devizahitelesek
Belföld Jegyzet Publicisztika Vélemény

… devizahitelezés-árverezés-kilakoltatás… Hol vagytok?

kép.png

Természetesen a magam részéről továbbra is folytatom a devizahitelesek ügyében a bíróságokon a küzdelmet.
Azonban elgondolkodtató számomra az a helyzet, hogy ezeken a kiállásokon/tüntetéseken alig-alig jelennek meg az ügyben érintettek.
Én csak egy ügyvéd vagyok.

Nincs devizahiteles tartozásom, nem vették el a házamat a bankok/végrehajtók… mégis úgy érzem időnként, hogy lassan magamra hagytok ebben az ügyben.

Ha nektek nem fontos már ez az ügy azt megértem, hiszen belefáradhattatok, anyagilag ellehetetlenültetek, dolgoztok, nem értek rá…
Azonban Nélkületek, a személyes jelenlétetek nélkül nem fogunk még ilyen kis eredményeket sem elérni!

Azt mondjátok, hogy sok százezer embert érint a devizahitelezés-árverezés-kilakoltatás…
Hol vagytok? Miért csak néhány ember és én tartom azt olyan fontosnak, hogy ott legyek ezeken a rendezvényeken?

Szükség van arra, hogy elgyertek, mert így én sem érzem a támogatásotokat!
A hatalom erre játszik!
A kifárasztásra! Jöttök?
Vagy én se menjek már?
Mit gondoltok? „Tömeg nélkül nincs jövő”!
Egy hozzászóló véleménye: És neked – átvert devizakárosult – mi erről a véleményed??

Sajnos több oka van annak, hogy az érintettek nem mennek tüntetni. A legfontosabb, hogy nem bíznak a magyar igazságszolgáltatásban, hiszen a bírók szinte kivétel nélkül, bocsánat az egyszerű szóhasználatért, sz..rnak az EU bírósági ítéletekre, nyalják a hatalom hátsóját.

A Kúria elnöke még a Bíróság kilincsét sem fogta meg addig, amíg ki nem nevezték fő-fő bírának, a bankok a kormány zsebében vannak, vagy inkább fordítva és talán ezért nagyon kevés igazán elhívatott ügyvéd van, aki becsületesen kiáll értük.

Egy másik ok, hogy az emberek zöme csak a száját jártatja, de ki nem menne az utcára tüntetni, inkább beledöglik az önsajnálatba. Aztán vannak olyanok is, hogy akik mégis elmennek a bíróságra, és az elvesztett per után, a banknak fizetendő „ügyvédi költséget” a bankok „jóindulatából” részletfizetésként nyugdíjukból nyögik, és választhatnak, hogy vagy nem esznek, vagy fizetnek, mert különben jön a végrehajtó.

Szóval ez van. Amíg ez a rabló banda van hatalmon, addig a károsultaknak semmi reményük nincs. Még szerencse, hogy van egy pár becsületes ügyvéd, aki nem adja fel a harcot. Én azt kívánom nekik, hogy Ők is érjék meg azt, amikor egy ténylegesen független Bírói kar, fog majd ítéleteket hozni, a még életben maradt devizahitelesek ügyében…Neked mi a véleményed?

 

Vélemény, hozzászólás?