Gondolatok

A megoldási javaslat – avagy néhány gondolat a fideszeseknek

Rácz Róbert írása ugyan 2019-ben született, ám nagyon aktuális ma is. Magam is a kisebbik rosszat láttam már 2014-ben is a Fidesz-KDNP-ben, pedig előzőleg nagyon is drukkoltam nekik. Az alábbi írásból azonban egy gondolat hiányzik: a megoldási javaslat. Az ugyanis csak az önfeladást erősítené, ha  2022-ben már el sem menne szavazni a szerző, aki pedig írásának minden mondatában bizonyítja nemzeti elkötelezettségét! 

Az a tényállítás, hogy 2002-ben csak az arroganciájuk miatt veszítettek a fideszesek, bizony csak féligazság lehet, mint ahogy most is azt láthatjuk, hogy valószínűleg  működik a háttérben valamilyen láthatatlan erő, aminek még a pártok sem tudnak ellenállni! Ám abban komoly igazság lehet, hogy megalázza és hergeli a választók jelentős részét a buta „kommunikálós játék”,  azonban nagyobb baj az, hogy kilóg a lóláb, s nem teszik világossá, hogy a pénzügyi világdiktatúra hatalmával szemben nem tehetnek semmit, mert az eladósítást, már Kádár elkezdte, s azóta is folyamatosan kényszerítik ránk. Az is baj, hogy sem a devizahitel ügyben nem mondanak ki olyan igazságokat, amelyekre pedig nagy szükség lenne, s így nem a vagyonos felsőrétegre kellene támaszkodnia a jelen  kormányának, s főleg nem azt bővíteni a „haveri feudalizmus” keretein belül, hanem a középosztályt kellene olyan helyzetbe hozni, hogy ők legyenek képesek a szerény, de folyamatos gyarapodásra!

Ez utóbbit Kádár tökéletesen értette, s azért is adósított el bennünket a „rothadó kapitalizmusnak”, hogy folyamatosan emelkedjen az életszínvonal és nehogy kitörjön még egy szabadságharc, mint 1956-ban! A magyar választóknak azonban fel sem tűnik, hogy saját tehetetlenségük abból adódik, hogy a pártok helyett nem szervezték meg a helyi EGYÜTTMŰKÖDÉS közösségeit, amelyek Kaláka – vagyis egymást önzetlenül segítő rendszerében – nagyon jól lehetne újjáépíteni a bolsevikok által lebontott Nemzetet! ABBAN VISZONT TELJES AZ EGYETÉRTÉS A SZERZŐVEL, HOGY : „a felpaprikázott magyar nem törődik azzal, hogy ha önöket  (mármint a Fidesz-KDNP-t)  kiebrudalja a hatalomból, s akkor visszajön Gyurcsány.”

Annak a visszatérésnek azonban nagy ára lesz minden magyar számára, s ezért kellene egy csapással megoldani az elavult pártoskodás kérdését, az újjászervezett Nemzettel, amit a Nemzetegyesítő Mozgalom is a zászlajára tűzött! Ahogy írja a szerző, az sajnos rövidesen valóság lesz:  „…a tehetetlenség szülte a kisemberek dühét, amellyel az önök (vagyis a Fidesz) vesztét kívánják még akkor is, ha visszajönnek a kommunisták!”  Ha azonban nem lesz erre képes a pártos gondolkodásban szenvedő Fidesz vezetés, akkor viszont erre a mondatára figyeljünk a szerzőnek: „a magyar nép ne azt érezze, önök uralják, hanem, hogy szolgálják őket!”

A magyar nép azonban nem jut elegendő információhoz, hogy ki szolgálja őket valójában! A Nemzetegyesítő Mozgalom neve pedig sokatmondó, s éppen a pártok vannak tőle rosszul, mert érzik, hogy a „népképviselet” MA NEM VALÓSUL MEG, mert a pártok csak a saját tagjait hajlandók a törvényhozásba juttatni!  A NEEM párt viszont úgy kívánja egyesíteni a Nemzetet, hogy a párttagjait nem engedi a hatalom közelébe, sőt közpénzeket felvenniük is tilos! Ezek után érthető, hogy agyonhallgatják őket, és nem jelenhetnek meg egyetlen TV-n, de még újságban sem! A sok-sok békanyeletés után, ugorjunk ki végre a karosszékből és álljunk egymás mellé! Aki nem tudja, hogyan kell elindulni ezen az úton, az hívjon fel!  0670/3603595 NEEM?

 (Akkor vessünk magunkra, s szenvedjük el a következményeket, ám előtte olvassuk el a szerző írását!) BG


Kedves fideszesek!

Mielőtt az egyszerűség kedvéért ellenzékiséggel vádolnának, leszögezem, hogy az utóbbi választásokon a Fidesz jelöltjére szavaztam. Régen meggyőződésből tettem, az utóbbi két alkalommal már csak a „kisebbik rosszat” választottam. Bal-liberálisokat nem támogatok, ám ha önök nem változtatnak a módszereiken, akkor 2022-ben már el sem megyek szavazni. Az októberi választásokon ekképpen veszítettek pár százezer szavazatot, hát gondolkodjanak, amíg nem késő!

Miért bukott meg az első Fidesz-kormány?
Az első Fidesz-kormány lelkes és építő irányzatú volt. Egy példa: Tudvalévően a tengeri kikötővel rendelkező országok kereskedelme és gazdasága erős. Önök a fiumei kikötőben tervezték egy raktárépületet megvásárlását, onnan pedig egy gyorsforgalmi autóút megépítését egészen a magyar fővárosig. Mi több, a fővárostól terveztek egy hasonló útvonalat az északi tengerig, s ha ezek megvalósultak volna, Magyarország kulcsfontosságú lenne az észak-déli tengertől-tengerig szárazföldi szállításban. (BG: Ezt akadályozta meg a 2002-es választás, ahol inkább a D-209-re szavaztak sokan!)

Számtalan hasonló érdemük ellenére 2002-ben mégis elveszítették a választásokat az arroganciájuk miatt! Az egyszerű embereket mélységesen felháborította, hogy a fölébük helyezett fiatal fideszes káderek (fiaik, unokáik korosztálya) úton-útfélen lekezelik, megalázzák őket! Nem bocsájtottak meg a „soraikból kikerülő új ellenségnek”, annál még a kommunista bandát is szívesebben látták!

További három Fidesz-kormány
Önök 2010-ben megokosodva és felvértezve visszatértek a hatalomba, és ismét sokat tettek a nemzetért, az országért. A magyarság rákfenéje a népességfogyás, a gyenge idegen nyelvtudás és a világismeret hiánya. Szinte egyedülálló módon bevezették a fiatal házaspárok és a gyerekszaporulat anyagi támogatását, úgyszintén pártfogolják a magyar fiatalok külföldi tanulmányútját idegennyelv-tanulás és tapasztalatszerzés céljából.
Világszínvonalon megrendezték a Vizes VB-t és olyan Puskás Arénát építettek, amelyre méltán büszkék lehetünk. Ha megvalósítják trieszti kikötő építését, a Liget-projektet, meg a többi nagyratörő terveiket, akkor tényleg remek kormányunk lesz! Miért csökken mégis a népszerűségük, méghozzá rohamosan?

A kormány „kommunikál” velünk
Gyakorlatilag a kormány párszor megsimogatja a buksinkat, aztán lekever egy hatalmas frászt, majd odaállít egy kommunikátort, aki elmagyarázza, hogy a bazi nagy pofon milyen jó nekünk!
Nem érzékelik, hogy ettől a lakosságnak herótja van? Először a kommunikátort utálta meg, aztán magát a kormányt!
A rendszerváltás óta felnőtt egy új nemzedék. Ezeket az embereket már nem lehet a régi, primitív eszközökkel kezelni. Felnőttek, megalázza és hergeli őket ez a buta „kommunikálós” játék!

A vörös posztó
Önök időnként kitalálnak valamit, amit a lakosság nagyon nem akar. Aztán lenyomják a torkán a békát, csak, hogy lássa, ki az úr. Ahogy a bikának elborul az agya a vörös posztó látványától, úgy megy föl a pumpa a magyar választókban az efféle eljárástól és saját tehetetlenségüktől. És ahogy a bika nem ül le mérlegelni, a megalázott és felpaprikázott magyar sem törődik azzal, hogy ha önöket kiebrudalja a hatalomból, akkor visszajön Gyurcsány. A sok a békanyeletésnek ha máskor nem, választáskor önök is megfizetik az árát, ám a legnagyobb vesztes a nemzet és a választók!

Az internet-adó bejelentése volt az első jelentős vörös posztó. Széles rétegeket érintett, fideszeseket is, a kormány belebukott volna, ha időben nem lép vissza.
Uraim, veszíteni is tudni kell! Milyen elegáns lett volna, ha a kormány egyszerűen csak hátralép! De nem, kinevezték Deutsch Tamást, hogy addig is „kommunikáljon velünk”, míg az adót bevezetik.
Az ilyen „csakazértisbe” buktak bele 2002-ben!

A rabszolgatörvény bevezetésével az agonizáló ellenzéki pártoknak valóságos vérátömlesztést adtak! Ha önök nem ragaszkodnak e bolond törvényhez, néhány törpepártnak már a nevét sem tudnánk! Ám önök belehajszolták őket az összefogásba és több kispártból lett egy erős ellenzéki szövetség, amely – ha a közvélemény-kutatóknak hihetünk – már csak 4%-kal van lemaradva a kormánypárttól. Egyelőre!
Az összekapaszkodott kis pártok rövidesen egyesítik a doktrínáikat, propagandáikat, a médiáikat és a „nem létező” titkos kapcsolataikat. Nem kétlem, a szövetség külföldről jelentős anyagi, információs és titkosszolgálati támogatáshoz jut, és a csúcsán rövidesen elfoglalja helyét az ősellenség, a Gyurcsány-házaspár.
Megérte? Uraim, nem lett volna jobb veszni hagyni azt a fránya rabszolgatörvényt?  (BG: S nem lett volna jobb már 2010-ben börtönbe jutatni minden olyan személyt, akinek köze volt 2006 őszi szemkilövetésekhez? Ezt sem tudja megbocsátani sok-sok érintett!)

22 éves diáklány helyettes államtitkár lesz
Már megbocsássanak, de most már a fideszes szavazók szerint is elment az önök józan esze! Bevisznek a kormányba egy 22 éves diáklányt? Ráadásul a végrehajtáshoz képesek voltak megváltoztatni a kormányzati igazgatásról szóló törvényt? Hofi az ilyen esetekre mondta, hogy „Ezt meg ki …ssza?
Az ország és a nemzet érdeke megköveteli, hogy ez a 22 éves diáklány bármi áron bekerüljön a kormányba? Széles e hazában nem található alkalmasabb? A Fidesz ezzel a békanyeletéssel többet veszít a népszerűségéből, mint amit ez a 22 éves lány élete végéig tehet az országért.


Be nem váltott ígéretek
Önök minél nagyobb vehemenciával „kommunikálják” a szavazók hasába a be nem tartott ígéreteik magyarázatát, az egyszerű emberekben annál inkább forr a méreg, és apad a kormány iránti bizalom.
Önöket nem az idiótáknak szánt „kommunikációjukért” választottuk meg!
Azt vártuk, hogy ígéretükhöz híven felelősségre vonják Gyurcsányt és megnyissák a III/III-as aktákat! Ehelyett minden más parasztbutításuk csak olaj a tűzre!
Rebesgetik, hogy az akták azért maradtak zárva, mert az önök soraiban és a családjaikban is vannak/voltak III/III-as ügynökök. Akkor az érintettek álljanak ki férfi módjára és mondjanak le, mint tette azt Pokorni Zoltán, amikor kiderült, hogy az apja ügynök volt!
Ne hintsenek homokot az egész nemzet szemébe néhány sunyi káder jóléte miatt!
Megjegyzem, ha önök (talán épp az ügynökakták miatt) buknak, az új kormány fogja megnyitni azokat, ő lesz a szavatartó, és a bűnösök mégis lelepleződnek! (BG: Ezt kétlem, mert ők is benne vannak!)

Arrogancia
Furcsa kettősség, hogy ma is büszke vagyok Orbán Viktorra, amikor az Európai Parlamentben az ordítozó csőcselékkel szemben egyszál maga megvédi az ország és a nemzet érdekeit. De már csak akkor. Mert a magyar országgyűlésben kialakult egy sajátságos stílusa, a feltett kérdésekre többnyire nem válaszol érdemben. Holott azért miniszterelnök, hogy ezt is megtegye. A hitemet ezzel a mondattal vette el: „minden meg nem született életért kár”, és azzal koronázta, hogy a gazdagodásra feltett kérdésre ennyit válaszolt: „Boldog karácsonyt!”

Folyamatosan lebegő vörös posztó
Még a szegényebb fideszesek szemében is vörös posztó a Fidesz-oligarchák fénysebességű gazdagodása. A kritizálóikat és a kérdezőket a kormány tagjai elhessegetik azzal, hogy gazdasági ügyekkel nem foglalkozunk, vagy cinikusan azon szervekhez irányítják, ahol fideszes kádernél tehet panaszt fideszes káderre. E vérlázító módszer, és a tehetetlenség szülte a kisemberek dühét, amellyel az önök vesztét kívánják még akkor is, ha visszajönnek a kommunisták!
Az emberek nem idióták. Nagyon is jól tudják, hogy önök képesek gazdasági ügyekkel foglalkozni –ha akarnak! És ha akarnák, úgy leállna a Mészárosok és Tiborcok gazdagodása, mint a pikszisből kiesett Simicskáé!


A 24. óra
Önök még mindig nem ébredtek fel. Azt hiszik, hogy a kommunikáción kell finomítaniuk, holott csak a vörös posztó lengetésével kellene felhagyni, de sürgősen és végleg!
Még az országépítő projekteknél is fontosabb, hogy a független hivatalok az egyszerű polgárok érdekében is valóban függetlenül működjenek, eltűnjenek az oligarchák, önök felhagyjanak az arroganciájukkal, és beváltsák az ígéreteiket.
Röviden: a magyar nép ne azt érezze, önök uralják, hanem, hogy szolgálják őket!

Arra ne számítsanak, hogy a szavazók kisebbik rosszként továbbra is megtartják önöket.
Az önök felelőssége lesz, ha az országot visszaveszik a balliberálisok!

Rácz Róbert

Vélemény, hozzászólás?