heti jegyzet, találkozó
Belföld Dr. Bene Gábor írásai Hírek Jegyzet Publicisztika Vélemény

E heti jegyzet

Kedves Olvasó!

Végre ismét találkozhattunk a MOGY nevű rendezvényen! Folytak ott olyan fontos videóbeszélgetések melyekre nagyon érdemes figyelni!

Emlékszünk-e arra a „NEEM viccre” ami így hangzott: MI A KÜLÖNBSÉG A SZOCIALIZMUS ÉS A KAPITALIZMUS KÖZÖTT? A rövid válaszom ez: SEMMI! Mert mindkettőt ugyanazok találták ki, ám mindkét rendszer előnyeit maguknak, a HÁTRÁNYAIT viszont nekünk!

Voltak területek az ún. szocializmusban is ahol komparatív gazdasági előnyünk volt pl: Ikarus, Rába, de bizony a mezőgazdaságon belül is voltak ilyen területek. Világelsők voltunk alma termesztésben 1986-ban, így a 400-szor nagyobb USA mezőgazdaság csak 20-szor több termékkel tudott világpiacra termelni mint mi. Világosan ki kell mondani, hogy nem csak a KGST-n belül voltak előnyeink. Erről is szólt egy előadás a MOGY-on dr. Beke Erzsébettől, s remélem mielőbb közre tudom majd azt is adni! Sajnos nem tudja még minden magyar, hogy hova lett ez a mérhetetlen vagyon, de az egyértelmű, hogy az elmúlt 32 év konkrétan egy gazdasági Trianon volt számunkra.

Bizonyos tudományos kutatások vannak arra vonatkozóan, hogy honnan jött a magyarság. Nekem Magyar Adorjánnal együtt az a véleményem, hogy: NEM JÖTTÜNK MI SEHONNAN SEM! Így nem Honfoglalás történt egykor, csupán Hazatérés a keletre kirajzott és ott a hunokkal, szabirokkal keveredett törzseink számára!

Végül érdemes átgondolni a magyar jövőt!

Gratulálunk a mai, sikeresen kommunikáló kormányunk nemzetpolitikai munkájához, de vannak még komoly hiányosságok is ezen a területen.

 

A Nemzetegyesítők minden településen szeretnék az ún. helyi szellemi kalákák kialakítását elősegíteni, vagyis a nemzeti tudatemelés, területi önigazgató közösségeit létrehozni. Ám azokat kizárólag önszerveződő módon: a helyi nemesen gondolkodó mag-emberek szervezhetik meg, hozhatják létre! Ezekre kell alapoznunk az alkotmányos nemzeti társadalmat, annak nem pártos de nemzeti államát a közeljövőben, sőt még a távoli jövőben is!
Ahhoz, hogy helyi, nemesen gondolkodó mag-embereket találjunk – akik képesek lesznek az önigazgató közösségeket is megszervezni – szükséges a vármegyei önkormányzatok egykori autonómiáját tanulmányozni, sőt annak bevált elemeit az érdeklődők számára elérhetővé tenni!

Ezért felkérünk minden olyan személyt aki ezzel a témával foglalkozik, írjon olyan tudományos szakmunkát, amelyben kifejti az önkormányzat nemzetmegtartó erejét. (Küldés gurabiagi@gmail.com címre!)

Kedves Olvasó!

A jövő heti jegyzetben remélhetőleg olyan videókat is tudok ajánlani, amelyek a MOGY Történelmi sátorában zajlottak, ahol magam is moderátorként szerepeltem.

BG

Vélemény, hozzászólás?