COVID-19 Hírek

Roger Köppel: Világos stratégiát!

Roger Köppelnek, a svájci Weltwoche c. lap főszerkesztőjének és tulajdonosának video-üzenete

Roger Köppel olyan valaki a sajtó világában, akire odafigyelnek az emberek, szavának súlya van. Alkalmazottként kezdte munkáját, majd több lapnál kitűnt a nyomtatott sajtóra jellemző veszteséges lapok pénzügy szanálásával. A Weltwoche c. lapot saját vagyonának kockáztatásával és banki hitelekkel mentette meg. Munkájából kifolyólag igen sok nemzetközileg ismert politikussal találkozott. A Svájci Néppárt (SVP) parlamenti képviselője.

Köppel facebook-on közzétett video-üzenete

https://www.facebook.com/koeppelnationalrat/videos/500740277474929/

Ebben a videóban a közvéleményhez és a politikai döntéshozókhoz fordul.

Köppel: Itt az ideje, hogy elgondolkozzunk a rendkívüli intézkedések megszüntetésének forgatókönyveiről (lockdown). A kérdést senki nem teszi föl.
Nem lehet a gazdaságot hetekre, hónapokra karanténba zárni. Beszéljünk róla nyíltan: Mik azok a feltételek, amelyeknek teljesülnie kell, hogy megszüntessük a rendkívüli intézkedéseket és az élet visszatérjen a normális kerékvágásba?

Valószínű, hogy a vírus még hónapok múlva is itt lesz közöttünk.  A normális élet újra beindításával nem várhatunk addig, amíg legyőztük a vírust. Lehet, hogy mindig itt lesz közöttünk. Vegyük észre, örökké nem maradhat ilyen állapotban az ország a gazdaság súlyos károsodása nélkül. Tehát, konkrét stratégiákat várunk:
Hány fertőzött mellett, a fertőzés terjedésének milyen csökkenésénél, az elhunytak mekkora számánál mondja azt a kormány, hogy megszünteti a rendkívüli állapotot?
Ezek a kérdések most Svájcban tabunak számítanak.

Két ellentétes véleményt hallunk. Az egyiket Guzzi professzor, a zürichi vészhírnök képviseli: Addig nem szüntethető meg a rendkívüli állapot, amíg a vírus kimutatható közöttünk. De a professzor nem veszi figyelembe, hogy csak idő kérdése, hogy több halálos áldozatot okoznak a rendkívüli intézkedések, mint a koronavírus. Guzzit támogatják a baloldali szakszervezetek, akik ilyen módon kívánnak valamiféle szocializmust megvalósítani Svájcban. A másik oldalon áll Reichenberger professzor, aki jóval visszafogottabb állami beavatkozást lát indokoltnak.
New York állam kormányzója. A Cuomo akár kilenc hónap rendkívüli állapotot is el tud képzelni. Ami pedig azt fogja eredményezni, hogy valószínűleg több halálos áldozata lesz a vírus miatt bevezetett intézkedéseknek, mint a vírusnak.
Várjuk tehát a svájci politika világos stratégiáit, forgatókönyveit az elkövetkező időkre.

2020. március

A video szövegét ismerteti: Király József

Vélemény, hozzászólás?