béke
Felhívás Gondolatok Hírek

A béke a legfontosabb!

Nemzetegyesítő Mozgalom: A béke a legfontosabb!

A bankárkaszt háborúját be kellene fejezni Oroszországgal szemben. Mert vegyük végre tudomásul, hogy ez nem a két szláv ország háborúja, hanem egy proxi háború, amely könnyen válhat világháborúvá, sőt atomháborúvá. Ezek az állítások persze ma már minden józanul gondolkodó ember számára az ismert, sőt a közismert tények alapján egyértelműen kisakkozhatóak.

Az viszont kevésbé átlátható, hogy milyen eredménye lesz ennek a tényszerű megállapításnak, illetve az sem megjósolható, hogy milyen eredménye lesz annak, hogy Ferenc pápa tervet dolgozott ki az ukrajnai helyzet békés rendezésére. A pápa – aki eddig a számtalan a kereszténységet meglepő kijelentést tett – most végre egy valóban Istennek tetsző cselekedetet hajtott végre azzal, hogy tárgyalást követel.

A RIA Novosztyi hírügynökség utóbbi jelentése szerint ugyanis, a pápai kezdeményezés tartalmazza azt a tézist, hogy a konfliktusban egyenlően felelős minden fél. A pápa célja a hosszú távú és igazságos béke, és ezek garanciája, ami a másik kultúrájának és nyelvének tisztelete, elfogadása, valamint az együttműködés minden fél között, ide értve Oroszországot, Ukrajnát és Európát. Mint mondta, prioritás lesz az emberi élet és az egészség megőrzése, valamint az, hogy kívülálló országok ne vegyenek részt a konfliktusban részes felek fegyverrel való ellátásában. Ezek a gondolatok nagyon tetszenek, s maximálisan egyetértek a pápa gondolataival.

Ám eközben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök – aki emlékeim szerint jóval a puccsal eltávolított Janukovics utáni helyzetben került médiamanipulációs választásokkal hatalomra – vasárnap a Telegram üzenetküldő alkalmazáson ennek pont az ellenkezőjét írta. Sőt egyenesen kijelentette, hogy: „Kilenc évvel ezelőtt kezdődött az orosz agresszió a Krím félszigeten. A Krím visszaszerzésével helyreállítjuk a békét. Ez a mi földünk, a mi embereink élnek ott, a mi történelmünk. Visszavisszük az ukrán zászlót Ukrajna minden szegletébe”. Az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetője viszont sajtónyilatkozatban jelentette ki, hogy az ukrán hadsereg tavaszra készen áll majd az ellentámadás megindítására, és az egyik stratégiai célja az lesz, hogy „éket verjenek a déli orosz frontba, a Krím és az orosz szárazföld között”. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az ellenoffenzíva konkrét időpontja számos tényezőtől függ, köztük a nyugati fegyverszállításoktól.

Az ukrán vezetők – akik nem csak pénzpórázon vannak, de a bankárkaszti lobbisták zsarolása alatt is állnak – nem veszik észre, hogy lépre csalta őket a Nyugat és valójában már a legelején le kellett volna ülni tárgyalni az orosz vezetéssel, s nem megvárni az ország gazdasági tönkretételét, amit bár a háború okozott, de a hasznát egyértelműen a pénzhatalmi elit fogja learatni.

A pápa azonban a Vatikánt javasolja a mielőbbi béketárgyalások helyszínéül, s szerinte a megbékélés és a kölcsönös megbocsátás alapvető keresztény erény, s Róma a béke városa! „A Szentlélek megtalálja a békére vágyók számára azt az algoritmust, amely lehetővé teszi, hogy a konfliktusban részt vevő felek egyike se tekintse magát legyőzöttnek, és egyáltalán ne legyen legyőzött” S így a RIA Novosztyiban az is megjelent, hogy a pápa kölcsönös megbocsátásra és tárgyalásra szólította fel az oroszokat és az ukránokat a kiengesztelődés ortodox vasárnapján. A katolikus egyházfő még Moszkvába is kész elutazni a béke létrehozása céljából.

S szerintem is sokan másként látják majd ezt a konfliktust, ha megnézik Krím a hazatérés című dokumentumfilmet itt tekintheted meg, magyar felirattal.

Vélemény, hozzászólás?