wahorn
Dr. Bene Gábor írásai Gondolatok Hírek Vélemény

ISMÉT EGY FELTŰNŐSKÖDŐ MŰVÉSZ!?

Wahorn Andrást nem kell nekem bemutatni, mert  Bizottság nevű zenekar egyik meghatározó tagja volt a 70-80-s években. Ott is kitűnt  magyarellenességével, s már akkor is az amerikanizmus jellemezte, mivel az akkori fiatalságot fertőzte rendesen. Úgy tűnik rá is vonatkozik a tömeggyilkos angol miniszterelnök mondása, miszerint ”aki 20 évesen nem liberális, annak nincs szíve, s aki 40 fölött nem konzervatív annak  nincs esze.”  Ugyanis az alábbi levélből – amit ma kaptam – éppen az utóbbi derül ki!

”Pár napja felháborító videót tett közzé az Index. Konyhanyelv című műsorában Lakatos Márk vendége volt Csákányi Eszter (színművész), Mérő Vera (pszichológus) és Wahorn András (művész). (BG: Persze nekem az ilyen erkölcsiségű alakok nagyon is zárójelesen lehetnek művészek, inkább feltűnési viszketegséggel rendelkező bohócnak tartom őket!) 

Még a főételnél sem tartottak, amikor Csákányi Eszter színésznő megosztott egy borzalmas eseményt a múltjából. Kiderült, hogy a művésznőt 8 éves korában egy felnőtt férfi molesztálta. Gyermekként természetesen nem tudta, hogyan kezelje a történteket, amelyek máig kihatnak az életére.

Wahorn András megdöbbentő módon azonnal elkezdte mentegetni a szexuális bűnözőt. Érvelése szerint semmi probléma nincs a történtekkel, ha a színésznőnek akkor ez nem jelentett negatív élményt.

A pedofília súlyos bűncselekmény, mindegy, milyen korban követik el, és hogy az áldozat szerint visszaélés történt-e.

Wahorn András szerint nem lehet elítélni azt, aki 50 évvel ezelőtt követett el szexuális bűncselekményt gyerekekkel szemben.

A művész is elmesélte első szexuális élményét, ami 11 évesen történt vele, egy nála tíz évvel idősebb nő mutatta meg neki ezt a fajta élvezetet. András a mai napig nem szexuális visszaélésként emlékszik vissza rá, hanem mint pozitív élményre. Noha jó eséllyel innen eredhet későbbi szexfüggősége.

Azt is elmondja, hogy onnantól kezdve csak ezzel a tevékenységgel volt elfoglalva, míg kortársai fociztak, játszottak, ahogy egészséges tizenegy éves kisfiúk szoktak. Neki ezen a ponton véget ért a gyermekkora.

A műsor további részében is mentegeti a pedofil cselekedeteket. Szerinte az nem erőszak, ha egy férfi molesztál egy 8 éves kislányt, amennyiben a gyerek nem tiltakozik.

A pedofil bűncselekményeket nem relativizálhatjuk! Ez nem érzés és vélemény kérdése, nem szubjektív kategória. Nincs olyan, hogy a gyerek „beleegyezett”, vagy neki „jó volt”.

Szégyenletes, hogy a legnagyobb elérést produkáló online lap ilyen műsort ad ki a kezéből, és a nagy közfelháborodás ellenére sem vette még le a videót, hiszen a nézettség és a profit fontosabb számára, mint az erkölcs.

Pontosan a Wahorn-féle hozzáállás miatt van még mindig sok gyermekek ellen elkövetett szexuális visszaélés.

A gyerek nem „kis felnőtt”! Nem tud dönteni ilyen kérdésekben. Tartsák tiszteletben gyermeki lelkét és ne éljenek vissza a tudatlanságával!

Ez nem fér bele a véleménynyilvánítás szabadságába, a pedofília következetesen elítélendő, káros társadalmi jelenség, amely emberek életét töri derékba és lelkileg (olykor testileg is) megnyomorítja az áldozatokat. A gyermekek jogai százszorta fontosabbak, mint akár egy Munkácsy-díjas festőművész magánvéleménye, vagy egy online újság profitja!

Az Index ne adjon teret ilyen megnyilvánulásoknak! Ne utólag mentegesse Wahorn Andrást, hanem vegye le a videót most azonnal!

EDDIG IDÉZTEM, de most a véleményemet írom le!

Ha szegény Munkácsy tudná, hogy kinek adtak az ő nevével összefüggésben díjat, biztosan megfordulna a sírjában! Ez a vén kakadu olyanokat mondott, ami miatt ki kellene zárni mindenféle médiumból, hiszen ezzel reklámot csinált a gyermekmolesztálók táborának. Sőt tovább megyek, ha az Országgyűlés valóban a helyzete magaslatán lenne, akkor ezt a cselekményt azonnal és akár visszamenőlegesen is büntethetővé tenné! S a liberális nyugat csak hisztériázzon nyugodtan, úgy be kellene vágni a sittre, mint  huzat. Ja és ha lehet, olyan kisebbségiek közé, ahol divat lett  fenékbe-kuki!  (BG)

Vélemény, hozzászólás?