COVID-19

Egy csak egy legény van…

Ha fehérköpenyes pszichopaták minden igyekezetükkel azon vannak, hogy bebizonyítsák, egy halálos kór grasszál közöttünk, akkor előbb-utóbb siker koronázza igyekezetüket. Főleg, ha ebben a sajtó és a politika is maximálisan támogatja őket. Főleg, ha az egyéb betegségben elhunytakat koronavírus áldozatnak kiáltják ki. Főleg, ha elhallgatják az emberek elől azt az információt, hogy a koronavírus kimutatás nem egyenlő a fertőzéssel. És hogy a koronavírus fertőzöttek 99 %-ánál a fertőzés enyhe vagy semmilyen következményekkel nem jár.

Nos, van egy európai ország, amely dacolva a fenyegetésekkel, nem vezet be statáriumot a téli influenzajárvány ürügyén: Belorusszia.

A hazánknál kétszer akkora területű országban kb. annyian élnek, mint minálunk.

Ehhez képest (egy iráni egyetemista személyében) ez év február 28-án regisztrálták az első koronavírusos megbetegedést, amely szám a mai napig (03.26) 86 főre növekedett. Emlékezzünk rá, a hamis pozitív tesztek aránya jobb esetben 59 %, rosszabb esetben 80 %.

A koronavírusos halálos esetek száma: 0 (nulla).

A diktátornak kikiáltott Lukasenka országában az egészségügy nem volt hajlandó az egyéb elhunytakat a koronavírus rovására írni.

Ennek megfelelően az ország normálisan kezeli a koronavírust is. Nincs kijárási tilalom, nem szállta meg a katonaság a közterületet, a fontosabb cégeket. Nincs hirdetési kampány, melyeken a csókos haverok cégei óriásit kaszálnak. (Éjszaka arra ébredtem, hogy valaki szuggesztív, vészjósló hangon dörmögi fülembe: MARADJON OTTHON! Szerencsére csak álom volt.)

Nem zártak be a templomok, üzletek, vendéglők. Sőt, horribile dictu, a hétvégi futballmérkőzéseket is megtartják.

Ennek megfelelően óriási a harag az EU országok részéről Fehéroroszország irányába. Hiszen hamarosan az egész világ előtt nyilvánvaló lesz: Megint egy fantomot kergetünk, illetve kergettetnek velünk.

Az egyetlen, amit tett az ország: Pável érsek, Minszk ortodox egyházfője helikopterre szállt és szenteltvízzel meghintette a fővárost, így kérvén az égiek segítségét a járvány ellen. De rögtön hozzátette azt is: „A koronavírus terjedése okozta pánik elködösíti az értelmet. Isten meg fogja óvni az országot a járványtól.”

A forint egyébként folyamatosan romlik a belorusz rubellel szemben (is). Így van ez, akár az elmúlt napokat, akár az elmúlt hónapokat nézzük. Lehet, hogy összefüggés van a fantom kergetése és az ország gazdasági helyzete között?

A „járvány” terjedése időközben csökkenőben van Belorussziában. Csakúgy mint Magyarországon, ahogyan a mai lapok jelentik.

Érdekes. Belorussziában azért csökken a járvány terjedése, mert nem hoznak drákói intézkedéseket, nálunk pedig ezek következtében?

Ki hazudik?

Forrás: https://kurier.at/politik/ausland/das-land-in-dem-das-coronavirus-ignoriert-wird/400791560

 

  1. március
    Közzéteszi: Király József

 

 

Vélemény, hozzászólás?