Dr. Bene Gábor írásai Gondolatok Vélemény

Bene Gábor: Kormánykritikus vagyok?

Igen, kormánykritikus vagyok, de mindig csak azt kritizálom, amit nem látok jónak a Nemzetünk számára. Ám elismerem azt az eredményt, amit nekik köszönhetünk! A világ ugyanis nem fekete és fehér, hanem sok-sok árnyalat van a kettő között.

Nem hiszek ugyanis a nemzetet megosztó pártokráciában, s nem hiszek abban, hogy szükség lenne a gyűlölködő, alaptalanul vádaskodó ellenzékiségre, de igenis hiszek abban, hogy a tisztességes kritika szükséges!  Sőt egyre nagyobb szükség lenne arra, hogy minden párt vezetése magáévá tegye Bibó István gondolatát: ”A hatalom demoralizál, tehát ellenőrzésre szorul!”

Nem kellene megfeledkeznünk arról, ahogy a 2006-ban hatalomban lévő pártelnök – aki akkor már Furcsán Nyerenc néven szerepelt a naptáramban – elkezdett táncolni. Nos, akkor kellett volna egy komoly pszichológusnak kezelésbe venni, de sajnos leginkább azért számolták fel a Lipótmezőt, hogy erre ne kerülhessen sor.

Sajnos én is könnyen felejtek! Ám ne feledjük el, hogy az ellenzéki hatalom is hatalom, s azt végképp aljasnak tartom, amit a hatalomból okkal kiszorult pártok tesznek ma, így homlokegyenest mást mondanak, mint amit tettek akkor, amikor kormányon voltak. Nem érzik annak a felelősségét, hogy az országot ők kormányozták az államcsőd közelébe? Nincs bennük semmi szégyenérzet olyanokat kimondani, amiről mindenki tudja, hogy hamis? Az ilyen kommunistákra mondta a nagyapám, hogy nincs bőr a képükön. Náluk mélyebbre süllyedtek azok az általam még jobban megvetett EU képviselők, akik az összmagyarság ellen lépnek fel szóban, írásban, cselekedetben. Aki ilyenre képes, az minden egyéb aljasságot el tud követni az életében, s látszik, hogy nekik nem ez a hazájuk!

Döbbenten szoktam hallgatni a Tisztelt házban folyó vitákat is, amelyek nem az építésről, a hazaszolgálatban végzendő munkáról szól, hanem az egoizmusról, a másik oldalon lévők lejáratásáról, a gátlástalan, pártérdekű hazudozásról. Pedig most, amikor valóban nehéz idők következnek, amikor szükséges lenne a tisztes gondolkodás, a nemzetünket megtartó együttműködés, ennek véget kellene vetni!

Sokat töprengtem azon, hogy vajon miért nem érti meg az ellenzék vezetésének a zöme, hogy nem viszi előre őket, sem a szavazatmaximalizálásban, sem a tisztes kiállásban az, hogy ha folyamatosan hazudoznak, vagy mondjuk szebben: hogy ha erkölcstelenül csúsztatnak?

Azon is törtem a fejemet, hogy miért nem értik meg azt az egyszerű igazságot, hogy a nép egyáltalán nem hülye, sőt nagyon is észnél van, hiszen sokszor még azok is átszavaztak a kormánypártokra, akik pedig úgymond baloldali érzelműek. Tudom, ilyenkor azt kezdik visítani az ellenzéki oldalról, hogy lopnak, lopnak, lopnak!  Bevallom, ilyenkor azt érzem, hogy bizonyíték nélküliek ezek az állítások, hiszen az EU látható módon az ellenzék oldalán áll, de ennek ellenére nem történt még semmi olyan az ellenséges EU részéről, ahol valós tények alapján, s nem koncepciós eljárásban ítélték volna el a kormányt. Hangsúlyozom, hogy világszinten hasonló anomáliákat tapasztalhatunk, vagyis a kormányok minden esetben megpróbálják a közhatalom gyakorlását a saját hasznukra fordítani, legfeljebb az arányok változnak a különböző államok között!  Ez persze nem azt jelenti, mintha egyetértenék ezzel, de ez benne van az emberi hibák, rossz tulajdonságok dzsungelében.

 Ne azt várjuk tehát el Orbán Viktortól, amit anno II. Rákóczi Ferenc teljesített, hiszen a vezérlő fejedelemnek hatalmas vagyona és komoly földbirtoka volt. Nálunk sajnos a bolsevik korszakban minden olyan kincset, erőforrást, tulajdont államosítottak – vagyis a történeti alkotmányos elveink szerint egyszerűen elrabolták – amiből ma fedezni lehetne egy komoly szabadságharcot!  Orbán Viktornak viszont semmi hasonló lehetősége nincs arra, hogy a mai szabadságharcunk anyagi bázisát a saját vagyonából fedezze, hiszen ha gyarapodott is, de koránt sem annyira, hogy ezt bevállalhatná! A Fidesz és holdudvarának a vagyona pedig a szerény számításim szerint még mindig alatta marad az MSZMP utódszervezetei köré csoportosuló szoci-holdudvarnak.  (Ha ne adj Isten visszakerülne a hatalomba a balliberális rablóbanda, ez biztosan terítékre kerülne majd, de arra fogadást tennék, hogy nem találnának semmit! Most viszont nagyszájúan bűnöst kiáltanak. Csak azt nem értem, miért nem vitték bíróságra Viktort akkor, amikor hatalmon voltak? Hiszen azt állítják, hogy már bűnöző volt az első kormányra kerülése idején is. Vagy ez is csak egy ügyes, politikai termék?)

Természetesen nem értek egyet azzal, hogy a kormányfő sok esetben nem ad az ellenzéknek titulált hazaárulók kérdéseire választ, hanem kisiklik a szabatosan pontos válasz alól. Nem a magát népképviselőnek hazudó személyt kellene olyankor látnia, hanem azokat a szavazókat, akiket éppen ezzel lehet majd a jövőben is szédíteni. (Látjátok nem adott a kérdésre választ, hanem mellébeszélt! – hallom az ellenzékiek érveit a szavazóiknak.) Azonban ha én lennék a kormányfő helyében, valószínűleg ugyanezt tenném, mert legtöbbször a kérdésfeltevés provokatív volta miatt, magam is kiborulnék, hiszen ezek kérdezve is vádaskodnak!

Ilyenkor írják nekem a facebookon, hogy lelepleztem magam, mert a Fidesz pártján állok! Holott én nem állok egyetlen párt oldalán sem, sőt a lehető legkomolyabban támadom a pártoskodókat, akik nem képesek ügyek mentén mellérendelődni, pedig ez lenne az összmagyarság érdeke, különösen most, amikor körbeleng bennünket a pandémia! Csakhogy kutyából nem lesz szalonna, Gyurcsányból nem lesz fogyasztható politikai termék. Szerintem éppen ez az, amit nem lát be az ellenzék, s nem gondolják végig azokat a folyamatokat, amelyek a szocialisták teljes arculatvesztését okozták. Ha ezt megtették volna, akkor már nem lehetne Dobrev Klára nevének a rövidítésével megbabonázni őket sem. Ám ebből is látszik, hogy mennyire hatalommániás az egész ellenzék, hiszen arról álmodoznak, hogy egy erős vezető – főleg ha nő az illető – alkalmas lehet leváltani a miniszterelnököt, s ezzel a saját megélhetési politikusi pályájuk meghosszabbodhat.

Pedig Dobrev sokkal veszélyesebb, mint a férje. Fletó „csak a szemkilövetésekről” híresült el itthon, s a hamis jelentésekről az Unióban. Dobrev azonban nyíltan a céljai közé emelte az Európai Egyesült Államok létrehozását, vagyis ő már nem becsapni akarja az EU vezetését, hanem 100 százalékban kiszolgálni a bankárkaszt érdekeit, s ezzel a magyar államiságot mielőbb felszámolni! Bármilyen bűne is lenne Orbán Viktornak, ha ezzel a tramplival kerül mérlegre – mondjuk 2022-ben – akkor biztosan nagyobb lesz a támogatása, mint a szemkilövető Furcsán Nyerec közismert feleségének!  Én már 2006-ban is elmondtam, hogy „mindenben keresd a nőt! Ha keresed, de nem találod meg, akkor ott vagy a pia, vagy a pénzhatalom áll a férj mögött és nem a felesége!”

A szerző közjogász és a NEEM önkéntese, vagyis nemzetépítő segédmunkás

Vélemény, hozzászólás?