magyar földek
Belföld Dr. Bene Gábor írásai Gondolatok Jegyzet Publicisztika Vélemény

Az elhülyülés európai forgatókönyve?

Kíváncsi vagyok arra, hogy sikerül-e kicsikarni az igazságot a jelenlegi NVB (Nemzeti Választási Bizottság) tagjaiból, s arra még inkább, hogy mennyire van elhülyülve a mai magyar társadalom? Ugyanis soha nem voltam az iparosítás ellen, de azt tűrhetetlen ami a kiváló minőségű hazai termőfölddel történik. S azt is látnunk kell, hogy az elidegenedés, a közügyeket félvállra vevő átlagember fel sem tudja fogni, hogy mekkora veszély leselkedik ránk. Nem csak az atomháború réme kacsingat be az ablakon, de a saját élelmiszer ellátásunk is alaposan veszélybe kerül azzal, ha engedjük lebetonozni azt a pótolhatatlan termőföldet amelyért apáink, nagyapáink vére folyt.

Induljuk kicsit távolabbról, először nézzünk a külpolitikai bolondokházát!

Egy zseniális háborús bűnös, az USA egykori nemzetbiztonsági tanácsadója által írt könyv került a kezembe, amit valamikor a hatvanas-hetvenes évek fordulója körül írhatott. Nem kívánok neki reklámot csinálni – mert nem éppen a kedvencem –, de idéznék tőle, mert mostanában bontakozik ki előttünk ennek a mondatsornak a gyakorlati megvalósulása.

Potenciálisan a legveszélyesebb forgatókönyv Kína, Oroszország és talán Irán nagykoalíciója lenne, egy „antihegemón” koalíció, amelyet nem az ideológia, hanem egymást kiegészítő sérelmek egyesítenek. Mértékét és terjedelmét tekintve a kínai-szovjet blokk által egykor jelentett kihívásra emlékeztetne, bár ezúttal valószínűleg Kína lenne a vezető, Oroszország pedig a követője. Ennek a vészhelyzetnek az elkerülése, bármilyen távoli is legyen, megköveteli, hogy az Egyesült Államoknak a geo-stratégiai készségeit egyszerre mutassák be Eurázsia nyugati, keleti és déli peremén.”

Ugye pontosan ez történik ma? A liberális és pénzpórázon lévő USA vezetés ezt a tanácsot akarta követni, de mintha hiba csúszott volna a számításukba. A potenciálisan veszélyes Berlin-Moszkva tengely helyett létrejött a BRICS, ami még túl is megy Kína és Oroszország szövetségén, mert Brazília, a világ legnépesebb állama India és még Dél-Afrika is tagja lett ennek a gazdasági közösségnek. Ráadásul Irán, Kína és Oroszország is szoros szövetségesek, s ők hárman erősen dolgoznak azon, hogy kiszorítsák az Egyesült Államokat, a NATO-t és Izraelt mindenféle eurázsiai befolyásból, s egyenlőre komoly sikerrel. Az orosz elnök többször is világossá tette, hogy Oroszország legitim stratégiai érdekeit tiszteletben kell tartani, mert nem fogják tétlenül nézni, ha a NATO terjeszkedés biztonsági kockázatot jelent számukra. Szerintem ez bármely államnak alapvető érdeke, s a béke csak akkor állítható vissza, majd akkor tartható fenn, ha ezt igenis elfogadja mindenki. Szerény javaslatom az lenne, hogy a magyar vezetés követelje a béketárgyalásokat úgy, hogy legyen népszavazás Ukrajna vitatott részein, s a felek előre fogadják el annak eredményét. S úgy történjen meg a szavazás, hogy csak is semleges államok küldhessenek ellenőröket, hogy ne történhessen csalás! A NATO bővítés pedig véletlenül se Oroszország határainál történjen meg!

Ám nézzük, hogy ehelyett mi is történik ma az EU-ban és Ukrajnában?

Von der Leyen, Timmermans, Verhofstadt ötletelései elképesztően naivak, vagy inkább pénz-vezéreltek?

Szerintük ne orosz olajat vegyünk, de a sokkal drágább és demokratikusabb katarit, venezuelait, vagy kövessük Németországot akik Indiától vásárolnak átcímkézett orosz olajat közel háromszoros áron. Az ember elgondolkodik, hogy vagy ennyire hülyék ezek a politikusok, vagy tönkre akarják tenni Európát és háborúba sodorni az egész emberiséget, mert a finnek és svédek NATO csatlakozása ezt a veszélyt már karnyújtásira hozza az EU-hoz is.

A mindenféle háttéralkukkal hatalomra tolt EU vezetés valószínűleg nem háborodott meg, csak éppen zsarolható és primitív, s ezért hangsúlyozzák, hogy „erkölcsi kötelességünk a talpig demokrata”, és az idegengyűlölettől sem megriadó ukrán rezsim érdekében a részükre történő fegyverszállítás! Tudom jól, hogy a háttérben (sötétben?) bujkáló, gaz „ellenforradalmárok” a bankok tulajdonosai, s ezért is meglepő hogy, eközben a rubel egyre erősödik a háború kezdete óta. Sőt Oroszország még meg is megduplázta a bevételeit az uniónak eladott energiahordozókból az elmúlt időszakban, mert kevesebbet adott el, de drágábban. A szankciók ilyen jól működnek? (Szégyen!)

A címben felvetett tény egyik bizonyítéka a Fűtsünk kevesebbet, vagy ne is fűtsünk – óhaj, ami persze komolytalannak tűnik, de sajnos az agyonfizetett és EU adminisztráció ezt is komolyan gondolta, de csak a mi számunkra! Vagyis csak a kisemberek kárára. S bizony csak azért nem volt komoly gond a fűtéssel, mert igen enyhe volt a tél. Az orosz olaj- és gázcsapokat az EU vezetés teljesen el akarja záratni és javasolja, hogy: világítsunk mécsessel, szellőztessük a ruháinkat, stb. E hülyeség nem csak ragályos, de oly könnyen elkapható, mint a covid-hiszti, a gender-bolondéria és a beteges és naiv önsorsrontó orosz-ellenesség! Persze nekünk lenne okunk arra, hogy az 1849-es, az 1945 és 56-os katonai szereplés miatt, nálunk is dübörögjön az oroszellenes elhülyülés. Lassan Csajkovszkij és Puskin is lapátra kerül? Persze nem vagyok én orosz párti, de világosan látom, hogy belevitték őket a háborúba olyan provokációkkal, amit ráadásul még el is hallgatnak előlünk, mert a média-diktatúra pénzpórázon van, s így hallgat róla rendesen.

A gyarmatosítók haladás párti utódai szerint, csak övék lehet az egyedüli helyes gondolkodás! Mert ugye a „haladás” nem állhat meg! S Nyugat-Európában már az általános iskolákban a nemi átalakítás, a hormonkezelés, a kasztrálás kérdéseiről „világosítják fel” a fiatalokat, s szerintük mi vagyunk az elmaradott és szélsőséges nép, mert ezen az úton nem akarjuk követni őket? (Lehet, hogy az elhülyülés kifejezés még enyhe is?)

S a hazai közügyek is a bolondokháza felé haladnak, már legalább 78 éve!

2006 forró őszén Budapesten a Kossuth téren, legalább ezerszer elmondtam, hogy az EU egy új típusú gyarmatosító, s a bankok nem azért települtek be hazánkba mert segíteni akarnak nekünk, hanem az államunkat már 1982-ben adósságcsapdába ejtő pénzvilág a végső kirablásunkat akarja befejezni. Bár ne lett volna igazam. De már elkezdték a reklámozását annak, hogy mi vegyünk föl gigahitelt, hogy farkával is zongorázni tudó Zelenszkijt és a véres háborút kiprovokáló, valamint a velejéig korrupt oligarcha haverjait támogathassuk belőle. S ez lassan olyan elvárás lesz, amit csak a tagságunk felfüggesztése, vagy egyenesen az egész cirkuszból való kilépésünk tudna megoldani. Ja kérem nem kellett volna sem a NATO-hoz, sem az EU-hoz való csatlakozásunk előtt „megberhelni” a népszavazási törvényt. Persze a vezetés pontosan tudta, hogy a nép – az Isten adta nép – nem oly bolond, hogy ne vegye észre azt, hogy 1956 valódi követeléseit (a semlegességet, függetlenséget) éppen akkor fogjuk feladni, ha ezekhez a nyugat által oly dédelgetett szervezetekbe önként belépünk. S azokat a józan paraszti ésszel gondolkodó magyarokat, akik ez ellen akartak reklámot csinálni, egyszerűen letartóztatták, s a plakátokat elkobozták.

Vajon meddig kell még arra várni, hogy a politikusok magukhoz térjenek, s legalább egy mea culpa erejéig elismerjék, hogy sok olyan személy volt aki tőlük jobban látta előre azt, hogy mi következik a hamis népszavazásokból.

Talán ezért is vagyok arra kíváncsi, hogy holnap (Június 6-án) hogyan fog dönteni a Nemzeti Választási Bizottság átengedi-e azt a kérdést, amit én népszavazásra szeretnék bocsátani? A kérdés nem lenne bonyolult, hiszen hazánk ma még rendelkezik elég jó minőségű 25 aranykorona érték fölötti termőfölddel, de annak a védelmét eddig csak papíron kívánta biztosítani a történelmi alkotmányunk elvei ellenére működő törvényhozás. Ez a kérdés a sikeres népszavazás esetén arra kötelezné a törvényhozó testület tagjait, hogy hozzanak törvényt, miszerint még az ún. kiemelt nemzetgazdasági érdekre hivatkozva se tudják a jó minőségű termőföldet lebetonozni és az egészséges hazai élelmiszer-előállítás helyett bármilyen szennyező, vagy nem szennyező, de ipari tevékenységre hasznosítani. Ugyanis az a sokkal fontosabb, hogy a jövőben, amikor élelmiszer hiány várható, lesz-e elég zöldség, gabona, stb. a hazai ellátás biztosítására? Mert ugye az autót, vagy annak akkumulátorát nem fogjuk tudni megenni!

Konkrétan ide másolom a kérdést, hogy a nemzetinek átnevezett OVB tagjai ne tudják letagadni azt a bűnt, amelyet ennek az elutasításával elkövetnek!

AKARJA-E, HOGY AZ ORSZÁGGYŰLÉS TÖRVÉNYBEN TILTSA MEG, HOGY A 25 ARANYKORONA/HEKTÁR ÉRTÉK FÖLÖTTI TERMŐFÖLDEKET KIEMELT NEMZETGAZDASÁGI ÉRDEKRE HIVATKOZVA SE LEHESSEN A MEZŐGAZDASÁGI MŰVELÉS ALÓL KIVONNI?”

 

Persze borítékolom előre, hogy elkaszálják, mert a tőkeérdek ellen nem lehet hazánkban sem törvényt, sem népszavazást kezdeményezni! Így azt kell mondjam, hogy az elhülyülés sajnos hazánkban is jelen van, legfeljebb kisebb mértékben mint Nyugaton. Ám van még esély. Hiszen a Kúria elé fogom vinni az ügyet, mert talán van még hazánkban néhány olyan jogász, akit nem tudtak pénzpórázra fűzni, akit nem a „fortélyos félelem igazgat”!

 

Dr. Bene Gábor

A szerző közjogász és a Nemzetegyesítők szóvivője

Vélemény, hozzászólás?