nincs kép
Dr. Bene Gábor írásai Felhívás Gondolatok Hírek Jegyzet

Kik ma az ellenségeink?

Történelmünket sajnos az ellenségeink írták és egyre többen írják ma is!

Az idegennek – megszállóknak, uralkodóknak – és a hazaáruló labancoknak nem állt érdekében a valóságos történelmünk ismerete, vagyis a nemzettudat erősítése. Sokkal inkább az, hogy ahol csak lehet gyengítsék azt és mindent tagadjanak ami az egységességünket szolgálná!

Pedig a nemzet fennmaradása szempontjából döntő fontosságú, hogy tagjai mit tudnak a népi műveltségükről, ősiségükről, a magyarság hivatásáról.

Ám mi mai magyarok tudjuk-e a pontos különbséget a nép és a nemzet fogalmai között?

Ugyanis különböző nemzetfogalmak léteznek, s ezek közt a magyar felfogás az, amely legpontosabban elhatárolja a két fogalmat egymástól. Amikor megjelent az Emelkedjünk magyarrá – című könyvecském, sokan támadtak nekem – nem értve a lényeget – hogy aki magyarnak született, az hogyan is emelkedjen magyarrá? S a kérdés után meg sem várták a válaszom, csak mondták a magukét, s képtelenek voltak elfogadni, hogy a beidegződések, amelyek valójában „hibás tudást” eredményeztek nála, csak az ellenségeink propagandisztikus munkássága nyomán alakult ki.

A nép tehát etnikai fogalom, a nemzet azonban a népből kiemelkedő, de más etnikum lélek-vezérelt tagjait is befogadó, értékrendi kategória!

Igaz ugyan, hogy a szavunk eredetileg a „nemzett”-ből alakult ki, vagyis csak azok tartoztak a nemzetbe, akiket azonos származású személyek nemzettek. Ám ez, az idők folyamán kialakult Szentkoronás értékrend következtében kibővült azokkal a személyekkel, akik úgy csatlakoztak ehhez a közösséghez, hogy idomultak hozzá lelkileg, erkölcsileg, értékrendileg.

Így a magyar nemzetnek egyaránt tagja minden tisztán magyar etnikumú és értékrendet betartó, megélő személy, de pl. a szerb származású Damjanics János, vagy az angol-francia nemesi származású Guyon Richárd, s számtalan olyan „Szentkoronás magyar” aki nem is beszéli a nyelvünket. Mert ki tudná kizárni a nemzetünkből pl. Bem József lengyel-magyar szabadságharcost?

Ezt a meghatározást persze sokan tagadják, s ragaszkodnak a tisztán etnikai közösséghez, mert sok olyan személy is itt él közöttünk ma, aki nemhogy az alkotmányos értékrendünkhöz idomulna, de folyamatosan gúnyolja, támadja, lejáratja. Nekik csupán annyit kellene érteniük, hogy nem a nyelv és nem a vér határozza meg a nemzethez tartozást, miközben a néphez tartozást igen.

Azonban az is igaz, hogy van nekünk magyaroknak egy sokkal pontosabb mutatónk arra, hogy ki tartozik a valódi nemzethez! Szerintem az a személy aki nem hódolt be az alkotmányunkat folyamatosan csorbítani akaró, idegen érdekű Habsburgoknak, majd a szintén idegen eszmeiségű nemzetellenes és nemzeti szocializmusnak! S e pontosabb mutatópárunk: a kuruc és a labanc!

A kuruc az, aki nem az idegent szolgálja, s ragaszkodik az elődeink által kimunkált alkotmányos jogainkhoz és teljesíti az abból fakadó kötelességeit! A labanc viszont az ellentéte! Belenyugszik alkotmányos jogaink folyamatos csorbításába, s a közérdek szempontjából eltunyulva, már nem kötelességeit teljesíti, hanem feladva a saját és nemzete szuverenitását, kiszolgál minden idegent: császárt, migránst, szocialistát, liberálist és a globalista tőkeérdeket!

Milyen jó lenne, ha a gyerekeink és unokáink ezt pontosan értenék, vagyis ezt tanulnák az iskolában és a családi minták is ebbe az irányba hatnának! Azonban állandó megfelelési kényszer van rajtuk, s mivel a szülők sem nagyon értik ezeket a gondolatokat, így nincs számukra követendő minta!

Ezért gondoltunk rá, hogy vasárnaponként rendezünk Szegeden a Hungária Televízió stúdiójában egy olyan „Együttlét Oskolát” amely nem iskolai módszerekkel, hanem beszélgetős jelleggel tárnánk az érdeklődő családok elé ezeket az aktuális gondolatokat. Sőt ha nagyon kicsi gyermekeiket is hozzák magukkal, akkor nekik mesét mondana az egyik önkéntesünk!

Így ezt az alkalmat is kihasználva üzenem a szegedieknek, hogy minden vasárnap 14 órától kb.20 óráig várjuk azokat a családokat a stúdióba, amelyek szeretnének részt venni és akár a tudásukat is átadni a többieknek azért, hogy a népből a nemzet szintjére tudjunk emelkedni, minél többen!

SZEGEDIEK, MAGYAROK! (Íme egy másik vasárnapi program!)

MUTASSÁTOK MEG, HOGY MÉLTÓK VAGYTOK ŐSEITEKHEZ!”

1919 nyarán Szegeden szerveződött az a honmentő hadsereg, amely már létével is megakadályozta, hogy teljesen szétosszák hazánkat, s még egy csonkaország se maradjon ránk: utódokra!

ERRE EMLÉKEZÜNK MINDEN ÉV JÚLIUSÁNAK UTOLSÓ VASÁRNAPJÁN déli 12 órától Szegeden a Mátyás téren, ahonnan elindul a nemesen gondolkodó-emlékező magyarok menete!

TARTS VELÜNK július 30-án!

(Kérem ossza meg ezt a gondolatsort, hogy minél több magyarhoz eljusson!)

Dr. Bene Gábor

A szerző közjogász és nemzetépítő : 70/3603595

Vélemény, hozzászólás?