
Vagy én se menjek már?
Mit gondoltok? „Tömeg nélkül nincs jövő”!
Egy hozzászóló véleménye: És neked – átvert devizakárosult – mi erről a véleményed??

Sajnos több oka van annak, hogy az érintettek nem mennek tüntetni. A legfontosabb, hogy nem bíznak a magyar igazságszolgáltatásban, hiszen a bírók szinte kivétel nélkül, bocsánat az egyszerű szóhasználatért, sz..rnak az EU bírósági ítéletekre, nyalják a hatalom hátsóját.

A Kúria elnöke még a Bíróság kilincsét sem fogta meg addig, amíg ki nem nevezték fő-fő bírának, a bankok a kormány zsebében vannak, vagy inkább fordítva és talán ezért nagyon kevés igazán elhívatott ügyvéd van, aki becsületesen kiáll értük.

Egy másik ok, hogy az emberek zöme csak a száját jártatja, de ki nem menne az utcára tüntetni, inkább beledöglik az önsajnálatba. Aztán vannak olyanok is, hogy akik mégis elmennek a bíróságra, és az elvesztett per után, a banknak fizetendő „ügyvédi költséget” a bankok „jóindulatából” részletfizetésként nyugdíjukból nyögik, és választhatnak, hogy vagy nem esznek, vagy fizetnek, mert különben jön a végrehajtó.

Szóval ez van. Amíg ez a rabló banda van hatalmon, addig a károsultaknak semmi reményük nincs. Még szerencse, hogy van egy pár becsületes ügyvéd, aki nem adja fel a harcot. Én azt kívánom nekik, hogy Ők is érjék meg azt, amikor egy ténylegesen független Bírói kar, fog majd ítéleteket hozni, a még életben maradt devizahitelesek ügyében…Neked mi a véleményed?

image.png 

Vélemény, hozzászólás?