Bene Gábor publicisztikája, beszéde
Hírek Meghívó

Emlékeztető

EMLÉKEZTETŐ 2024-02-11 helyszín: Attila hotel Csillaghegy

A FÜGGETLEN CIVIL SZERVEZETEK KÜLDÖTTEINEK tanácskozása amely a 3V-be csatlakozók együttműködéséről és az országos hálózat kialakításának rendjéről szólt a megbeszélés!

A napirendi pontok alapján született döntések:

1/ A VELED- VELEM- VELÜNK közösség minden tagértekezletén, tanácskozásán a kérdésekben egyöntetű döntés kell, ám tartózkodni lehte! Ha azonban egy szervezeti vezető, vagy meghatalmazott küldött vétózna, úgy a döntést csak a következő alkalommal lehet meghozni! (Vétó, tartózkodás nem volt!)

2/ A javaslat, hogy a minden „V” betű legyen önállóan színes, azaz piros-fehér-zöld legyen egyöntetűen le lett szavazva, s csak egy tartózkodás volt!

(S közben tíz civilszervezet szervezet aláírta a belépés: egységes szándéknyilatkozatát!

3/ A jövőre nézve megszavazták, hogy mindig az a levezetője és a napirend összeállítója a 3V rendezvényén, aki a meghívó fél HÁZIGAZDÁJA! (Ez is ellenszavazat és tartózkodás nélkül történt!)

4/ A szavazásra jogosult szervezeti vezetőket délelőttre, a magánszemélyeket pedig ebéd utánra hívja és várja a házigazda! Délután az érdeklődők is bejöhetnek! (Ez is ellenszavazat és tartózkodás nélkül történt!)

5/ A szervezeti vezetők hozzanak a következő alkalomra megbízólevelet, a be nem jegyzett közösségektől viszont egy minimum 7 aláírásos megbízás kell! Közben megválasztották titkárnak Tatár Józsefet!(Ellenszavazat, tartózkodás nélkül történt!)

6/ Minden választókerületben célunk megtalálni a legtöbb, visszahívható „követ” kiállítására alkalmas civil kört, akik képesek kijelölni maguk közül legalább egy: helyben ismert és elismert követet. (Magyarázat: Ez a mellérendelő együttműködésre irányuló hálózatszervezés első lépcsője, ahol további bejegyzett, s nem bejegyzett civil szervezetekkel való kapcsolat-felvétel és a hálózati tagszervezetek mellérendelése valósul meg! Ennek megyénként legalább egy-egy felelőst kell találni, akik önként jelentkeznek, s ha lehetséges vállaljanak határidőt a feladat elvégzésére! (Ellenszavazat, tartózkodás nélkül lett megszavazva!)

ÖNKÉNTESEK: Fejér vármegye: Sajó Mária Vas Vármegye: Tatár Józsefet Bács-Kiskun: Rácz Sándor Csongrád : Bene Gábor Békés várm.: Bencsik Béla

S a következő találkozónk Gánton lesz, február 17-én szombaton a polgármesteri irodában, s a házigazda Boór Feriék lesznek! Bene vállalta a hangosítós autót!

A/ következő alkalmak egyiknének kell ezekről dönteni: A követeknek javasolt részt venni azokon a foglalkozásokon, ahol az önkormányzati választásra való felkészítésről Orosz Mihály Zoli és más ebben a témában járatos személyek tartanak előadást.

Erre a kurzusra két módon kerülhet sor. Vagy a megyei szervezésben és élő előadás keretében, vagy a hozzájuk eljuttatott oktatóvideón keresztül. E felkészülés nem lehet nyilvános, mert akkor idő előtt ellehetetlenítik a 3V-t! Oktató-videóink lényegre törően kell tartalmazzák a digitális túlkapás, a KP és a WHO, ill. a hazai szólásszabadság felszámolásának ügyét! (Az oktató-film elkészítését is önkéntesek vállalják el, de határidőre! Megszervezésére ajánlom Orosz M. Zoli és Boór Feri közösségeit!, A szétküldést Tatár Jóskára és önkéntesekre bízzuk! A választókerületi követ feladata lenne az önkormányzati választásra felkészíteni azokat a pártonkívüli személyeket, akik vállalkoznának polgármesteri vagy a helyi önkormányzati képviselőségre. (Ezt minden közösség maga dönti el, hogy állit-e jelölteket vagy sem! Az előkészítést edzésnek is fel lehet fogni is az országgyűlési választásokra, ahol meglepetésszerűen jelenünk meg!)

Meg kell tárgyalnunk, hogy lesz-e erőnk az EU választásokon részt vállalni, mert az lehetne egy kitörési pont az agyonhallgatásból! S további civil szervezetek állnának mellénk, mert megértenék végre azt a programot, amit Papp Lajos professzor írt le 2012-ben! (Erről a legközelebbi ülésen kérünk egy 15 perces szakmai összefoglalót vállalt Bene S végül meg kell alakítani az önkéntes szakmai csoportokat is, valamint határozni kell a következő ülés helyszínéről, időpontjáról!

Önkéntes jelentkezőket kérünk, (Én vállalom az AJET újjászervezését!)

akik saját elnevezésű szakcsoportot alakítanak!

Önkéntes jelentkezőket kérünk a következő ülés helyszínére, megszervezésére! A jó irányú változáshoz pártpolitika mentesség kell, s ennek a sikerre viteléhez szükséges megérteni, hogy legalább az „alternatív közhatalmat” el kell választanunk a kizárólag pártos alsóháztól! (Ennek eléréshez egy tekintélyes személyekből álló grémium, vagyis felsőház kell, s ennek a szervezését kezdte el Horkovics-Kovács János, és a Fejér Szövetség is!

Bp, 2024 02 23 Bene Gábor

Vélemény, hozzászólás?