Dr. Bene Gábor írásai Gondolatok

Fordulat-e a NEEM?

Megvan az igazi fordulat! Csak éppen ki kellene használni minden magyar közösségnek, s jelölniük kell a következő önkormányzati és EU választásokra alkalmas magyarokat. Erre a sakkhúzásra, nem gondolt senki eddig, csak Papp Lajos professzor. A Nemzetegyesítő Mozgalom ugyanis eleget tett a választási törvénynek azzal, hogy bejegyeztette magát civilszervezetként és a rövidített nevével szemben az ügyészség kifogást emelt, miszerint a N.E.M. PÁRT rövidített névvel tagadná a pártjelleget. Így a Nemzetegyesítők tavaly decemberben elfogadták a NEEM rövidített nevet. Ez a név azonban továbbra is a pártoskodás tagadást jelzi, csak éppen hangsúlyosabban és nyomatékosabban, mint a megszokott NEM szó. Ráadásul a teljes név egy jó és pozitív üzenetet, vagyis a „Nemzet egyesítését” hordozza, a rövidített név pedig, minden eddigi hibás pártpolitika megtagadását!

A magyar társadalom régóta nem hisz már a pártoknak, sőt kifejezetten karrieristának tartja a pártok vezetőit. Így egy ilyen mozgalom, amely nyíltan kijelenti, hogy nem kíván hatalomra kerülni, hanem vissza akarja adni a pártok által szinte „privatizált” közhatalmat a magyar nép részére (azzal, hogy csak pártonkívüli személyeket indít a választásokon,) szép eredményre számíthat a jövőben. De csak akkor, ha nem hallgatják agyon a médiában ennek a ma még kevésbé ismert Mozgalomnak a teljesen tisztességes célját.

A párthatalom mindent megtett eddig a civil-szervezkedés megakadályozására, de nem is volt eddig csak pártoskodó lehetőség a választásokon való normális részvételre. A JÓ MEGOLDÁST NEM TALÁLTA KI MÉG EDDIG SENKI. Viszont most, 12 tisztességes magyar ember összefogott arra, hogy a mozgalmukkal bebizonyítsa: van élet a pártos gondolkodáson kívül is, ahogy az EU-n kívül is! Ahogy Einstein így írta egykor: Az emberek tudják, ha nem lehet megvalósítani valamit. Aztán jön egy ember, aki erről nem tud és egyszerűen megvalósítja. Egy erkölcstelen „biznisz-pártra épülő” rendszerben jön néhány tisztességes magyar fantaszta és nem akarnak senkit pártba szervezni, becsapni, lenyúlni, sőt még a kormányzati hatalom által felkínált pénzeket sem akarják felvenni és elpocsékolni a választási kampányra, mert tudják, hogy a közpénzekre az egészségügynek, oktatásnak van nagyobb szüksége. Vagy éppen a devizahiteleseket kárpótló megsegítésre, hogy végre ne meneküljenek el nyugatra gyerekeikkel, tudásukkal, sőt kreativitásukkal együtt. Hazánk középosztálya ma már nem fél a pénzügyi összeomlásától, mert felszámolódott.

Viszont nagy nosztalgia érezhető a Kádár korszak langymelege iránt, mert sikerült már annál is erkölcstelenebb korszakba érkeznünk. Hiszen ma nem a fenyegető kommunizmustól kell már rettegni, hanem a bankárkaszt és a pártpolitikusok csalásaitól. Sajnos a pártpolitika miatt eltékozolt milliárdok, egyre jobban hiányoznak a tisztességes magyar élet megéléséhez, de már a normális egészségügyhöz, az élelmiszer feldolgozó iparhoz, és a családalapításhoz is.

Nem lényeges tehát, kinek az agyában született meg ez a zseniális sakkhúzás, amely vissza akarja adni a közhatalmat a közjót kívánó köznépnek? Valóban NEEM!

Dr. Bene Gábor

Nemzetegyesítő Mozgalom

Vélemény, hozzászólás?